Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Northwiz

Medlem
 • Antal inlägg

  4 241
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Northwiz

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1961-03-30

Kontakt

 • Webbsida
  http://macken.winterkvist.com

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stackgrönnan, Skellefteå
 • Intressen
  Flugfiske, fotboll och ishockey

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1988
 • Appleprylar
  iMac 24, Macbook Pro 15, MacBook Pro 13, Mac Mini, iPad 64 GB 3G, iPhone 4G 32 GB, AirPort Extreme, Time Capsule, iPod Shuffle, iPod Nano
 • Bytt från pc
  Ja
 1. De enheter av Xoom som levereras nu har inte stöd för 4G. Vill du ha det så får du skicka in din enhet och vara beredd på att vara av med den ett tag. http://www.wired.com/gadgetlab/2011/02/farcical-xoom-4g-upgrade-plan-requires-mail-in-six-day-operation/
 2. Det finns två huvudmodeller av iPad - med och utan 3G. Den senare har GPS medan Wifi-modellen, utan 3G, inte har det.
 3. Kolla att hårddisken är frisk. Badbollar kan tyda på hårddiskproblem, även på en helt ny dator.
 4. En av anledningarna till att begränsningen finns är att folks telefonräkningar inte ska springa iväg. Datatrafik kostar, speciellt i Apples hemland, USA. Ett annat skäl är att det tar tid och det finns risk att nedladdningen avbryts och du får börja om, kanske flera gånger. Vilket också landar på telefonräkningen.
 5. Har du en iPhone 4 så kan du ju rätt enkelt använda telefonen som ett modem/router och dela 3G-uppkopplingen (Personal Hotspot). Funktionen kommer i iOS 4.3 den 11 mars. Den lösningen kan ju funka om du inte har särskilt stort behov av att vara mobil och ha en uppkoppling alltid.
 6. Snabbare dator och ett operativsystem som tar mindre plats, 10-15 GB. Jag skulle inte fundera särskilt länge.
 7. Beställd för länge sen.
 8. En annan variant är att skaffa något av de program som finns för att överföra filer via nätverk eller bluetooth som finns i App Store. Mover och Photostransfer är två exempel.
 9. Frågan är hur mobil du vill vara? Jag använder 3G rätt ofta och det är smidigt att inte behöva bry sig om en trådlös WiFi-uppkoppling eller vara beroende av en sådan.
 10. Att döma av alla de rykten som snurrat runt ute på nätet, tro dem om du vill, så pekar det mot en uppdatering fram mot sommaren.
 11. Kör Fil/Disk-verktyget då och då och reparera filrättigheterna. Kör samtidigt en koll av din hårddisk och startsektorn. Är båda dessa okej och datorn i alla fall är långsam, trots att du har minst 10 GB ledigt utrymme på hårddisken så tyder det på att det kan vara problem med hårddisken. Det finns testprogram du kan ta till för att köra lite mer omfattande tester: http://www.titanium.free.fr/ Onyx är gratis. Har du nu kört igenom och gjort de här kontrollerna och det fortfarande inte fungerar som det ska så bör du låta en verkstad kika på hårddisken.
 12. Ett eventuellt datavirus hade upptäckts i samma stund som det hade börjat att användas. Företag och organisationer anlitar säkerhetskonsulter och hittas ett datavirus så delar de flesta med sig av den informationen. Det är grunden för att uppdatera antivirusprogram. Kod och beskrivningar skickas i dag mellan säkerhetsföretagen, regelmässigt. De byter information med varandra.
 13. Det finns inga datavirus för Mac OS X. Däremot finns det trojaner och andra farliga program som kräver att du laddar ned dem, installerar dem och anger ditt lösenord.
 14. Crossover klarar inte alla spel och program. Bara så att du vet. Annars är det en bra lösning. Jag föreslår att du provar dig fram och och glöm inte Bootcamp. Det är ett tredje alternativ.
×
×
 • Skapa nytt...