Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

paso

Medlem
 • Antal inlägg

  25
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om paso

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1963-12-10

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Västerås

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008-02-23
 • Appleprylar
  imac 2,4 20", MBP 13"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tyvärr så löste inte något av dessa förslag "problemet"
 2. Vid första uppgradering till Sierra ändrades allt på datorn (Air modell 6,2) så att hela OS:et blev på engelska trots att det tidigare var på svenska. Dottern som då lånade datorn vet inte vad som hände vid uppgraderingen och det har inte gått att ändra språk via systeminställningar. Jag provat att göra en helt ny installation via USB med programmet nedladdad från svenska App Store. Vid installationen är nu alla instruktioner etc på engelska men det går att ändra primärspråk till svenska. Trots detta så är instruktioner vid inloggning etc på engelska tex frågas efter password. (se bifogade exemplen). Har provat med samma USB med Sierra installation på annan dator (mac mini) och där blir allt på svenska direkt, så det verkar som om macbook air:n tappat orientering och inte vet var i världen den är och vilket språk som primärt används. Någon som vet varför?
 3. Nej en nyare bil typ V70 kostar upp mot 50 kr/mil med allt inräknat. Golfklassen kanske 35 kr/mil så 18:50 täcker bränsle däck och lite service.
 4. Vi (jag och 2 döttrar) använder mitt apple id till appstore för våra iphones och paddor men vi har egna separata apple id för iCloud.
 5. Kanske i lägsta laget men det är ju en gammal dator som kan lägga av vilken dag som helst. mac2sell indikerar 6000 kr men då måste någon vilja betala det priset också. http://www.mac2sell.net/permalink/?id=f966c8de060f1067fe7f3118e9d93ead
 6. japp tidningen ingår i plus abonnemanget för 29 kr/månad.
 7. Enligt detta forum verkar det inte vara tänkt att enkelt kunna "förlänga" andra nätverk än de baserade på airport extrem/express https://discussions....173918#17173918
 8. Kolla på detta i Västerås, kostar just nu 1099 för byte av glas på 4-an. http://console.se/iphone/reparation/
 9. Under inställningar finns det en rubrik e-post, där finns scheman. Skapa nytt schema och välj hur du vill att outlook skall skicka/ta emot mail
 10. Batteriet i frugans MBP 2008 tvärdog efter 75 cykler och 2 år. Provade att hänvisa till AppleCare men det fanns inte en chans. Så det är nog bara till att slanta upp
 11. Har ganska ny version av Tele2 router (telefon+internet) via stadsnät/fiber i Västerås, har samma problem om jag kopplar trådlöst eller med kabel efter router. Uppdateringen funkar om jag ansluter direkt till CPS/DRG (dosan som fibern ansluter till), så någon inställning i routern påverkar slutförandet av hämningen.
 12. Vad innebär det? Kan nämna att jag har 10.6.4 men 10.6.5 är klar att installera men en snabb googling på detta, ger ingen lust att installera uppdateringen just nu.
 13. Den dator som är kopplad till router med kabel visar just nu +80 Mbit/s och min nya MBP pendlar mellan 0 och 45 Mbit/s trådlöst. Vi har två datorer (ny MBP 13" och 2008 års IMac ) igång trådlöst och de verkar tappa kontakten med Airporten, och oftast saggar anslutningen. Signalmätaren i menyraden visar oftast fullt för att rätt vad det är visa ett eller två sträck och sedan tappa kontakt helt. Detta är ett nytt fenomen sedan ca 1 vecka.
 14. Kan tillägga att vi har fiber in i huset och allt som oftast över 90-95mbit/s på den mbp som är kopplad med kabel till routern. Men även den påverkas nu. Kanske dax att köpa ny??!
 15. Vår Airport Extreme är ca 1,5 -2 år gammal och har sedan en vecka börjat kinka, dålig uppkoppling och svajig prestanda. Symptomen påminner om en Netgear som vi hade innan som också la av. Är det normalt att routers verkar tappa prestanda och sedan slutar funka efter ca 2 år?
×
×
 • Skapa nytt...