Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

d-fect

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om d-fect

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1960-04-02

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Sibble, Grödinge

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1979
 • Appleprylar
  Allt möjligt :) Mac Pro 5.1 Macbook Pro 2,4 I9, Iphone 5SE, Ipad 7 gen. Apple watch 4 osv...
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

433 profilvisningar
 1. Hej Sitter med en helt ny 16" Mac Book Pro Funkar som en dröm men... Kopplat in en Logictech MX Master 3 mus och vill stänga av styrplattan när jag har den inkopplad. Tyvärr funkar inte vanliga metoden att gå in i inställningar/hjälpmedel/pekarstyrning och klicka i "stäng av styrplatta när ext. mus finns" Styrplattan fortsätter att fungera och det är jobbigt när handlederna hela tiden kommer åt styrplattan Ngn. som har liknande erfarenhet? Ngn. som har en lösning? Jo...Musen är inkopplad via Bluetooth kanske jag ska komplettera med.
 2. d-fect

  Carplay & Resejournal

  Hittar inte ngn. resejournal som funkar med Carplay. Vore trevligt att sköta reseloggarna via tex. appen körjournal. Finns det en anledning till att det inte verkar finnas? Eller gör det...och jag inte hittar?
 3. Har precis fått ett problem med en återkommande dialogruta på min Iphone med IOS 11.2.2 "Kan ej verifiera serveridentiteten" Gäller ett mailkonto från en känd och trovärdig leverantör Ruta dyker upp hela tiden så fort jag går in på mailen. Jag hittar inget sätt att verifiera för min IOS att detta är ett trovärdigt certifikat Allt jag kan välja på är att få info om just detta certifikat. Det finns dock (inte vad jag kan hitta ngn.stans jag kan verifiera och få slut på denna dialogruta. Ngn. som har liknande problem eller vet hur jag löser detta. /Leif
 4. Tack lappen71 Precis så har jag gjort en massa gånger innan jag gick ut på detta forum ???????
 5. Hej Problem... Söndags förra vecka slog blixten ned i vårt hus! Tyvärr slog det ut vår fungerande nätverk Har sedan dess haft problem med att få igång det igen. Det skumma är att efter jag ställt in allt (funkar bra) så tappar nätverket internetanslutningen samma ögonblick jag kopplar från den dator som jag ställt in allt med. ???? Fakta om nätverket Fiber via Telia 1000mbit Router: Time capsule T3 (2017) 5 st Airport förlängningar (Blandat mellan ngr. fler time capsule enheter & ngr. airport extrem) Ett antal nya gigabit swichar Alla enheter nyköpta. De gamla fungerade skumt efter blixnedslaget Allt funkar som sagt bra så länge jag har min Macbook Pro inkopplad som jag använder flör att ställa in nätverket med men så fort jag tar bort den enheten försvinner uppkopplingen mot nätet. Routern är inställd för att dela ut nätverk med DHCP & NAT samt skapa ett trådlöst nätverk som de övriga enheterna kan utöka. Ngn. som har en ide var jag ska börja nysta...????
 6. Så en ny Airport extrem är att inköpa då alltså ...och låta den gamla TC bara brygga vidare en signal
 7. Alla ska ju klara gigabit!? Tror dock att den som sitter som router är en från 2009 div första generationen.
 8. Hej Någon med erfarenhet av Öppen fiber/Telia/Time capsule Jag skulle vilja skippa Telias egen router och i stället köra min Time capsule. Går i för sig bra men så fort jag stoppar in Time capsulen förvandlas min sköna hastighet till 200mbit ner när de är 1000mbit. Då mäter jag genom att koppla enbart en dator till TCn. Är/borde/naturligtvis vara en inställning i TCn. Någon som har erfarenhet och lyckats får gärna berätta hur? Just nu är TCn inställd på Routerläge DHCP/NAT och ger IP nummer till alla enheter i mitt nätverk. Kanske går det inte att skippa Telias Router????
 9. Har kollat runt lite och... Vad tror ni om ATI Radeon HD 5770?
 10. Hejhej Har en Mac Pro modell ide. 1,1 2006 Ja...lite gammal men funkar klockrent tja...Bildskärmskortet har precis gått sönder Jag hade ett Nvida Geforce 9800 GT men inte längre... Nu vill jag köpa ett nytt och rådfrågar du er expertis om vilket kort jag kan köpa... Som fortfarande funkar med Mac modellen och som naturligtvis har lite muskler Gillade Nvida kortet Har dock inte sett att det går att köpa eller? Kom med ett bra alternativ till mig
 11. Tack för svar.... Ska testa att boota upp via en annan dator Annars får det nog bli som du säger. Just klona är jag ingen expet på...(Har tack och lov inte behövt bli det Vilket prgm rekommenderar du för själva klonjobbet
 12. Jag har en MacBook Pro sent 2008 Har funkat som en klocka fram tills uppdatering till 10.7.5...Godnatt! Möjligen har det med just mitt exemplar av MacBook att göra då jag inte läst så mycket om detta på forum runt om i världen. Lite om strulande Mac Pro av äldre modell men inget stort Dock söker ev. vägledning av er Symptom: Efter omstart...Applesymbol och snurr...där hanmar vi. Tar sig aldrig ur detta läge Åtgärder. 1. Uppstart i säkert läge...Nope 2. Star i återställningsläge med kolla av hårdisk och behörigheter...inga problem här och...nope 3. Återinstallation via återställningsläge...nope 4. Nollställning av NVRAM+SMC...nope Kvar finns orginalDVD och total återställning...inge kul och en åtgärd jag väntar lite med Inga problem att starta i Firewire läge och rädda alla data (Tack och lov) Här är jag idag...läser forum...väntar på en reaktion från Apple (ny version av 10.7.5???) Är extremt beroende av min Mac så jag skulle helst inte vilja sitta en vecka och installera allt åter då jag tyvärr slarvat med Time Machine och just denna mac. Det som finns är lite för gammalt (Man lär sig inte förren nöden knackar på dörren hur erfaren man än är Kollar med er kollegor och hoppas på mirakel
 13. Hej... Mycket tråkigt. Har heller tyvärr ingen hjälp att ge förutom att jag har samma problem med min dator av exakt samma typ. Tog ett bra tag innan jag förstod vad som var fel. Har haft en massa "Powerbooks" tidigare utan problem. Man står so ett fån framför en publik som ska se en pres. å så funkar det inte..huuu Ok...jag ska börja gräva i detta och hittar jag lösning återkommer jag!
 14. Hej Har en power mac G5 med Leopard installerat. Allt uppdaterat! Från en morgon till den nästa så hade jag helt plötsligt ingen DVD-bännare längre. Bännaren är en pioneer DVR-110D och kan naturligtvis ha gått sönder. I systempreferencerna står det att det inte finns ngn. brännare längre och byter jag ut den mot en annan brännare, orginalet till datorn så händer inte heller. Systempreferencerna säger fortfarande att ingen brännare finns. Sladdar kollade. Brännaren är bara helt plötsligt inte längre där. Något jag gjort på sistonde...Tja Jag har precis installerat Final cut studio 2 Kan möjligen mjukvaran i ngn. application där i, skapa en konflikt? Anyone??
×
×
 • Skapa nytt...