MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MacHedda

Medlem
 • Antal inlägg

  1 242
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

MacHedda vann dagen: 13 januari

MacHedda hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

125 Mycket bra

Om MacHedda

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1972-05-30

Profil

 • Plats
  Hässelby
 • Intressen
  Musik/Sång
  Golf
  Motorsport
  Foto

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  Sept. -07
 • Appleprylar
  Mac Book 2,1 - C2D 2,16GHz 3(4)GB RAM OS X 10.7.4; MacBook Pro 9,2 - Ci7 2,9GHz 16GB RAM OS X 10.10.2; iPhone 3G - 16GB; iPhone 4S - 64GB; iPhone 6 Plus 128GB; iPhone X - 256GB
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

974 profilvisningar
 1. TV-appen var nog det sämsta jag sett på många år...
 2. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Bättre att gräva kanal i gränsgatan och göra värn på vår sida. Dags att upprusta mot "Lusekofteland" . Blir det bråk så är det bara att kasta surströmmingsburkar på dem! 😈
 3. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Njae, inte riktigt... Det är ju jag som gjort jobbet. Men när man varit borta några dagar och kommer hem till nytt och fräscht så blir det extra trevligt.
 4. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Nyss hemkommen efter att ha varit på jobbresa i tre dagar. Fantastisk känsla att komma hem nu när det börjar närma sig färdigt i kök och hall. En del smågrejor + stänkskydd som är kvar att fixa i köket och taklampor + lite småfix i hallen. Så skönt!
 5. MacHedda

  Läste i tidningen idag...

  Vila i frid Jon Skolmen... https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/opEVJ7/skuespiller-og-komiker-jon-skolmen-er-doed-78-aar-gammel?utm_source=vgfront&utm_content=row-1
 6. För mig som jobbar i en del miljöer med oväsen så är inears ett absolut måste och där håller inte AirPods måttet då de släpper in alldeles för mycket oväsen, annars är jag riktigt sugen på ett par dylika.
 7. Jag kör JBL inears med sladd som kostade runt 400:- för ett par år sedan. Bästa lurar jag någonsin haft - Spöar EarPods med hästlängder.
 8. Jag håller gaffel i vänster om jag har kniv i höger, annars använder jag båda händerna beroende på situation med såväl gaffel som sked. Men jag är tvåhänt i mycket som när jag skruvar med verktyg - använder den hand som passar bäst vid tillfället. Spelar hockey och golf från vänster, Tennis/Badminton med Höger - men pingis med vänster.... Har ingen aning om varför utan det har jag alltid gjort.
 9. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Ska väga av och sätta fast bänkskivorna, såga ur för diskho och spishäll och dosa ur för "popup"-eluttag i varje hörn. Tyvärr har jag åkt på en otrevlig släng av förkylning som satt sig på lederna så den här veckan ser det inte ut att bli något gjort... Men det ska vara klart med all montering och inredning innan månaden är slut. Förhoppningsvis hinner målarna göra klart sitt innan dess också.
 10. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Har grejat med köket hela helgen. Efter div. förseningar och materialvalsproblem så brakade samarbetet med IKEA ihop totalt när det kom till utformning av bänkskivorna och jag blev tvungen att leta bänkskivor på annat håll. De bara vägrade att göra måtten som jag vill ha dem och insisterade på att deras uträknade mått var de rätta (trots att jag lasermätt hela köket) och hävdade att jag mätt fel... Idag åkte jag till Hornbach och fick bänkskivor tillsågade som jag vill ha dem och med lite småjusteringar så blir det kanon. Hade jag tagit IKEAS mått och skivor så hade jag stått med tre helt obrukbara bänkskivor som kostat mer än fyra gånger så mycket som de jag köpte på Hornbach som bara behöver lite putsning. Nu börjar det iaf se mer och mer ut som ett kök.
 11. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Nu kan ju inte SAOB stava ordentligt... På värmländska heter det "dreet" med låååångt e. Väldigt användbart ord: Dreetbil Dreethus (skithus/toalett) Dreetsäck/Dreetstövvel Dreetväär (skitväder)
 12. Om folk slutade logga in på alla möjliga sajter med samma uppgifter som de använder till annat så minskar detta problem radikalt. Varför logga in på en annan sajt (än den din inloggning gäller på) med samma inloggningsuppgifter? De fall jag vet där folk i min närhet eller i bekantskapskretsen drabbats av sådant här är när de använder samma inloggningsuppgifter för allt ("logga in med dina Facebook uppgifter" är ju en klassiker.....) eller har fruktansvärt svaga lösenord.... Och byt lösenord regelbundet. Skaffa ett bra lösenordsprogram, använd olika inloggningsuppgifter på allt, se till att ha lååååånga lösenord med en salig blandning av bokstäver/siffror/tecken och var vaksam när det dyker upp erbjudanden om ditt och datt och du blir omdirigerad till andra sajter. Gå inte på allt lockande om "GRATIS", "MEGABILLIGT" eller "Ett erbjudande du inte kan motstå!". Tänk efter före istället - Det brukar löna sig.
 13. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Hemkommen efter att ha tillbringat helgen i Värmland, åkt skidor med barnen som är sportlovslediga. Fick åka på jobb i Värmland i fredags som blev så stort att jag fick göra klart idag och sedan åka hem.Tyvärr har jag ingen ledighet att ta ut så jag får vara hemma och jobba medan resten av familjen är kvar.
 14. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Nyss hemkommen tillbringar jag kvällen med att tömma minneskort från helgens Rally Sweden i sällskap med en stor balja Te och surdegsbrödsmörgås. 1800 + bilder så det tar sin lilla tid. sedan blir det op. rensning och klassificering av bilderna. Borde egentligen gå och lägga mig inför morgondagens serviceresa men men...
×