Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Macjanne

Medlem
 • Antal inlägg

  87
 • Gick med

 • Vunnit antal dagar

  1

Macjanne vann dagen: 23 februari 2017

Macjanne hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om Macjanne

 • Medlemstitel
  På gång

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack för svar! Svårt att se något i hörlursuttaget. Kolsvart där nere. Svårt att lysa och titta samtidigt. Om jag nu vänder mig till försäljaren och reklamerar, vad är då det sämsta utfallet? Kan jag åka på någon sorts undersökningsavgift? Att något skräp skulle kommit in i hörlursuttaget är det enda jag kan komma på som skulle kunna vara "mitt fel". Svårt att bevisa att det inte skulle kunna ha hänt. Tacksam för råd!
 2. Sorgligt! En bra och smidig bruksmobil till ett vettigt pris. Vad ska jag då köpa nästa gång, nu när jag är inkörd på iOS?
 3. Min iPhone SE har under hösten börjat bete sig märkligt när jag använder hörlurarna. De glappar så jag får inte alltid ljud. Jag kan inte längre stänga av och på med knappen på hörlurssladden. Plötsligt och ofta går Siri igång utan att jag gjort något. När jag lyssnar på poddar kan de börja hacka och plötsligt går talet med dubbel hastighet. Detta har kommit lite pö om pö, så först trodde jag att det handlade om hörlurarna, att de är glapp. Jag har slitit ut hörlurar tidigare så jag tänkte att sladden var skadad eller något sådant. Jag har dock lånat ut hörlurarna till andra som inta haft problem med glapp. Och de fungerar fint i en iPad. Känns detta igen? Vad kan det vara? Jag köpte telefonen i september 2017. Vet inte riktigt när jag började få problemen. I skrivande stund har jag ju i alla fall haft den i över ett år. Är det kört med garantin då? 😞
 4. Min MacBook Pro dör vid omstart ibland. Felet har kommit med några månaders mellanrum, men tätare nu under hösten. Det börjar med något mysko fel eller att datorn bara segart till (badboll) och sedan hänger sig. Ofta är det Chrome, Evernote eller Finder som börjar sega först, badbollen kommer upp, några program svarar fortfarande och går att avsluta innan allt står stilla. Ofta har det då fungerat vid omstart. Men ibland fungerar det inte efter omstart. Datorn står och tuggar medan den liggande stapeln fylls. När den är nästan fylld somnar datorn in ljudlöst. Start i säkert läge har aldrig fungerat. Start med kringla-R och sedan skivkontroll resulterar i meddelande om att att det finns fel som inte kan repareras. Det är lite olika meddelanden som "saknad katalogpost" eller "avslutningskoden för filsystemkontrollen är 8". Sedan raderar jag skivan och återskapar från en TimeMachine-kopia och då brukar det fungera som det ska. Tills det händer nästa gång. Hände första gången i december 2017. https://forum.macworld.se/topic/183920-macbook-pro-2012-stänger-av-sig-vid-start/ Nu är jag trött på detta och ute efter en lösning! Går det att säga någorlunda säkert vad det kan bero på? Borde jag byta hårddisk? Jag tror att det är samma sedan datorn var ny. Går detta att se på något sätt? Köpte datorn begagnad. Tacksam för alla synpunkter! MacBook Pro (13 tum, mitten 2012) Processor: 2,5 GHz Intel Core i5 Minne: 8 GB 1333 MHz DDR3 Grafik: Intel HD Graphics 4000 1536 MB OS X El Capitan version 10.11.6 (Jag har avstått från uppdateringar för att jag då är rädd att Adobe CS6-programmen ska sluta fungera.) Intern hårddisk: Kapacitet: 240 GB Fysisk enhet: Toshiba-TL100 Typ: SSD Protokoll: SATA
 5. Tack, det låter logiskt. Har testat det när problemet började och då fungerade det inte. Då provade jag att starta om och då la datorn av.... Fast det gick att åtgärda, så jag försöker väl med ut- och inloggning igen. https://forum.macworld.se/topic/183920-macbook-pro-2012-staenger-av-sig-vid-start/
 6. Min gamla e-post ska försvinna så jag passade på att ändra adressen i mitt Apple-ID. Det fungerar på det sättet att jag kan gå in med webbläsare på icloud.com och logga in. Tyvärr verkar datorn inte förstå att jag ändrat utan har börjat efterfråga lösenord till mitt Apple-ID, och då med min gamla e-post. Skriver jag in lösenordet (det har jag inte ändrat) så står datorn och snurrar och inget händer. Hur ska jag få datorn att uppdatera Apple-ID?
 7. Tack, det fungerade! Problemet med iCloud återstår dock, men det får bli en ny tråd.
 8. Jag hade krångel med att logga in på iCloud efter att ha bytt e-post och därför namn på iCloudkontot. Tänkte att det skulle gå bättre om jag loggade ut från iCloud och startade om. Gjorde det och stängde av datorn. När jag nu startar kommer äpplet upp och en liggande stav börjar fyllas. När drygt 90% är fyllt stänger datorn av sig. Detta upprepar sig på precis samma sätt gång på gång. Även vid start i felsäkert läge. Har testat att nollställa SMC och NVRAM. Apple Hardware Test hittar inget fel. Skivkontroll kan inte reparera hårddisken och uppmanar mig att säkerhetskopiera alla data. (Jag har TimeMachine kopia). Vad göra? Är det någon idé att återställa från TMkopia eller är det klart att det är hårddisken det är fel på? Och kan det ha något med iCloudstrulet att göra? Alla råd är välkomna!
 9. Jag använder diktering ofta och tycker att det är smidigt. Samtidigt är det irriterande när vissa ord alltid blir felstavade/feltolkade. Exempelvis skulle det vara bra att kunna läsa in mitt efternamn (ovanligt men ändå tydlig svenskspråkig uppbyggnad). Det blir alltid fel. Ska inte programmet kunna lära sig varefter? Sedan finns det många fackuttryck och ortnamn som ofta återkommer och som det vore bra om telefonen lärde sig. Siri vet ju vad jag heter, men vid diktering fungerar det inte. Jag antar att dikteringsfunktionen ligger i systemet och används i olika program, men jag upplever att vissa program får det mer rätt än andra. Kan det vara så eller är det jag som inbillar mig?
 10. När jag ber Siri att påminna mig i morgon klockan 06:00 så skrivs detta korrekt på skärmen, men den påminnelse som skapas har tiden 18:00. Hur får jag Siri att förstå vad jag menar? (Kom just på att om jag säger "i morgon förmiddag 06:00", så blir det rätt. Men det vore ju bra om hon fattade ändå.)
 11. Lyckades lösa problemet genom att söka fram filer med otillåtna tecken och ändra namnen. Konstigt ändå med det oläsliga fönstret.
 12. Ja, det verkar vara stora appar som inte går att ladda ner. Jag får väl skaffa wifi eller ladda ner dem där jag kan hitta ett nätverk. En ny app för att kunna administrera mobilen via datorn tycker jag vore bra. För min del fungerade iTunes bra som det var.
 13. Har skaffat en ny iPhone SE och försöker nu återställa från min gamla säkerhetskopia av den havererade iPhone 5. Återställningen i iTunes verkade gå bra, men apparna verkar inte följt med ... Bara Apples appar, men inte alla ens av dem, tex inte Numbers. Verkar som att appar måste hämtas igen och när jag försöker öppna Numbers krävs inloggning på ett wifi-nätverk. Innebär detta att det nu inte går att hantera sina appar utan wifi längre?
×
×
 • Skapa nytt...