Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

debourg

Medlem
 • Antal inlägg

  320
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om debourg

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1959-01-27

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.debourg.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  Slutet av 80-talet...
 • Appleprylar
  iMac 27" Retina, iMac 27", 23" Cinema Display, MacBook Pro 2,2 GHz, iPhone 6, Apple Watch 3 gen
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

655 profilvisningar
 1. Minnen från iMac 27" mid 2011: 4 x 4GB. Original Samsung 1333 MHz PC3-10600 DDR3 SDRAM. Ge bud.
 2. Efter att en hårddisk kraschade och störde uppstarten så har min Wacom Bomboo Fun ändrat så att pekaren "går i väggen" en tredjedel från vänster sida (upp, ner och höger är OK). Har försökt med inställningarna utan resultat. Även försökt ladda ny driver, men fick felmeddelande att den inte kunde installera. Kör OS Sierra 10.12.6. Någon som har en idé om felet/lösningen?
 3. När jag försöker nå hemsidan https://funkifabrics.com så möts jag efter extremt segt väntande av en sida utan layout och bilder i bästa fall, men oftast av "429 - Too many requests". Alla andra jag kollat med ser sidan normalt och i normal hastighet. Jag kan kolla om jag internetdelar från mobilen. Alltså misstänker jag någon brandvägg. Och då blir det komplicerat. Jag bor i lägenhet i Stockholm och vi har fiber som staden har dragit. Sedan finns en leverantör för fibern (Open universe tror jag) och en leverantör av internet (Bahnhof). Därefter router och dator. Dator lär inte vara problem, eftersom andra med Mac ser sidan rätt. Routern hittar jag inte inställningar som jag förstår kan ändra saken, men jag är inte så insatt i routrar. Någon som har tips om vilken ända man börjar i och vad/hur man gör?
 4. debourg

  Smartast mail i iOS?

  Jag blir galen på Mail i iPhone. Jag använder det ganska sällan, så då får jag mängder av mail när jag egentligen bara vill kolla om det var något viktigt. Det betyder ett himla jobb med att radera dessa mail från enheten, det går ju inte att markera alla och slänga. Har nu även en iPad och skulle ibland vilja kolla på den också, utan att åka dit på att sitta och slänga massor av mail manuellt på två iOS-enheter varenda gång. Min fråga är hur jag gör bäst för att lösa det. Hjälper IMAP i stället för POP? Det intressanta är ju inte att de blir raderade från mailservern, där får de gärna vara kvar. Synkroniseringen med vilka jag läst är inte heller en biggie, möjligen praktiskt. I datorn vill jag ha dem kvar. Det intressanta är att slippa radera så mycket på iOS-enheterna. Är enda lösningen att kolla mailen på iOS-enheterna via webläsaren i stället? Det går ju långsammare utan egen app, så det känns halvkul. Någon annan bra lösning? Det måste ju krylla av folk här som har kört på tre enheter i många år.
 5. Facebook Messenger ansluter inte till wifi längre. Kommer en orange rand med meddelandet "Värnat på att ansluta igen" som sedan går över till väntesnurra och "Ansluter", men den lyckas aldrig ansluta. Funkar om man stänger av wifi och kör 4G. Började typ igår. Aldrig hänt tidigare. Har startat om wifi och luren. Likadant på alla familjens 3 iPhones. På datorn funkar Facebook Messenger via wifi. Se bilder på hur det ser ut. Finns det någon inställning som kan ha ändrats i någon uppdatering?
 6. Tack. Tror att jag till och med kan ha provat det alternativet men missat...
 7. Efter många år med Chrome kör jag nu Safari för ett par anledningar. En sak stör mig väldigt mycket i Safari: när man håller muspekaren över en länk så dyker inte länkadressen upp någonstans. Det kan vara väldigt bra för att ha lite hum om länkar verkar trovärdiga eller inte. Finns det något sätt att få det att ske som jag har missat?
 8. Problem solved! Jag hade ett Google-konto med samma namn eller vad det nu var. Hittade två mailboxar med samma namn. Google bort = no problemo. Den försökte väl skicka från båda...
 9. Jag importerade mail till ny dator. Ett rackarns pill och timmar med att flytta och slänga det jag ville. Nu när jag ska skicka mail så hakar sig förloppet enligt filmen. Programmet hänger sig inte, det går att stoppa genom att klicka på mailet i Utkorgen och sedan slänga. Har provat att slänga alla plist-filer. Alternativet att ominstallera Mail verkar inte finnas enligt andra diskussioner här. Någon idé om hur jag får det att funka? Dessutom: I gamla var mappen I biblioteket 23 GB. Efter manövern, inklusive att jag slängde tre års mail efter importen, så är Mail-mappen i nya 70GB. WTF? Någon som vet, förstår, har lösning? Dessutom vägrar Mail att låta mig slänga de flesta importerade mappar fast de är tömda. Som t ex mappen"D7699300-AF1E-4D9D-BCF0-A61272B07826" som jag inte har skapat själv. Kan man slänga mappar från Mail-mappen och se om de försvinner? IMG_7893.MOV
 10. De ligger både i Library/Fonts och ~Library/Fonts. Så antagligen gör de något annat.
 11. Ja Telly82, där borde den vara, jag känner igen namnen på kollektionerna
 12. Kanske någon av Fonts.dir Fonts.list Fonts.scale styr Typsnittsbok?
 13. Tack. Finns någon fil som håller ordning på de samlingar jag hade skapat i förra datorn? Antagligen samma som styr vilka som är aktiverade.
 14. Jag ska flytta typ 1000 typsnitt till ny dator. Om jag minns rätt så kräver Typsnittsbok att man drar in dem, på samma sätt som iTunes. Finns det något sätt att bara dra mappar mellan biblioteken och sedan kopiera över någon styrfil för innehållet. Finns en del tid att spara isf...
 15. Jag importerade mail till ny dator. I gamla var mappen I biblioteket 23 GB. Efter manövern, inklusive att jag slängde tre års mail efter importen, så är Mail-mappen i nya 70GB. WTF? Någon som vet, förstår, har lösning? Dessutom vägrar Mail att låta mig slänga de flesta importerade mappar fast de är tömda. Som t ex mappen"D7699300-AF1E-4D9D-BCF0-A61272B07826" som jag inte har skapat själv. Kan man slänga mappar från Mail-mappen och se om de försvinner?
×
×
 • Skapa nytt...