Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jaesnell

Medlem
 • Antal inlägg

  135
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om jaesnell

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1979-11-22

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Östergötland, Sverige
 • Intressen
  Grafisk form/typografi, fotografering, Apples produkter mm.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1992
 • Appleprylar
  MacBook Pro (mid 2012), iPhone, iPad etc.
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jo, jag har en Macbook Pro mitten av 2012. Jag skrev nog fel. ☺️ Stämmer det att bärbara datorer har 2.5"-plats, medan stationära har 3.5"-plats?
 2. Tack för bra tips, både @sefr och @Stereotypen Det blir nog en Samsung EVO 860 1TB. Fråga: Måste man köpa till en monteringsram för 2.5" SSD-hårddisk i 3.5"-plats? Nu sitter det i en 3.5" HDD.
 3. "Kapar" tråden... 😁😀 Kan denna SSD-disk passa min dator av samma modell som i tråden? https://www.webhallen.com/se/product/269879-Kingston-A400-480GB-2-5-SATA-SA400S37480G Hur och vad ska man tänka på vid installeringen? Har letat på Apples supportsida men inte hittat installationsanvisningar.
 4. Jag köper hellre riktiga äpplen
 5. jaesnell

  MacBook Luft

  Någon som är intresserad? Värd varenda låtsaspeng! http://www.friannons.se/VisaAnnons.php?AnnId=100018165
 6. Metros artikel Bookbook - Twelve South
 7. Fallet avslutat, tack för hjälpen. Hon hittade endast "installera och återskapa program"-skivan till hennes Power Mac G5 (OS X 10.3). Det fungerade perfekt även om Powerbooken kör 10.4.11. Nu har man lärt sig det.
 8. Tack för skärmdumparna, Alix. Min fråga är proaktivt ställd, jag hoppas ännu att hon hittar skivorna.
 9. Jag försöker hjälpa en arbetskamrat att ändra administratörslösenordet på hennes gamla Powerbook G4, som hon köpte begagnad för några år sedan. Men då hon inte vet lösenordet - antingen glömt bort eller så gav aldrig säljaren det, hon minns inte - så kan hon inte använda datorn fullt ut. Den automatiska inloggningen är dock avstängd, som tur är i detta fall. Jag har bett henne leta fram installationsskivorna, för det är väl enda sättet att ändra datorns adminlösenord. Har själv aldrig behövt göra det på mina datorer. Finns det andra sätt? Hur kan jag lösa detta till henne ifall hon inte hittar skivorna?
 10. Problemet löst. Jag hade inte tänkt på att rensa cookies, vilket Spray tipsade om i deras tredje e-post till mig. De kanske kunde nämnt det direkt. Fast det var ett reelt problem, då å, ä, ö i lösenord inte fungerade. Douglas - jag är nyfiken att veta vad du menade med din fråga. Intressant ur ett personlighetsperspektiv att se hur stor abstinens man har utan att komma åt sin e-post i en vecka.
 11. Fortfarande samma kopiöst irriterande problem. Verkar som bara jag har drabbats... Spray skrev så här i måndags: Är mina epostkonton kapade då varken lösenord eller svar på lösenordsfråga godkänns? Jag har mig veterligen inte ändrat dessa - sånt har jag koll på - inte ens i sömnen. Några konkreta rekommendationer, förutom att byta till t ex Gmail?
 12. Jag kan inte ens återställa lösenorden, då svaren också innehåller å, ä, ö. Det står att jag angett fel svar. Moment 22. Inga förslag?
 13. Status quo. Kommer fortfarande inte åt min e-post. Angående å, ä, ö i lösenord - är det dumt att ha det? Och varför i så fall?
 14. Varför inte? Ett sådant lösenord fungerar även på engelskt tangentbord, man lär sig snabbt ersättningskombinationerna för å, ä, ö.
×
×
 • Skapa nytt...