MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MacHedda

Medlem
 • Antal inlägg

  1 234
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

MacHedda vann dagen: 13 januari

MacHedda hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

121 Mycket bra

Om MacHedda

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1972-05-30

Profil

 • Plats
  Hässelby
 • Intressen
  Musik/Sång
  Golf
  Motorsport
  Foto

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  Sept. -07
 • Appleprylar
  Mac Book 2,1 - C2D 2,16GHz 3(4)GB RAM OS X 10.7.4; MacBook Pro 9,2 - Ci7 2,9GHz 16GB RAM OS X 10.10.2; iPhone 3G - 16GB; iPhone 4S - 64GB; iPhone 6 Plus 128GB; iPhone X - 256GB
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

895 profilvisningar
 1. Jag håller gaffel i vänster om jag har kniv i höger, annars använder jag båda händerna beroende på situation med såväl gaffel som sked. Men jag är tvåhänt i mycket som när jag skruvar med verktyg - använder den hand som passar bäst vid tillfället. Spelar hockey och golf från vänster, Tennis/Badminton med Höger - men pingis med vänster.... Har ingen aning om varför utan det har jag alltid gjort.
 2. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Ska väga av och sätta fast bänkskivorna, såga ur för diskho och spishäll och dosa ur för "popup"-eluttag i varje hörn. Tyvärr har jag åkt på en otrevlig släng av förkylning som satt sig på lederna så den här veckan ser det inte ut att bli något gjort... Men det ska vara klart med all montering och inredning innan månaden är slut. Förhoppningsvis hinner målarna göra klart sitt innan dess också.
 3. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Har grejat med köket hela helgen. Efter div. förseningar och materialvalsproblem så brakade samarbetet med IKEA ihop totalt när det kom till utformning av bänkskivorna och jag blev tvungen att leta bänkskivor på annat håll. De bara vägrade att göra måtten som jag vill ha dem och insisterade på att deras uträknade mått var de rätta (trots att jag lasermätt hela köket) och hävdade att jag mätt fel... Idag åkte jag till Hornbach och fick bänkskivor tillsågade som jag vill ha dem och med lite småjusteringar så blir det kanon. Hade jag tagit IKEAS mått och skivor så hade jag stått med tre helt obrukbara bänkskivor som kostat mer än fyra gånger så mycket som de jag köpte på Hornbach som bara behöver lite putsning. Nu börjar det iaf se mer och mer ut som ett kök.
 4. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Nu kan ju inte SAOB stava ordentligt... På värmländska heter det "dreet" med låååångt e. Väldigt användbart ord: Dreetbil Dreethus (skithus/toalett) Dreetsäck/Dreetstövvel Dreetväär (skitväder)
 5. Om folk slutade logga in på alla möjliga sajter med samma uppgifter som de använder till annat så minskar detta problem radikalt. Varför logga in på en annan sajt (än den din inloggning gäller på) med samma inloggningsuppgifter? De fall jag vet där folk i min närhet eller i bekantskapskretsen drabbats av sådant här är när de använder samma inloggningsuppgifter för allt ("logga in med dina Facebook uppgifter" är ju en klassiker.....) eller har fruktansvärt svaga lösenord.... Och byt lösenord regelbundet. Skaffa ett bra lösenordsprogram, använd olika inloggningsuppgifter på allt, se till att ha lååååånga lösenord med en salig blandning av bokstäver/siffror/tecken och var vaksam när det dyker upp erbjudanden om ditt och datt och du blir omdirigerad till andra sajter. Gå inte på allt lockande om "GRATIS", "MEGABILLIGT" eller "Ett erbjudande du inte kan motstå!". Tänk efter före istället - Det brukar löna sig.
 6. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Hemkommen efter att ha tillbringat helgen i Värmland, åkt skidor med barnen som är sportlovslediga. Fick åka på jobb i Värmland i fredags som blev så stort att jag fick göra klart idag och sedan åka hem.Tyvärr har jag ingen ledighet att ta ut så jag får vara hemma och jobba medan resten av familjen är kvar.
 7. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Nyss hemkommen tillbringar jag kvällen med att tömma minneskort från helgens Rally Sweden i sällskap med en stor balja Te och surdegsbrödsmörgås. 1800 + bilder så det tar sin lilla tid. sedan blir det op. rensning och klassificering av bilderna. Borde egentligen gå och lägga mig inför morgondagens serviceresa men men...
 8. Ännu är inte den siste idioten född...
 9. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Har varit och skalat bort en (hel) del hår hos frisören och sitter nu och äter en sen middag med dottern som käkar kvällsfika. Om en stund blir det "Vägens Hjältar" på TV. Sen köksarbete. I måndags fick jag hem de sista sakerna till köket som vi beställt. fått upp åtta stommar men nu måste jag korrigera hörnen (som inte under några som helst omständigheter ens kan föreställa att vara 90°) så hörnskåpen passar. När alla stommar är på plats så kommer det folk och mäter för bänkskivorna (det kostar 1295:- men blir det fel är det inte jag som får stå för det ) och efter det rasar målarna in för att måla kök och hall. Sen kommer larminstallatörer och byter ut det gamla larmet mot ett nytt.... Det är mycket på "G" nu...
 10. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Lite si och så med det.... Först var dottern dålig, sedan låg hustrun däckad och nu är sonen hes, hostig och snorig. Själv tror jag nog att jag är lite förkyld jag också men jag har inte tid att känna efter just nu.
 11. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Idag är en bra dag - Fått nästan alla delar till köket (fläkten, mikron och ett 30-skåp är restade) och idag ringde snickaren och meddelade att nya köksfönstret kommit och han vill montera det imorgon. Life is good!
 12. MacHedda

  Vad jag gör idag-tråden

  Fick idag besked om att det varit ett fel i beställningen, efter en ändring (pga restnotering) som gjorts av personal på IKEA Älmhult enl. ök med mig . Följden har nu blivit att IKEA tvingats annullera ordern och göra en ny . Detta innebär leverans tidigast 31/1.... Dvs tre veckor senare än lovat från början .
 13. Jag tror ju inte för en sekund att designteamet på Apple inte är medvetna om riskerna med en sådan lösning, i jakten på att slimma ner produkterna, att de inte har vägt för/nackdelar med det mot varandra - Alltså en medveten kalkylerad risk att det kan paja innan garantitidens utgång.
 14. MacHedda

  Hur jag mår idag-tråden

  Hoppas det gått bra med dig! Förstår hur det känns... Skulle kliva in i bilen härom dagen och precis när jag fått in högerdojan i bilen så försvann vänsterdojan i halkans riktning. Föll som tur var in mot bilen men slog högerskinkan i låsbågen i dörröppningen. Sträckte mig rejält i varenda muskel (det var ju trots allt 120+ kg som for iväg). Blåmärket skiftar i lila/svart nu.
 15. Jo visst, men säkert en medveten handling då garantierna hinner gå ut innan kablarna pajar... Byta skärm eller köpa ny maskin? $$$$$$
×