Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Alix

Medlem
 • Antal inlägg

  68 351
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  792

Allt postat av Alix

 1. Alix

  Vinterstudion

  Hon har väl sannolikt tränat för mycket, även om hon har varit krasslig. Överambition är heller inte bra.
 2. Åkerklassificering i Sverige:
 3. Cissi Wallin verkar blockera sitt förnuft med sin vrede. Hon säger om domen mot henne: ”– Beskedet är ett tydligt tecken på att vi lever under ett patriarkat. Att vi inte har ett rättsystem, utan ett felsystem.” Våldtäktsmän kan hävda exakt samma sak. https://www.svt.se/kultur/fredrik-virtanen-internet-glommer-inte
 4. Ja, men inte okritisk och kravlös sådan, som det har utvecklat sig på senare år. SD är vidriga, men det innebär inte att de inte har någonting viktigt att säga. Även en blind höna kan hitta ett korn ibland.
 5. Jag har ju unga vuxna som barn och ser en massa andra unga vuxna i deras bekantskapskrets. Jag fascineras av att jag läser deras inlägg på Instagram och att jag inte begriper ett enda ord. Det är ett raffinerat socialt kodspråk.
 6. Jag har inget till övers för män som begår övergrepp mot kvinnor. Men det finns både publicitetsregler och förtalsregler som ska följas. Inget är ändrat på den punkten. Senare i dag faller domen mot Cissi Wallin.
 7. Jag kan väl inte backa från det nu...
 8. ”Geologer har noterat en ökning av aktiviteten i vulkanen. Det är oklart varför så många turister ändå kunde uppehålla sig i närheten”. En försiktig gissning är att folk tjänar pengar på turismen till vulkanön... https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vulkanutbrott-i-nya-zeeland
 9. Prova Pacifist.
 10. Levande fossil, så att säga? Kanske inte. Stolliga vetenskapsmän försöker med IVF. Hurra för stolligheten!
 11. Borås Konstmuseum har lyckats med konststycket att slarva bort en stor Peter Dahl-tavla. De har ingen bild på den men den ska föreställa tre nakna kvinnor. Den deponerades i museet av en privatperson 1981 och den kan ha försvunnit kort efter detta. Ingen vet. Värdefull tavla försvunnen från konstmuseet - Borås Tidning.pdf PS. En annan tavla av nakna kvinnor såldes för 110000 kronor på Bukowskis.
 12. Om du länkar till vad du köpte på Udemy.com kanske du kan få hjälp.
 13. Det vet jag inte som svar på sista frågan. Men jag är rätt säker på att det inte går till som det gör i Windows.
 14. Konst verkar handla om pengar nuförtiden. https://www.svt.se/kultur/dyr-banankonst-ats-upp-av-besokare
 15. Vilken ”tutorial”? Varför frågar du om mac när exemplen handlar om Windows? Vi är inga tankeläsare.
 16. Normalt sett är jag intresserad av politiken i UK. Och dess val. Men nu... Vad som än levereras blir det skit. Jag tycker synd om britterna. Och synd om EU. Och synd om oss. Nationalism på UK:s skala är skit. Män dä ä demokrati! Javisst är det det. Jag kommer då osökt att tänka på Churchills ord: ”Many forms of Government have been tried, and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed it has been said that democracy is the worst form of Government except for all those other forms that have been tried from time to time.…” Således, demokratiska beslut kan vara synnerligen idiotiska. https://www.theguardian.com/politics
 17. Släpp fram SD, M och KD till makten så vet vi vad som händer med public service. Polen visar hur det kommer att bli. Alla som i Sverige menar att det ändå bara är vänsterpropaganda i public service gnuggar förstås händerna. Inga fler ”fake news”. https://www.svt.se/nyheter/statlig-polsk-tv-skippar-sandning-av-nobel
 18. Jämför skärmdumparna nedan. Ryssland har alltså olagligt införlivat Krim med sitt eget territorium.
 19. Givetvis är det ett felsteg, det internationella samfundet erkänner inte Rysslands annektering av Krim, och USA, EU och andra europeiska länder har infört sanktioner mot Ryssland på grund av detta. Apple är inte vilket företag som helst och därför kan minsta lilla eftergift från deras sida vara en prestigevinst för Ryssland sett i detta sammanhang.
 20. Precis som när IG Farben som huvudägare av Degesch lät tillverka Zyklon B. Inget konstigt med det. Pecunia non olet.
 21. ”Om statistiska data underblåser högervindar är det inte statistikens fel. Det blir inte mindre sant bara för att vi inte tycker om det. Vi måste hålla fast vid fakta i samhällsanalysen oavsett om resultatet är behagligt eller oroväckande.” Detta tror jag att många inte håller med om. De tycker att det skulle vara bättre att tysta ned statistiken i syfte att skona de som är oskyldiga. https://www.gp.se/debatt/därför-är-det-viktigt-att-studera-härkomst-i-brottsstatistiken-1.21177620 33 % av befolkningen har sådan utländsk bakgrund som är med i undersökningen och de står för 58 % av brotten. Undersökningen: https://www.goranadamson.com/s/G_Adamson_Invandring_och_brottslighet_29nov19.pdf Viktigt att notera är att om man inte räknar med de papperslösa så har brottsligheten gått ned sedan 2005.
×
×
 • Skapa nytt...