Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MacHedda

Medlem
 • Antal inlägg

  1 262
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

MacHedda vann dagen: 13 januari

MacHedda hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

136 Mycket bra

Om MacHedda

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1972-05-30

Profil

 • Plats
  Hässelby
 • Intressen
  Musik/Sång
  Golf
  Motorsport
  Foto

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  Sept. -07
 • Appleprylar
  Mac Book 2,1 - C2D 2,16GHz 3(4)GB RAM OS X 10.7.4; MacBook Pro 9,2 - Ci7 2,9GHz 16GB RAM OS X 10.10.2; iPhone 3G - 16GB; iPhone 4S - 64GB; iPhone 6 Plus 128GB; iPhone X - 256GB
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 079 profilvisningar
 1. Kör det på min Mac och det fungerar utmärkt....
 2. Upptäcker fler och fler problem med mitt amputerade pekfinger, eller rättare sagt det som är kvar av det. Nu har det gått så pass lång tid (drygt 6 veckor) att jag inte hela tiden tänker på mitt skadade finger längre. Har inte någon naturlig rörlighet i fingrets yttersta (tidigare mellersta) led ännu, utan måste tänka på varje rörelse om jag ska böja fingret. Om jag inte tänker på rörelsen så böjer sig inte den "yttersta" leden utan bara den inre. Det har sina nackdelar som att jag stöter emot fingret (med vedervärdig smärta som följd) eller försöker greppa saker, på rutin, vilka obönhörligen åker i golvet då mitt pekfinger inte längre når tummen när jag försöker greppa. Om jag tänker på det så greppar jag mellan tumme och långfinger istället och det fungerar fint men när reflexrörelserna sätter in så är jag körd... Jag är extremt överkänslig i den "nya " fingertoppen, har ont i leden och fingret är fortfarande svullet men de som förstår sig på så'nt här säger att det bara är att röra på fingret med den andra handen för att "härda" fingertoppen. Svullnaden kommer att ge sig när ärrvävnaden mjuknar allt efter som och leden får jag hålla koll på så att det inte blir värre. De kunde inte se några skador på röntgen iaf. Skönt att jag har semester två veckor till iaf.
 3. Idag har det varit en slappardag för barnen och hyfsat lugnt för mig. Började med att klippa gräsmattan(så långt soppan räckte, det är runt 800kvm, dessutom klippning med den gamla klipparen utan drivning då den nyare pajat) och sedan käka frukost (sen sådan). Därefter åkt och badat på lokala badplatsen, passade även på att fylla på reservdunken till gräsklipparen på bymacken. Åter hemma blev det lunch och glass till efterrätt. Nu ska jag gå ut och klippa klart min gräsmatta och brorsans dito (bara 500-600kvm). En bra semesterdag!
 4. Måste ju fila bort serienumret förstår du väl!
 5. Frågan är var gränsen dras för redigering/manipulering..... Fotar man i RAW-format så måste ju bilden "framkallas" i ett annat format = Manipulering???
 6. https://www.expressen.se/nyheter/apple-gurun-lamnar-foretaget/
 7. Trist... Hoppas du får någon form av medicin som kan hjälpa dig.
 8. Sitter i "Stôga" på 4:e semesterdagen och tittar på ett Tornfalkspar som boat i en stor gran på tomten. Full fart på matleveranserna. Kom hit på Midsommarafton och ska vara här i drygt tre veckor totalt. I år är jag här själv med ungarna i två veckor (helt fantastiskt!) då hustrun jobbar den här och nästa vecka. Tanken var att vi sedan skulle ha en vecka tillsammans här och efter det dra till västkusten en vecka hela familjen, men tyvärr gick svärfar bort i lördags och begravningen kommer att vara den veckan vi skulle åkt iväg. Dock ej helt klart med datum. Så här långt har det det varit en väldigt bra semester. Monterat nyinförskaffad (beg.) studsmatta/trampolin ø450cm till ungarna, badat och myst. Vi hade funderat, en längre tid, på att införskaffa luft/luft-värmepump hit för att slippa ha elradiatorerna tuffande hela den kalla årstiden och när min bror visade sig fundera på det samma till sitt hus (15-20m härifrån) så beslutade vi oss för att ta ut en kille för att kolla på det. Han kom i måndags och igår var de här och monterade båda pumparna. Vi beställde pumpar med WiFi-styrning för att kunna styra dem hemifrån också. tyvärr kommer inte WiFi-modulerna förrän i September så den biten har vi inte kunnat testa ännu. Konstaterar också att fingret läkt bra. Det är fortfarande väldigt svullet och gör hiskeligt ont men det går föhoppningsvis över.
 9. Jag förstår att du inte förstod vad jag menade efter din sista kommentar. Den säger mer om dig än om mig.
 10. Tur att du är så otroligt professionell att det du säger ska tas som en absolut sanning då. Jag återger vad jag själv upplevt passar det inte dig så kan du ju skippa de nedvärderande kommentarerna.
 11. "Källa på det...." Egen erfarenhet från min bekantskapskrets som är tämligen omfattande. Det räcker för mig. Men du kan ju sätta igång med en grundläggande omvärldsanalys själv om du nu vill ha det Marcus...
 12. Det är ju just det att det alltid ska behövas en jäkla workaround....
 13. Hittade ingen smidig blåtandslösning och orkade inte lägga mer tid på det.
 14. Apples idé att bygga sitt eget "låsta" ekosystem och deras ovilja att skapa ett smidigt sätt för kompabilitet med andra ekosystem gör att många avstår från att köpa produkterna. Hade de varit smarta så hade de gjort det lättare och billigare för andra tillverkare att kunna implementera t.ex AirPlay i sina produkter. Jag som inte har lust att kasta ut en förmögenhet på blåtandshögtalare när jag har en "riktig stereo" med bättre ljud hittade ingen annan lösning än att skaffa en Chrome Cast Audio för att kunna ansluta till stereon (via 3,5mm plugg). Nackdelen med detta är att Apple Music inte fungerar att köra på konkurrentens system från iPhone. Nu drabbar detta inte mig eftersom jag dissat Apple Music från första början och bara använder Spotify men hustrun som bara använder Apple Music är inte direkt nöjd med denna lösning. Enda lösningen jag har nu är att köpa en ny router och byta ut min Airport Express som jag har på landet så jag kan koppla den mot stereon här hemma.... Tänk så enkelt det hade varit med en liten "Apple Cast Audio" istället eller ett lite friare tänk från Äpplefabriken.
 15. Har du testat SD Card Formatter? https://www.sdcard.org/downloads/formatter/eula_mac/index.html
×
×
 • Skapa nytt...