Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ztormie

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Ztormie

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1985-09-11

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Lund

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Verkar som det blev ngt fel med skivavbilden när jag skapade den från den kraschade hårddisken. Gick iallafall bra att återställa från time machine-kopian. Förlorade några veckors data men det må vara hänt. Tack för all hjälp och svar jag fått, uppskattas väldigt mycket
 2. Kan man göra det inifrån skivverktyg utan att ha oset installerat på hårddisken?
 3. Jag får felmeddelandet när jag tryckt på knappen benämnd "återskapa" inne i skivverktyg och datorn börjar jobba. :/
 4. Hmm det här börjar bli störigt på riktigt. Prövade att återskapa säkerhetskopian istället, men det vill den inte heller. "Could not restore - Operation not permitted". Installera om Leopard från startskivan och köra time machine från docken istället för från skivverktyg?
 5. Tack, det fungerade utmärkt. Nu har jag valt Macbook pro2009.dmg som källa och MacbookPro(den partionerade nya disken) som mål. men när jag kör "återskapa" får jag upp felmeddelandet "Could not mount source image". Är skivavbilden kass eller hur skall man tolka det?
 6. Har lokaliserat vad jag förstår är skivavbilden nu. Den heter "macbookpro2009.dmg. Dock går det inte att välja den nya hårddisken som mål. Måste jag formatera den eller något först?
 7. Skrev för ett tag sen ett inlägg om hur 160gigaren som man fick med när Macbook Pron köptes verkade ha kraschat. Har nu köpt en ny hårddisk (WD Scorpio Blue 320 gb) som jag framgångsrikt lyckats sätta i helt själv (tack youtube). Nu gäller dock frågan vad jag ska göra härnäst. Ett par veckor innan kraschen gjorde jag en säkerhetskopia på en extern HDD. Dock bara en, så när kraschen väl var ett faktum tror jag att jag lyckades göra en "skivavbild" av hårddisken och lägga över även den på den externa via Skivverktyg. Nu sitter den nya hårddisken i och jag har startat macen med starskiva i samt den externa inkopplad via USB. Skall jag formatera om den nya hårddisken, installera om Leopard och sen börja bråka med avbilden eller skall den läggas över direkt? Är innte i skivverktyg men vet inte riktigt vad jag skall göra. I listen till vänster dyker nämligen vad jag kan se bara den gamla time-machine säkerhetskopian upp, hittar inte skivavbilden. Verkar heller inte gå att dra den nya hårddisken till "Mål"-rutan i "återskapa"-menyn. Ngt förslag på vilka steg jag bör företa mig ?
 8. Jag prövade dock efter inrådan att använda skivverktyg och kontrollera hårddisken, och programmet hittar inget fel med den. Är det ett gott tecken eller betyder ingenting i sammanhanget? undrar med om det går att göra någon säkerhetskopia inifrån Skivverktyg eller måste datorn fungera felfritt och använda Time capsule för att detta skall vara möjligt? Har en extern HDD som jag satt in och som dyker upp i menyn i Skivverktyg men vet inte vad jag ska göra därifrån.
 9. Jag stängde av min Macbook pro (13tums 2,26, 160GB) för första gången på en vecka igårkväll. Brukar annars alltid bara vila den. Nu när jag försökte starta den imorse gick något åt skogen. Startljudet låter och den börjar starta, men sen när den kommer från till en ljusblå skärm så händer det inget mer, den där klockaktiga grejen som visar att den jobbar snurrar, försvinner, återkommer, försvinner, återkommer och snurrar och så vidare. Startade om den flera gånger men det hj'lpte inte. Prövade att stoppa i installationsskivan och hålla in c vid uppstart, det hjälpte till en början och jag valde att "arkivera och installera" om.Nu efter någon minut får jag dock upp ett felmeddelande som lyder som följer: "Installationen misslyckades. Mac Os X kunde inte installeras på din dator. Installeraren kunde inte installera vissa filer i "/Volumes/MacintoshHD". Kontakta programtillverkaren och be om assistans. Ingen av mina macar har någonsin krånglat förr så jag är lite ställd. Är det hårddisken det är fel på och måste jag lämna in den? har en backup, men den är några veckor gammal desvärre, och jag har privata bilder och grejer jag inte vill ska dyka upp hos ngn reparatör. vad kan jag göra?
 10. Lär det komma någon adapter i framtiden som gör att man kan koppla ihop en Cinema Display 24tum med en PC ? Funderar på att köpa en, men blir lite dumt om man köper en ny PC vid ett senare tillfället och står där med en superskärm som man inte kan använda.
 11. På min nyinköpta Macbook Alu (2,4 ghz-modellen om det spelar ngn roll) har jag ett underligt problem med högtalarna. Jag ägde innan en Macbook Pro (köpt sent 07) och den uppvisade aldrig något liknande. Ljudet när någon loggar in på msn, när man höjer och sänker volymen eller gör en förbjuden åtgärd "spricker" liksom. Svårt att förklara exakt hur det låter, men det är som att det det skorrar till, det blir inte en ren ton. Det händer aldrig när musik spelas, utan det är mest vid de korta tonerna som används vid de funktioner jag räknade upp. Fundera på att lämna in den, men tänkte höra här först, en Macbook Air jag har i min ägo har exakt samma problem. Det är inget livsavgörande direkt, men det skär lite i öronen och det vore ju trevligt att höra om någon mer upplever detta och om det går att göra något åt det.
 12. Jag har en två dagar gammal ny Macbook Air, 1,6ghz med 4200HDD-disken. Köpte den då jag hört att dess skärm skall vara vida överlägsen Macbook Alu (har en sån med som jag tänkt sälja). Men nu efter att ha testat den lite så är den oväntat svag. Min 6-7år gamla PC med 1024 mb ram och gud vet vad kan spela Youtube HD-videor utan problem, på Airen hackar de dock var tredje sekund. Jämförde även trailers i front Row, Crank 2 i det här fallet, och kvaliteten på Alu var vida överlägsen den på Airen, som var direkt blockig och ful. Har jag fått ett dåligt ex eller är den så svag?
 13. Tog det säkra föra det osäkra och använde mig av Internetgirot. Fick datorn idag och den är precis enligt beskrivning. Hade förmodligen gått bra ändå, men i slutändan känns sdet som det var värt den där 500ingen, när det handlar om en vara för drygt 13000. Tack för råd och synpunkter.
 14. Ja alltså Internetgirot fungerar ju som så att jag sätter in pengarna, de håller dem och meddelar säljaren att de finns, sen skickar hon datorn, jag får den och inspekterar den, godkänner jag den så betalas pengarna ut, så det är ett väldigt säkert alternativ vid internethandel. Tyvärr väldigt dyrt med när det handlar om större belopp, därav min tvekan :/
 15. Jodå, jag har kollat payson med, det går på 500 kr där också. Har även mailat och frågat kvinnan om det gick bra med Internetgiro innan, och det gjorde det enligt henne. Min fundering var mer kring att 300 psotiva omdömen borde betyda något, det skrapar man inte ihop på en vecka direkt. Men samtidigt känns det ju vettigt att använda sig av en säkrare betalning. 500 kr dock.. jävla ockerpris.
×
×
 • Skapa nytt...