Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kladda

Medlem
 • Antal inlägg

  275
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

kladda vann dagen: 23 Maj 2010

kladda hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

17 Neutralt

Om kladda

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.euphoric.se

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. kladda

  iOS 9.3 beta

  Vad händer med en anteckning i OS X om man sätter lösenord på den i iOS ? Kommer lösenordsskyddet vara en funktion i OS X också?
 2. Ja precis, 81-ip om jag kopplar direkt till datorn från fiberbox. Har återställt den men får samma fel. Är inte på plats just nu så jag kan testa att koppla upp mig med kabel, men jag tror det fungerar med enheter kopplade via LAN.
 3. Jakten på strömsladden till den pågår fortfarande. Dock kan jag tillägga att jag får en 217-ip tilldelad till Extreme med DHCP inställningen. Alltså inte den extrna IP som är fram till huset, som är en 81. -ip
 4. Hej! Har Telia Fiber med Telia som ISP, 100/100. Jag kopplar en helt ny, rakt ur lådan, AirPort Extreme (AC-versionen) till det röda uttaget på fiberboxen, till WAN. Allt går igång och jag får Grön diod och fin-fin hastighet med trådlöst. Ungefär 5-10 minuter senare (inte alltid konsekvent hur långa tid det tar, men däromkring) tappar jag uppkopplingen till internet. Jag får fortfarande grön diod och allt ser bra ut Airport-vertyget, utom just Internet som inte är nåbart. Telia har inga fel på sin lina och allt funkar fint med kabel rakt in i datorn. Hade en likadan Extreme men den fick samma problem, trodde det var hårdvara så den gamla byttes mot en ny. Dock samma fel. Känns som någon form av IP-konflikt? Routern är satt på DHCP och inga varningar kommer i AirPort-verktyg. Några tips på vad som kan vara fel? Tack!
 5. Lämna in disken. Jag lyckades rädda mitt iTunes-bibliotek på det sättet.
 6. kladda

  Imac minne

  Rekommendationen är att ha samma storlek på alla dina minnen. Hur mycket minne vill du ha?
 7. Du har inte ändrat några läs/skriv rättigheter för din skrivbordsmapp?
 8. Svaret på din fråga är Nej. Det går inte glida på en räkmacka genom livet. Man får jobba för sina pengar. Om man skulle kunna sitta på röven och få pengar in på kontot så skulle nog fler göra det. Du kan lägga din sjukpension på lotto eller andra turspel, men allt annat kräver saker från dig. Precis som det ska va!
 9. Nej, jag syftade på ditt första inlägg där du hävdade två olika saker. Om jag minns rätt från någon beskrivning av Fusion drive så ligger allt, även systemet, på hårddisken. Det som används mest, bland annat systemet, ligger även på flash-delen. Enl. keynote'n så ligger hela systemet på flash-delen, inte bara vissa bitar, om det var så du menade tidigare?
 10. Håller med. Hoppas på att Apple avslutar sitt samarbete och dunkar upp egna butiker istället Tror iof att en stor Apple Store på typ kungsportspl. eller i början av Nordstan skulle sno större delen av MacForums kunder.
 11. Skrev inte du precis först att systemet ligger på hårddisken och sen att bland annat systemet ligger på flash-delen? Kika gärna här: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NPP1ddcEkmE#t=64 (Om den inte spolar automatiskt, kolla 1:04 in i klippet). Vad jag försökte förklara i mitt förra inlägg (och även detta) är att systemet ligger på flash-delen av FD. Därmed får man en bättre prestanda på datorn.
 12. Om skrivaren finns med på Apples list över AirPrint-skrivare behövs ingen ytterligare programvara.
 13. 1. Med din attityd kan du inte räkna med så mycket hjälp. 2. Svara på tidigare fråga om vad vitsen är så får du utförligare svar. 3. Oavsett hur du konfigurerar din dator så ser jag inga nackdelar med en FD, då det är precis vad du söker (alltså där bl.a. systemet ligger på en egen SSD) hahaha!
 14. Googlade och hittade mängder av trådar på Apples forum om detta. En lösning var att Många har Verizon och ringer därför *228, men detta kommer då troligen inte fungera för dig. Det finns som sagt mängder med trådar om detta. Du kan även testa att helt stänga av SMS-appen, telefon-appen och kontakt-appen fr. Multitasken. Hör av dig hur det går!
 15. Metod 1 Citat: Go to System Preferences > Network. Click the Wi-Fi connection. Click the Advanced... button on the bottom right. Click the Wi-Fi tab. Under Preferred Networks, select your wireless network. Click the - (delete) button. Turn off your Wi-Fi connection. Turn it back on. Select and login to your wireless network. This will re-save your connection under Preferred Networks. Close your laptop and reopen it to test whether it worked. Metod 2 Citat: Reset SMC of an iMac, Mac Pro, Mac Mini: * Shut down your Mac * Disconnect the power cord * Press and hold the Mac’s power button for 5 seconds * Release the button * Reattach the power cables and boot the Mac as usual Metod 3 Citat: To fix the problem was simply to delete the plist file corresponding to aiport i.e /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.airport.preferences.plist 1/ disable airport 2/ delete the plist file 3/ enable airport and select your favorite network again
×
×
 • Skapa nytt...