Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

fps

Medlem
 • Antal inlägg

  3 169
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

23 Neutralt

Om fps

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1977-05-17

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1986
 • Appleprylar
  MBP 15,4", Mac Mini, iBook 12", Mac Plus, Apple ||c, iMac 20"
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Kan egentligen inte annat än hålla med. Har väl mer eller mindre haft dåligt samvete för att jag engagerar mig så mycker mer i Troys fall än i andra fall jag varit involverad i. Men i detta fall tänker jag.. - Agerar USA såhär så kan det underminera deras ställning i världen och det är dåligt för alla. - USA ska föreställa att vara en demokrati med ett utbyggt rättssystem. - Man kan hoppas att chansen är större att man lyckas påverka USA än till exempel Iran. Hursomhelst.. Troy Davis är död nu.
 2. Kära forummedlemmar Då jag vet att en och annan här på forumet har en tro på rättvisa och mänskliga rättigheter vill jag vädja till er att ägna Troy Davis en tanke. I korthet är Troy Davis för fjärde gången schemalagd för att avrättas. Detta trots att man saknar tydlig bevisning och trots att flera vittnen har backat från sina tidigare vittnesmål. För mig är detta en orättvisa som är lite för stor för att blunda för.. och det sker i ett land som kallas demokratiskt och som gladeligen agerar mot andra länders orättvisor. Ytterligare information om Troy Davis fall finns här http://en.wikipedia.org/wiki/Troy_Davis_case .. och givetvis på det flesta svenska nyhetssajterna. Amnesty bidrar givetvis med information samt med enkla medel för att protestera. http://www.amnesty.se/vad-gor-vi/dodsstraffet/troy-davis/ http://www.amnestyusa.org/our-work/cases/usa-troy-davis Jag vädjar till er som "känner" att protestera på något sätt ni finner lämpligt.. om alla hoppar samtidigt så kanske vi kan åstadkomma ett litet litet jordskalv i alla fall..
 3. Jaha.. Jag missförstod annonsen grovt. Trodde det handlade om att han utförde installationen åt kund. För 1800 kr är det förhoppningsvis en specialbyggd installer som har färdiga KEXT-filer för kundens dator. Isåfall får man väl säga: - Jättefin affärsidé. - Annonsören är väldigt skicklig - eller påstår sig åtminstone vara väldigt skicklig. - Ett köp kan gå käpprätt åt h****** - Apples advokater kommer inom kort.
 4. Jag tycker seriöst att 1800 spänn är ganska lite för att få en skrutt-pc till fullt fungerande hackintosh. Jag tycker dock annonsen verkar lova mångt mycket mer än vad som borde vara möjligt att leverera och framförallt tror jag det kräver mycket mer av kunden än vad som framgår. Jag har aldrig i hela mitt liv installerat en hackintosh - men jag är rätt övertygad om att man inte hittar rätt KEXT-filer och skriver om dem i en handvändning. Det krävs googling, googling och åter googling. Råkar man göra en tabbe får man vara beredd att göra om.. Personen som lagt ut annonsen förtjänar dock feta creds för sin drivkraft! Jag hoppas personen i fråga blir rik som ett troll och lever lycklig i resten av sitt liv.
 5. Hej OscarS! Det ska gå att göra med en AirPort Express - åtminstone om routern har stöd för WDS vilket jag inte lyckas ta reda på om den har eller inte. Apples nätverksprylar är dock inte min starkaste sida och jag blir alltid lurad av de extremt förenklade valmöjligheterna. Ska sanningen fram vill jag rekommendera denna - jag är en stor vän av Netgears produkter och tror det är bättre att hålla sig till ett och samma märke när det gäller nätverksprylar. http://www.netgear.se/home/products/wireless-range-extenders/wireless-range-extenders/WN3000RP.aspx
 6. Hej norskel! Varmt välkommen till forumet och varmt välkommen till mac-användar-skaran. 1. Thunderbolt går absolut att köra till en TV även det. Krävs precis som Telly82 säger en adapter - men det går. Kan man köra HDMI rakt av är det givetvis att föredra. 2. Du klara dig säkert finfint med en standardmac - men sett till vad du vill använda den till skulle rekommendera den vassare grafikkretsen och i7-processor - du kommer att ha glädje av lite extra muskler i datorn. Processor och grafikkrets grejar man inte att byta själv om man inte är skillad - minne vill du ha så mycket som möjligt men du kan sätta i mer själv i efterhand. 3. Tror man kan lita på Radiozo i den här frågan. Annars kostar inte en extern optisk enhet särskilt mycket.
