Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Runius

Medlem
 • Antal inlägg

  45
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Runius

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1951-01-01

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1991
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag är hemskt okunnig i Excel och här kommer en nybörjarfråga. Jag behöver göra ett stapeldiagram där både absoluta tal och procentsatser av summan av talen på något sätt framgår. Såhär ungefär: Pelle har 10 bollar (5 %) Lasse har 40 bollar (20 %) och Lisa har 150 bollar (75 %). Totalsumman är alltså 200 bollar. (I verkligheten har jag ju såklart krångligare tal). Jag tänkte mig att jag bara skulle behöva mata in de absoluta talen på ett kalkylblad och sedan skulle Excel själv dels och i första hand räkna ut procentsatserna och dels och i andra hand rita diagramvarianter (heltal / procent). Jag använder Excel Mac 2001.
 2. Gjorde en Powerpoint med ca 20 sidor, med jpg-bilder på ca 15. Öppnade NeoOffice, sparade PP-filen som .swf. Monterade i webbmakare (PageSpinner) kollade i Safari. All text och några bilder blev helt OK men de flesta bilderna blev korrupta, ser ut som fruktsallad. Alla bilder är ungefär lika stora, lågupplösta, inga konstigheter. Någon som har någon idé?
 3. Jag gjorde en Powerpointpresentation, gjorde om den till QuickTime-film (inne i Powerpoint) som fick ändelsen .mov och försökte lägga upp den på YouTube. Funkade inte. Sedan försökte jag importera presentationen till iMovie och formatet mpeg-4. Funkade inte. Har någon ett bättre förslag?
 4. Mycket möjligt att det är relaterat till mina USB-attiraljer - "tänkte inte på det!! – som det hette i Lorry. Jag kör 10.4.11 Tack för hjälpen!!
 5. Ibland när jag har Safari öppet och en del andra program börjar CD-kälken att åka ut och in, ut och in. Fast den är tom. Datorn tror tydligen att det finns en CD som den ska stöta ut. Gäller en G4 (spegeldörrar). Hur blir jag av med detta tro?
 6. Tack för all hjälp. Ledsen att jag inte fattade vad följande betydde /fattar fortfarande inte/ utan tog det som en sarkastisk axelryckning! Så kan det gå. ""Gör en snygg tabell i Qxp och importera den tabseppade textfilen. -------------------- "Besvikelsen över dålig kvalitet, varar längre än glädjen över ett lågt pris"."
 7. Niffen: Alldeles onödigt med goddag-yxskaftkommentarer! Jag har (precis som du, tydligen) noll koll. Kanske någon annan vet bättre?
 8. Sorry, något pdf-format går inte att spara i hos mig. Jag har Word 2004 version 11.3. Eller gör jag något dumt fel?
 9. OK -- men hur gör jag när jag ska exportera Word till pdf?
 10. Jag håller på att redigera en trycksak i QXP. Nu har en författare levererat tabeller i Word, han skriver att de gjorts i statistikprogrammet Statistica, exporterats till textformat och därefter till Word. Jag kan inte komma på något sätt att få in dessa tabeller i QXP med god kvalitet. Kan man göra om tabellerna till eps? Till bilder? Hur? Tacksam för förslag. Edit. Rubrikfix. /Rickard, moderator
 11. Har en Canon Ixus70 som funkar fint tillsammans med mina OS X-macar. Skulle vilja kunna direktladda ner från kameran på en OS 9-dator också, har någon någon idé om hur det möjligen skulle kunna gå till?
 12. Det står Fel! Bokmärket är inte definierat när jag försöker sätta in sidnummer i ett Word 2004-dokument. Några bokmärken behöver jag ju inte och vill inte ha. Hur får jag bort denna uppmaning som hemskt nog följer med vid utskrift och hur sätter jag in sidnummer utan att få fler örfilar av programmet undras
 13. Jag hoppas fortfarande att någon kan ge mig ett råd om varför Word 2004 säger att (massvis) av typsnitt är skadade och bör tas bort. Jag kan med andra ord inte starta Word 2004 p g a alla dessa felmeddelanden som poppar upp ett efter ett (ett typsnitt i taget).
 14. Jag har installerat Office 2004 men när jag startar Word eller Excel 2004 påstår datorn att massor av typsnitt är skadade och bör tas bort (de räknas upp ett efter ett i bokstavsordning). Hur gör jag?
 15. Det där med NeoOffice förstår jag inte alls. Är vi i samma diskussion? Var snäll att förklara tack. Om någon kunde kommentera min fråga om Office X / Office 2004 skulle jag bli glad!
×
×
 • Skapa nytt...