Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SwedeBear

Medlem
 • Antal inlägg

  23
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om SwedeBear

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1961-07-03

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Plats
  Sthlm
 • Intressen
  Grafisk form, illustration/animation, media generellt.
  Litteratur, film och brittiska fordon…

Macanvändare

 • Appleprylar
  iMac (27" mitten 2010)
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

583 profilvisningar
 1. Halloj, Jag har precis blivit med en äldre androidbox, X96 4K-nånting, där jag inte kan ett iota om installerat Android annat än "inte kompatibelt mot macOS" gällande filsystem, nätprotokoll etc. Lådan innehåller tydligen Android Marshmallow vilket inte verkar vara senaste versionen. Kan jag via plug-in/extension/tillägg i Marshmallow få den att se utdelade resurser på Macen (10.13.6)? Har inte gett mig in på Kodi som ligger med på lådan men gör så om det är enda vägen. Föregångaren till androidkartongen är en WD TV Live som fixar AFP rakt av men inte HEVC/H265, tyvärr. Så all information mottages med största tacksamhet!
 2. Vill nämna att problemet kvarstår även efter uppstart i "Säkert läge". Kan två-stegsverifieringen spöka i de här fallen, att gränssnittet blockerar en komplett inloggning?
 3. Ska också nämna att jag skapade ännu en användare som jag loggat in på för att kolla uppdateringar med App Store. Med samma negativa resultat som tidigare. Finns det någon känd bug som bryter inloggningen med Apple ID? Jag har provat att ange annat password och får korrekt respons; att jag skrivit in ett felaktigt lösenord.
 4. Japp. Kommer in på iCloud med mina inloggningsdetaljer via hustruns iMac.
 5. Gjorde just det och får samma meddelande om att inloggningen inte kunde slutföras, försök igen… 😖
 6. Sitter på en iMac 27" mitten 2010 med High Sierra 10.13.6 Efter senaste(?) säkerhetsuppdateringen 2019-002 kan jag inte längre använda App Store för att kolla efter uppdateringar. Går jag in under tabben för uppdateringar nyper programmet omgående. Har även försökt via Terminalen köra "softwareuppdate" men inte lyckats alls. Jag har också problem att logga in med mitt Apple ID på både iTunes och App Store samt iMessenger som börjat spöka tillsammans med iCloud. Båda vill ha login med ID och lödenord men kan inte fullfölja inloggning. Försöker jag göra reset med mailadressen via iPhone kan jag knappa in den givna koden men får bara ett felmeddelande och uppmaning att försöka igen, vilket inte fungerar. Däremot kan jag logga in på Apple Developers sida utan problem och har där korrekta/orörda kontouppgifter. Har gjort ett par ominstalleringar, både återställning, uppdatering och ominstallation men utan att komma tillrätta med eländet. Har googlat/duckduckgo-at men inte hittat något definitivt om detta. Någon med liknande problem som lyckats lösa det eller vet mer?
 7. Jag vill kort nämna 3 gratis (yep, no meal attached) grafikprogram; Krita mer info och nedladdning här https://krita.org Inkscape mer info och nedladdning här https://inkscape.org GIMP mer info och nedladdning här https://www.gimp.org Alla tre har varit med ett tag, är fortfarande under utveckling och har stora användargrupper att joina. Min favvis fn är Krita för illustrationer men tittade på GIMP och deras penslar särskilt så laddar ner för en ny testsväng där 8-)
 8. Ge den serverfunktion ex vis; koppla upp skrivare m drivrutiner som inte stöds i Intel-/ nyare macOS o dela i hemmanätet
 9. Gröndal har ett internetcafé/printställe där du kan få känna på. Hyggligt kaffe också om jag kommer ihåg rätt.
 10. (det här är på gränsen till gravskändning…) – koppla upp båda maskinerna mot LAN och kopiera över filerna via FTP. Fetch t ex på 9500 och fildelning på din moderna maskin.
 11. SwedeBear

  iOS7

  Samma problem här med pren på sv helgdagar o veckonummer. Födelsedagar syns… iPhone 5
 12. Tradera ist dein Freunde…
 13. "Gravskändaren" är tillbaka med ännu ett tips på spel åt Myst-hållet. Dessutom exklusivt för Mac OS; The Castle, vilket man kan läsa mer om här på denna sida!
×
×
 • Skapa nytt...