Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MacHedda

Medlem
 • Antal inlägg

  1 264
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

MacHedda vann dagen: 13 januari

MacHedda hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

137 Mycket bra

Om MacHedda

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1972-05-30

Profil

 • Plats
  Hässelby
 • Intressen
  Musik/Sång
  Golf
  Motorsport
  Foto

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  Sept. -07
 • Appleprylar
  Mac Book 2,1 - C2D 2,16GHz 3(4)GB RAM OS X 10.7.4; MacBook Pro 9,2 - Ci7 2,9GHz 16GB RAM OS X 10.10.2; iPhone 3G - 16GB; iPhone 4S - 64GB; iPhone 6 Plus 128GB; iPhone X - 256GB
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 150 profilvisningar
 1. Vad är ljudkvalitet? Vad innebär att vara kräsen gällande ljudkvalitet? Fick lära mig tidigt när jag pluggade Kvalitetsäkring att det egentligen inte finns bra och dålig kvalitet då våra personliga förväntningar avgör vad vi kallar "bra/dålig" kvalitet. Fick lära mig att prata om rätt eller fel kvalitet för produktens målgrupp. Som musiker har jag lärt mig att rätt hörlurar är ytterst personligt utifrån tycke/smak/handikapp mm. Efter att ha råkat ut för en bullerskada på vänster öra redan i 20års-åldern (musikrelaterat) med en nedsättning som mest med 75dB mitt i talområdet (Tinnitus och hörapparat som resultat) så är det inte lätt att hitta lurar som låter bra så jag har blivit mindre "kinkig" vad det gäller hörlurar. In-ears ger mig ett bättre resultat än over-ears, då de stänger ute omkringvarande buller/ljud, men samtidigt måste jag passa volymnivån rejält. Det finns BT-lurar som låter väldigt bra så att avfärda alla BT-lurar som leksaker blir lite löjligt - Om man ska kunna dra nytta av ett par sk. "Riktiga HiFi-lurar" så gäller det att ha i det närmaste perfekt hörsel och en rejält bra ljudanläggning för att kunna uppfatta skillnaderna. Ofta är det dåliga kablar, komponenter och kontakter som förstör ljudet. (Blir lite som när folk målade kanterna på CD-skivorna med grön färg för att det skulle låta bättre istället för att skaffa bättre utrustning....) Men mest handlar det i slutändan om tycke och smak.
 2. Fungerar helt ok men det vore trevligt om Ford kunde får till att man inte ska behöva ha sladden i telefonen för att CarPlay ska fungera. Nu mer fungerar TomTom Go på CarPlay men jag saknar mycket info i skärmen som finns på tfn. Den är väldigt lik Kartor i CarPlay-läge.
 3. Kör det på min Mac och det fungerar utmärkt....
 4. Upptäcker fler och fler problem med mitt amputerade pekfinger, eller rättare sagt det som är kvar av det. Nu har det gått så pass lång tid (drygt 6 veckor) att jag inte hela tiden tänker på mitt skadade finger längre. Har inte någon naturlig rörlighet i fingrets yttersta (tidigare mellersta) led ännu, utan måste tänka på varje rörelse om jag ska böja fingret. Om jag inte tänker på rörelsen så böjer sig inte den "yttersta" leden utan bara den inre. Det har sina nackdelar som att jag stöter emot fingret (med vedervärdig smärta som följd) eller försöker greppa saker, på rutin, vilka obönhörligen åker i golvet då mitt pekfinger inte längre når tummen när jag försöker greppa. Om jag tänker på det så greppar jag mellan tumme och långfinger istället och det fungerar fint men när reflexrörelserna sätter in så är jag körd... Jag är extremt överkänslig i den "nya " fingertoppen, har ont i leden och fingret är fortfarande svullet men de som förstår sig på så'nt här säger att det bara är att röra på fingret med den andra handen för att "härda" fingertoppen. Svullnaden kommer att ge sig när ärrvävnaden mjuknar allt efter som och leden får jag hålla koll på så att det inte blir värre. De kunde inte se några skador på röntgen iaf. Skönt att jag har semester två veckor till iaf.
 5. Idag har det varit en slappardag för barnen och hyfsat lugnt för mig. Började med att klippa gräsmattan(så långt soppan räckte, det är runt 800kvm, dessutom klippning med den gamla klipparen utan drivning då den nyare pajat) och sedan käka frukost (sen sådan). Därefter åkt och badat på lokala badplatsen, passade även på att fylla på reservdunken till gräsklipparen på bymacken. Åter hemma blev det lunch och glass till efterrätt. Nu ska jag gå ut och klippa klart min gräsmatta och brorsans dito (bara 500-600kvm). En bra semesterdag!
 6. Måste ju fila bort serienumret förstår du väl!
 7. Frågan är var gränsen dras för redigering/manipulering..... Fotar man i RAW-format så måste ju bilden "framkallas" i ett annat format = Manipulering???
 8. https://www.expressen.se/nyheter/apple-gurun-lamnar-foretaget/
 9. Trist... Hoppas du får någon form av medicin som kan hjälpa dig.
 10. Sitter i "Stôga" på 4:e semesterdagen och tittar på ett Tornfalkspar som boat i en stor gran på tomten. Full fart på matleveranserna. Kom hit på Midsommarafton och ska vara här i drygt tre veckor totalt. I år är jag här själv med ungarna i två veckor (helt fantastiskt!) då hustrun jobbar den här och nästa vecka. Tanken var att vi sedan skulle ha en vecka tillsammans här och efter det dra till västkusten en vecka hela familjen, men tyvärr gick svärfar bort i lördags och begravningen kommer att vara den veckan vi skulle åkt iväg. Dock ej helt klart med datum. Så här långt har det det varit en väldigt bra semester. Monterat nyinförskaffad (beg.) studsmatta/trampolin ø450cm till ungarna, badat och myst. Vi hade funderat, en längre tid, på att införskaffa luft/luft-värmepump hit för att slippa ha elradiatorerna tuffande hela den kalla årstiden och när min bror visade sig fundera på det samma till sitt hus (15-20m härifrån) så beslutade vi oss för att ta ut en kille för att kolla på det. Han kom i måndags och igår var de här och monterade båda pumparna. Vi beställde pumpar med WiFi-styrning för att kunna styra dem hemifrån också. tyvärr kommer inte WiFi-modulerna förrän i September så den biten har vi inte kunnat testa ännu. Konstaterar också att fingret läkt bra. Det är fortfarande väldigt svullet och gör hiskeligt ont men det går föhoppningsvis över.
 11. Jag förstår att du inte förstod vad jag menade efter din sista kommentar. Den säger mer om dig än om mig.
 12. Tur att du är så otroligt professionell att det du säger ska tas som en absolut sanning då. Jag återger vad jag själv upplevt passar det inte dig så kan du ju skippa de nedvärderande kommentarerna.
 13. "Källa på det...." Egen erfarenhet från min bekantskapskrets som är tämligen omfattande. Det räcker för mig. Men du kan ju sätta igång med en grundläggande omvärldsanalys själv om du nu vill ha det Marcus...
 14. Det är ju just det att det alltid ska behövas en jäkla workaround....
 15. Hittade ingen smidig blåtandslösning och orkade inte lägga mer tid på det.
×
×
 • Skapa nytt...