 7. Hej ssl! Vilken iMac är det? Gjorde du bytet själv eller lämnade du ifrån dig datorn för att få det gjort? Är det en 2008:a eller tidigare vågar jag lova att temperatursensorna har lossnat och istället har fastnat på en varm plats. Är det en iMac från 2009, 2010 eller 2011 är det bara att beklaga.. krävs en särskild hårddisk eller lödjobb på de interna kablarna.
 8. Yes.. Därför detta är ett forum och inte en statisk FAQ-sida.
 9. Vass bra maskin. I och med att både den och bildskärm fortfarande är täckta av garanti borde du kunna få ett riktigt bra pris för den om du säljer den som ett paket. Snikigaste nya Mac Pro:n kostar 23 995 kr inklusive moms. Utan bildskärm, med hälften så mycket RAM som det sitter i din maskin och fortfarande bara ett års garanti. Jag tror du kan få 15 000 - 16 000 spänn för den, kanske till och med mer. I och med att det vore en bra produktionsmaskin tror jag det blir betydligt lättare att sälja den via till exempel datalänna http://www.datalanna.se/ som är mer inriktade på företag än via Blocket/Tradera som är mer inriktade på privatpersoner.
 10. Oj oj.. Stackars människor. Känns verkligen som om man bara måste behärska sina siffror om man ska ge sig på att göra det själv.
 11. Som den internationalist jag är hoppas jag att gränserna någon gång kan vara helt öppna - i alla länder. Invandring är inte ett nödvändigt ont - det är något bra som vi borde värdesätta. För sverige ser jag invandring som en absolut nödvändighet - vi behöver befolkning (arbetskraft, konsumenter, kultur osv osv). Jag tycker det är en förbannad skam att invandrare/invandring ska få bära hundhuvudet för en massa samhällsproblem för problemen beror knappast på invandrare/invandring. Vi behöver istället gå på djupet och förstå varför vi egentligen har dessa samhällsproblem där alla i någon mån är offer. Sverige är i dubbel bemärkelse ett kallt land - det är ett verkligt problem.
 12. Hmm.. Är säkert ungefär så det kommer att bli. Tror väl mer på teorin att en plit på ett fängelse "råkar" lämna honom obevakad vid något tillfälle. Samtidigt råkar en annan plit lämna några andra redan livstidsdömda obevakade i ett angränsande rum. Slakten sker snabbt och effektivt, ingen enskild gärningsman kan pekas ut, kollektivet gärningsmän blir hyllade som hjältar. Men näe.. Pöbelvälde ska vi inte ha 2011. Jag förstår och respekterar alla upprörda känslor - känner så själv. Terroristen ska dock in på psyket - när han är någorlunda behandlad ska han få konfronteras med vad han har gjort. När polletterna en efter en börjar trilla ner och samvetet aktiveras vågar jag lova att han inte lever så länge till - han kommer garanterat att ta sitt eget liv.
 13. Behöver nog backa upp dig lite här tror jag. Fast du borde utveckla dina inlägg lite mer om du inte vill bli missförstådd. Om jag förstår dig rätt menar du att terror-Anders har agerat ont geni och lyckats ganska bra med sin kupp. .. och det har han ju på sätt och vis. Folk är rädda och chockade - han har lyckats chocka och får medial uppmärksamhet långt utöver det vanliga. Han har också en opinion med sig - stödet han får på till exempel Flashback och på Youtube är helt skrämmande. Givetvis krävs ett mått av intelligens och handlingskraft för att nå dit - givetvis utesluter inte det att han är galen osv osv - men specifikt intelligens finns det nog i den där svällda skallen. Sen om man verkligen orkar engagera sig så mycket och lusläser hans manifest går det ju säkert att fiska ut någon liten vettig poäng ur det. Man bör nog tänka att det är någon promille "vett" i ett enda berg av skit. Själv ser jag inget som helst behov av att försvara honom. Människor som tycker att dom har rätt att bära fram sina politiska budskap med våld, hot om våld eller andra förtryckarknep är mina fiender.
 14. Sorry redmac.. Folk är onda.
 15. Här har vi honom. http://www.youtube.com/watch?v=rAwp2FnRmsE
×
×
 • Skapa nytt...