MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

polken

Medlem
 • Antal inlägg

  1 351
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

52 Bra

Om polken

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1988
 • Appleprylar
  MBP, iPhoneX, iPad, iPad3, iMac,Mini, MBA,TC, APE,ATV
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

307 profilvisningar
 1. Ring Apple support ‭077-119 95 19‬
 2. polken

  Nätverk mellan 2 iMac

  Fildelning
 3. polken

  Nätverk mellan 2 iMac

  Onedrive?
 4. polken

  Nätverk mellan 2 iMac

  iCloud?
 5. Hur preciserar wifi bättre än kabel?
 6. Är datorn ansluten till nätverk?
 7. Byttes disken eller var det bara ett konstaterande?
 8. Vi får inte glömma gratisvarianten av Excel online
 9. Vill bara rätta dig, besserwisser som jag är, och påstå att Excel för Mac går att köpa separat. Men dyrt som attan. https://www.microsoft.com/sv-se/store/d/excel-2016-for-mac/cfq7ttc0k5f2?activetab=pivot%3aoverviewtab
 10. Jag använder Apples egen lösenordshanterare i både mac iPhone och iPad. Synkar bra mellan alla mina enheter via iCloud. Visst den kräver en webbadress när man sparar nytt lösen för annat än webbsidor. Men det är ju bara lägga till valfri toppdomän efter varje. T ex frugans.mac.nu och bankid.nu eller statoilkortet.nu. Gratis är det ju också.
 11. polken

  Apple-ID

  Tycker du märker ord. Menas kanske ” iphone har det säkraste systemet(ios)”. android är ett konkurrerande system gentemot ios. M fl kan vara t ex Windows för Windows phone.
 12. polken

  Hur få bra WiFi hemma? Mesh?

  Kablat är tveklöst bäst så långt det är möjligt. Dra en nätverkskabel ut på altanen och sätt en accesspunkt där. T ex en Ubiquiti AP AC PRO. Den är för utomhusbruk och kan drivas via nätverkskabeln med medföljande POE-adapter.
 13. Problem uppstår när apparna uppdateras och de nya versionerna kräver nyare iOS-version som då inte går att ha på en för gammal telefon. Säkerhetsappar som bankapp, BankID, Swish och liknande brukar ha den tendensen. Det är inget unikt för iOS utan förekommer i både Windows, Linux(BankID-stödet borta) och Android (BankID kräver en viss version av Android). Så mitt råd är generellt: köp aldrig "gamla" prylar oavsett bransch (även bilar som bara har några år(före 2014) på nacken kommer ju att drabbas tidigare av miljözoner). Det lönar sig i längden att betala lite mer för det senaste för att inte gå ur tiden alltför snart.
 14. polken

  LÖST Platsinfo stämmer inte

  Telias routrar har inte VPN tyvärr. Du kan komplettera med en egen om du vill. T ex denna: https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwi8pJTJ6tDaAhUYgbIKHXnRC6kYABADGgJscg&ohost=www.google.se&cid=CAASEuRoCrCm6iDkEGZn9wNLel4uFA&sig=AOD64_3tY9NsbLxi7uESaPlRHjSydujqiw&ctype=5&q=&ved=0ahUKEwjH3o_J6tDaAhUDGZoKHUEqBcgQwg8IKw&adurl=
 15. polken

  LÖST Öppna låst iPhone

  Siri kan användas att ringa med även om telefonen är låst. Går dock att stänga av möjligheten. Så upphittaren kan ha sagt t ex. ”Hej Siri, ring hem”.
×