Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

paso

Medlem
 • Antal inlägg

  25
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av paso

 1. Tyvärr så löste inte något av dessa förslag "problemet"
 2. Vid första uppgradering till Sierra ändrades allt på datorn (Air modell 6,2) så att hela OS:et blev på engelska trots att det tidigare var på svenska. Dottern som då lånade datorn vet inte vad som hände vid uppgraderingen och det har inte gått att ändra språk via systeminställningar. Jag provat att göra en helt ny installation via USB med programmet nedladdad från svenska App Store. Vid installationen är nu alla instruktioner etc på engelska men det går att ändra primärspråk till svenska. Trots detta så är instruktioner vid inloggning etc på engelska tex frågas efter password. (se bifogade exemplen). Har provat med samma USB med Sierra installation på annan dator (mac mini) och där blir allt på svenska direkt, så det verkar som om macbook air:n tappat orientering och inte vet var i världen den är och vilket språk som primärt används. Någon som vet varför?
 3. Nej en nyare bil typ V70 kostar upp mot 50 kr/mil med allt inräknat. Golfklassen kanske 35 kr/mil så 18:50 täcker bränsle däck och lite service.
 4. Vi (jag och 2 döttrar) använder mitt apple id till appstore för våra iphones och paddor men vi har egna separata apple id för iCloud.
 5. Kanske i lägsta laget men det är ju en gammal dator som kan lägga av vilken dag som helst. mac2sell indikerar 6000 kr men då måste någon vilja betala det priset också. http://www.mac2sell.net/permalink/?id=f966c8de060f1067fe7f3118e9d93ead
 6. japp tidningen ingår i plus abonnemanget för 29 kr/månad.
 7. Enligt detta forum verkar det inte vara tänkt att enkelt kunna "förlänga" andra nätverk än de baserade på airport extrem/express https://discussions....173918#17173918
 8. Kolla på detta i Västerås, kostar just nu 1099 för byte av glas på 4-an. http://console.se/iphone/reparation/
 9. Under inställningar finns det en rubrik e-post, där finns scheman. Skapa nytt schema och välj hur du vill att outlook skall skicka/ta emot mail
 10. Batteriet i frugans MBP 2008 tvärdog efter 75 cykler och 2 år. Provade att hänvisa till AppleCare men det fanns inte en chans. Så det är nog bara till att slanta upp
 11. Har ganska ny version av Tele2 router (telefon+internet) via stadsnät/fiber i Västerås, har samma problem om jag kopplar trådlöst eller med kabel efter router. Uppdateringen funkar om jag ansluter direkt till CPS/DRG (dosan som fibern ansluter till), så någon inställning i routern påverkar slutförandet av hämningen.
 12. Vad innebär det? Kan nämna att jag har 10.6.4 men 10.6.5 är klar att installera men en snabb googling på detta, ger ingen lust att installera uppdateringen just nu.
 13. Den dator som är kopplad till router med kabel visar just nu +80 Mbit/s och min nya MBP pendlar mellan 0 och 45 Mbit/s trådlöst. Vi har två datorer (ny MBP 13" och 2008 års IMac ) igång trådlöst och de verkar tappa kontakten med Airporten, och oftast saggar anslutningen. Signalmätaren i menyraden visar oftast fullt för att rätt vad det är visa ett eller två sträck och sedan tappa kontakt helt. Detta är ett nytt fenomen sedan ca 1 vecka.
 14. Kan tillägga att vi har fiber in i huset och allt som oftast över 90-95mbit/s på den mbp som är kopplad med kabel till routern. Men även den påverkas nu. Kanske dax att köpa ny??!
 15. Vår Airport Extreme är ca 1,5 -2 år gammal och har sedan en vecka börjat kinka, dålig uppkoppling och svajig prestanda. Symptomen påminner om en Netgear som vi hade innan som också la av. Är det normalt att routers verkar tappa prestanda och sedan slutar funka efter ca 2 år?
 16. Hur du än gör köp till Apple Care direkt eller via Ebay bara du skaffar det, för du väl inte sitta med ett vrak efter 18 månader. Sedan tycker du skall testa Open Office eller det mer Mac-anpassade Neo Office som bygger på Open Office innan du köper MS Office för Mac.
 17. Kör med VMware och Vista och där funkar det med att dra och släppa från Windows till Mac
 18. På min Imac körs 10.5.7 men problemet har varit detsamma sedan datorn var ny för två år sedan. Ibland är det något som förhindrar att skärmsläckaren startar och att viloläget intas. Detta inträffar inte alltid utan som det verkar slumpmässigt, vissa dagar alltid och vissa dagar inte alls. De program som jämt är på är Mail, Firefox eller Safari och Skype. Tips på problemlösning någon?
 19. Det funkar inte, har den ena datorn hämtat mailen från g-mails server vid ett tillfälle kan du inte replikera samma mail en gång till, till en annan dator.
 20. fan vet hur det gick till men det blev 2 identiska inlägg från början. Problemet är löst efter att ha parkopplat bägge fjärrisarna till resp dator, tack för snabbt tips.
 21. Vi har en Imac och en mbp i samma rum och fjärrisen till min imac aktiverar frontrow i frugans dator, vilket ger lite märkliga problem. Finns det någon inställningsmöjlighet som förhindrar detta?
 22. Vi har en Imac och en mbp i samma rum och fjärrisen till min imac aktiverar frontrow i frugans dator, vilket ger lite märkliga problem. Finns det någon inställningsmöjlighet som förhindrar detta?
 23. PÅ frugans mbp används firefox mest och när hon är inne på aftonbladet.se och vill backa till tidigare sida med gröna backpilen så spelas musik ett kort ögonblick. Det står www3.ceelip.se eller www.boomi.se i nedre högra hörnet när pekaren hålls över backpilen innan man "trycker" till på pilen. Någon som känner till något liknade och hur man blir av med skiten. Det är kebabpizza låten som spelar vilket inte underlättar.
 24. Hur stor partition behövs för att få vista home premium att funka ok, räcker 32 GB?
 25. Jag är en nybliven mac användare som tänker installera windows enbart till ungarnas spel och ett bokföringsprogram, behövs något tredjepartsprogram eller "duger" bootcamp?
×
×
 • Skapa nytt...