Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

pyd

Medlem
 • Antal inlägg

  74
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om pyd

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  iMac 24"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Kräver en sån matrox-låda att man kör 2st identiska skärmar? Min setup är en widescreen och en 4:3-skärm, med olika upplösningar.. Skiter det sig då?
 2. Ähh, sorry.. jag menade mellan iPod touch och iphone 3g. Jag var iaf tvungen att byta ut min laddar i bilen då.
 3. Någon som har koll på om apple har möblerat om pinnarna på kontakten iom iPhone4 igen, som dom gjorde mellan 3g och 3gs?
 4. Jag antar att man använder den genom usb-porten på datorn? Innebär det någon försämrad prestanda då? Jag har läst lite om rena usb-skärmar.. och där ska tydligen prestandan försämras kraftigt, men det kanske en sån här liten låda löser?
 5. Jag funderar på att införskaffa mig en mbp 15". Men ett krav är att jag kan ha (minst) 2st externa skärmar kopplade till den. Jag kommer alltså inte att använda den "inbyggda" skärmen så mycket, men än på resor osv... Går det att koppla in 2st skärmar? En lär ju inte vara något problem... men hur löser man den andra? Och, finns det dockningsstationer till dom?
 6. Kan man på något sätt skapa en "bevakning" på mappar? Jag laddar ner en hel del rar-arkiv. Vad jag önskar är en "tjänst" som kollar dessa mappar efter rar-arkiv. Om den hittar något, så packas detta upp och orginalfilerna raderas. Finns det något inbyggt i os x, finns det något bra program för detta, eller måste man köra någon fulvariant i AS?
 7. Jag är lite småsugen på att, så småningom, utveckla appar för iP*. Jag har förstått att cocoa är det ramverk som man använder sig av, men jag har ungefär noll erfarenhet av oop. Så jag tänkte att då bör man kanske börja med att lära sig objective-c hyggligt, innan man ger sig på cocoa.. rätt tänkt? Dom flesta böcker och guider som jag har hittat på nätet förväntar sig att man redan kan sin oop, vilket alltså inte passar mig så bra. Jag har dock hittat denna bok, vad tror ni om den? Någon annan som har förslag på bra start-litteratur?
 8. pyd

  Köpa spel för mac?

  Ja.. som topicen säger, var köper ni spel till era mac:ar? Helst så vill jag köpa "direct downloads", men i värsta fall är det boxar som gäller. Just nu är det civilization 4 som jag är på jakt efter.
 9. Finns det något program/terminal-commando/apple-script som kan göra följande: 1) Packa upp alla arkiv som ligger i undermappar till en "huvudmapp" 2) Radera alla "rar-filer", och enbart behålla det som kommer ur dom
 10. Ok... jag sitter hemma på en iMac, som dagtid alltid står i "viloläge". På jobbet kör vi Windows Vista. Då och då så uppstår ett behov att komma åt min mac ifrån jobbet, eller tvärtom. På jobbet kör vi med UltraVNC, för att jobba med div. kunder. Men hur ska jag göra för att kunna ansluta till min "sovande" mac ifrån windows på jobbet? Finns det någon "wake on wan"-funktion för os x? Vad använder ni för vnc-server på era datorer, för att komma åt dom? Finns det något enklare sätt? Det samma gäller åt andra hållet, en vnc-klient för att ansluta till min server på jobbet, vad ska man köra med då?
 11. php hade jag tänkt använda mig av...
 12. Jag har lyckats lura ut att addressboken jobbar mot en sqlite-databas. Men den enda driver jag hittar för det kostar en del stålar... någon som vet någon annan?
 13. Jag funderar lite på att fixa en website, där användare kan uppdatera sina fält i min lokala addressbok. Någon som gjort något liknande, eller andra erfarenheter? Alltså, en lokal webserver, som jobbat mot addressbok-databasen... Vad för typ av databas är det vi hanterar? Är det kanske möjligt att skapa någon form av odbc-koppling?
 14. pyd

  Ny med iPhone!

  1) "Valfri musik" (läs: vilken mp3:a som helst som finns i itunes) som ringsignal/meddelande-ljud/alarmsignal ?? Går det inte? 2) Finns det något bättre program för alarm än det inbyggda? 3) Profiler... finns inte det i iPhone? Tex. en sov-profil... där alla ljud är avstängda utom alarmet... 4) Till min iPod hade jag special-hörlurar, bättre ljud och allt... finns det något sätt att koppla ihop såna, och fortfarande ha mic:en? 5) Filöverföring mellan telefoner (ej iphone <-> iPhone... utan generellt mellan telefoner) med blåtand... funkar inte det? 6) Blixt till kameran, jag har sett att det finns lite apps för det, men funkar dom verkligen? Jag kan inte se att det sitter någon form av lampa på baksidan?
 15. Se där DU har inget svar på min andra fråga? Att kunna fjärrstyra min mac från en pc, och kunna väcka upp den ifrån viloläge/avstängt läge?
×
×
 • Skapa nytt...