MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

greenclick

Medlem
 • Antal inlägg

  624
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

18 Neutralt

Om greenclick

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1981-05-01

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  iMac 24" 2.93 GHz, Mac Mini, Macbook 2.4 GHz, iPhone 4, iPad 32 Gb
 • Bytt från pc
  Ja
 1. greenclick

  Läste i tidningen idag...

  Förmodligen lättare att föda upp och hantera än nötboskap till matproduktion.
 2. Håller med. Såg heller inte sändningen men jag har läst några kommentarer på FB och andra sociala medier om hur "hemsk" finalen var med allt möjligt som var fel mot bibeln, koranen, Toran och en massa andra ideologier. Känns bra att någon ställer sig i centrum och i stort sett inte gör något annat än att sjunga en sång.
 3. greenclick

  Nya MBA - konfigurationer?

  Köpte själv en ny MBP 2,4 GHz med 8 Gb ram och 128 Gb flashminne. Jag använder mig flitigt av två externa hårdiskar till Airport Extreme för lagring och Dropbox mellan mina enheter. Den används främst till Logic X och Aperture men aldrig tyckt att minnet har varit för lite så för mig personligen räcker 128 Gb långt.
 4. greenclick

  Läste i tidningen idag...

  http://www.vibilagare.se/nyheter/radjur-i-trafiken-kostar-en-miljard-om-aret Jag undrar hur det ser ut för alla viltolyckor? Är rådjur överrepresenterade i hela Sverige och är det där kostnaden är som störst? Vi kanske får deportera alla rådjur efter denna analys.
 5. Ser dock inte behovet, om du vill installera det på en annan Mac så använder du ditt Apple-ID och tankar ned det igen. Jag tror att du kan använda dina program på 5 enheter om jag inte minns fel.
 6. greenclick

  Logic Pro X

  Hej igen, Två problem med min inspelning i Logic X och jag är en novis. Nu när jag har suttit och spelat elgitarr in via mitt externa ljudkort Presonius Audiobox USB och telekabel så skall jag då plugga in min mikrofon via XLR och trycker in 48V så får jag ett lägre inspelningsljud in i Logic. Via medhörningen låter det ok men när jag spelar upp det inspelade ljudet så är det mycket låg volym. Vad gör jag för fel? När jag gör en slutmix och försöker få en bra balans i ljudbilden så upptäcker jag att när jag exporterat projektet till en mp3-fil så är den låten betydligt lägre (volym) än om jag tar en professionellt producerad låt och spelar i iTunes. Båda spelas för övrigt via iTunes och jag är medveten om att det är en profession att mixa en låt men ljudnivåmässigt så bör jag ju kunna komma närmare än uppskattat halva volymen? Vad gör jag för fel?
 7. greenclick

  Dator/surfplatta och TV-avgift

  Vi måste även komma ihåg att lagstiftningen har inte reviderats för iPads eller iPhones, det är Radiotjänsts tolkning av den befintliga lagstiftningen som skrevs i sitt första utförande i slutet av 60-talet. TV-licensen har spelat ut sin roll, den bör revideras och spegla en modern modell av hur staten vill ta betalt. I takt med att internet of things utvecklas så kommer de snart att hävda att din brödrost kan komma åt internet och därmed så är du skyldig att betala TV-licens. Ifrågasätt tolkningen av lagstiftningen, acceptera inte alla tolkningar som de vore norm, undvik att bli en flytande fisk i ett vattendrag.
 8. greenclick

  Logic Pro X

  Rookie på Logic, har precis lämnat Garageband... Jag har spelat in två gitarrer och vill nu att de skall panoreras ut för att få en bred ljudbild. Mitt första angreppssätt var att panorera dessa gitarrer men det går inte att vrida mer än 64% och jag får inte bort stereoljudet från dessa två kanaler. Hur går jag tillväga för att göra dessa två spår till varsitt mono-spår och hur kan jag vrida ut dem till mer än 64%? Tack på förhand.
 9. greenclick

  Vad jag gör idag-tråden

  Sitter här och förbereder sista arbetsveckan innan min andra föräldraledighet. Känns som alla deadlines har klumpat ihop sig till denna vecka.
 10. greenclick

  Vad jag gör idag-tråden

  En bild tagen från järnbron i Uppsala. Var där för tre veckor sedan och tog en bild då vårfloden rusade fram, det var mäktigt.
 11. Jag har Telia och problem med SMS och iMessage.
 12. Använd strunta i avi-formatet och rippa mkv-filer med iFlicks. Tar ett par minuter till mp4 och den taggas med korrekt omslag, beskrivning och kategori.
 13. greenclick

  Hur få Spotify till Apple TV från Mac?

  Från din Mac så använd Airfoil Från iOS så använd AirPlay-funktionen
 14. Ska bli spännande att se effekten av detta.
 15. greenclick

  Jailbreake eller inte

  Jag tycker inte det är värt besväret, har prövat och hade mycket bekymmer men en vän till mig är dock mycket nöjd. Mitt svar är nej.
×