Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

artpaj

Medlem
 • Antal inlägg

  38
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

artpaj vann dagen: 30 januari 2015

artpaj hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om artpaj

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2000
 • Appleprylar
  Mac Book Pro
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Det står att den är för att uppdatera från Snow Leopard. Men den funkar från Lion med alltså. Jens
 2. Jag har en Mac Book Pro från tidigt 2011 med Lion 10.7.5 på i dag men skulle vilja installera El Capitan. Nån som har en enkel och smidig väg. Bara det att hitta ett operativ att ladda ner för installation verkar knepigt. Tacksam för hjälp. Jens
 3. Hej. Jag har lagt upp ett kalendersystem i vår familj som bygger på Googel-kalendrar i botten för att grunden skall vara stabil och lika oavsett vad för operativ mm. Men nu kan jag inte komma på hur min sambo skall dela sin googelkalender till min mac-kalender. Min sambos Google-kalender är delad till min Googlel-kalender. Kan jag dela den därifrån till min mac-kalender eller måste min sambo bjuda in sig från sin Googel-kalender och hur gör man då från Googel-kalendeer till en Mac-kalender.
 4. Tackar för tipsen. Ang länken om reparationsprogram så var det en glädjande nyhet. trodde inte det skulle hända. Kunde inte vänta så jag köpte ny och får ta ut datan ur den gamla nu. Men skall nog skruva i HD igen och se om jag kan få de fixad sen och sälja. Min son som är i åldern då det är kul och skriva isär elektronikgrejer ville skruva lite i den men får nog säga nej denna gången ;-)
 5. Har en MacBook Pro där grafikkortet kraschat (årsmodell 2011. Känt grafikkortsproblem) och det blev för dyrt att fixa. Köpt en ny och skall nu rädda det som finns på hårddisken. Planen är att kopiera över allt med operativ och allt på en extern hårddisk som jag kan plocka ifrån och även boota ifrån. Har skruvat ur hårddisken och kopplat via ett kabinett mot min nya dator. Provade att helt enkelt dra alla mappar från den gamla hårddisken till en ny externa hårddisken men halvvägs i flytten fick jag felmeddelande att jag inte hade behörighet. Vad blev fel. Hur gör man för att flytta hela rasket och även få det bootbart.
 6. Tackar för länkarna! Testet kört och allt ser bra ut :-)
 7. Har köpt en MacBook pro från 2010 med Mavericks på. Det sitter en ny hårddisk i som man installerat Mavericks på. Vad jag förstår så kan man köra hårdvarutest från installerat hårdvarutest på hårddisken eller från den grå installeringsskivan. Om ingen skiva finns och hårddisken är formaterad kan man även köra ett hårdvarutest över internetkoppling (Fast uppkoppling med kabel) Min hårddisk är blåst och man har installerat Mavericks (alltså inte det ursprungliga operativsystemet) 1. Kan man köra hårdvarutestet från den grå installationsskivan fast man har ett senare operativsystem installerat. Eller bör man köra testet över internet och hur går det till.
 8. Förtydligande svar: På en FireWire-buss är varje enhet en fullgod host, det går alltså därmed bra att seriekoppla enheterna då tidigare enhet kan routa trafik vidare. På en USB-buss är det en host och resten är klienter. Det går inte att seriekoppla klienter med varandra.
 9. Okej! Fått svar från anat håll. Det går inte att seriekoppla USB3. Det får bli en USB3 hubb.
 10. Har en sprillans ny MacBook och vill nu seriekoppla mina gamla Lacie hårddiskar till datorn via usb3 uttaget. Har köpt till en ny Lacie usb3 HD som jag kopplar till först. Sen kopplar jag till mina gamla diskar via firewire800. Men datorn hittar bara den första disken oavsett vilken disk jag sätter först. Men om jag kopplar via Thunderbolt uttaget och en adapter och firewire800 hela vägen så hittar den alla diskar. Varför?
 11. Nepp! Köpt i aug 2011. Det kunde väl ha kraschat ett halvår tidigare så hade saken varit biff :-( Men vad jag förstår så sätter dom in ett likadant moderkort med ett likadant grafikkort så då är ju problemet inbyggt i datorn igen. Jaja. Nu söker jag ny vän i livet ;-)
 12. Hur som helst är datorn från 2011 då tiden har gått ut vad det än kallas ;-)
 13. Tack för alla svaren. Fick veta att min praktikant på jobbet har ett kabinett så då är det bara att köra. Skulle dock köpa loss min gamla Macbook pro från jobbet men nu har man bestämt att vi behöver den till annat :-( så nu måste jag ut och köpa begagnat :-( jobbigt. Men så får det bli. Å e-snobben! Du har nog rätt. Inte mycket att hoppas på. I så fall får man nog dra igång en gruppåtalan i Sverige om man skall kunna rida på det så det bästa är nog ta ur sin data ur den gamla och hitta en ny dator. Har ni tips på vart man tryggt köper en Macbook pro kan ni hojta till. Ha det gott!
 14. Har en Mac Book Pro från 2011 där grafikkortet har kraschat och det kostar typ 6000 och fixa. Har fixat en anna dator och vill nu ta ur hårddisken ur min gamla för att koppla mot min andra Mac Book och plocka ut all jag vill spara från den hårddisken. Har hittat hemsidan iFixit där jag hittar instruktioner på hur jag får ur hårddisken. Men hur kopplar jag sen upp den mot min andra Mac för att få ut det jag vill rädda. Jens
 15. Grabben sitter och spelar Minecraft på min gamla Mac Book Pro. Tänkte att man kunde fixa en server så kunde man spela tillsammans eller så kunde han spela med sina polare. Kan inget om server så man får nog läsa på. Vad skulle ni rekommendera som enklaste serverlösning för mig. Har hört att det finns någon ny lösning. En manick med allt på. Kan det va nåt eller gäller det att köpa en gammal Mac-mini och installera serverprogrammvara på. Glad för tips och länkar :-)
×
×
 • Skapa nytt...