MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Neo

Medlem
 • Content count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Neo

 • Rank
  På gång
 • Birthday 11/19/1971

Contact Methods

 • Webbsida
  http://

Profile Information

 • Plats
  Järna
 1. Brummande Macbook Pro

  Jag lämnade in min "brummande" MacBook Pro på vad jag betecknar som servicegaranti på Elgiganten där jag köpt datorn. En vecka senare fick jag lösa ut den med 468 kr eftersom de inte hittat något hårdvarufel på datorn. Felet kvarstår dock. Enligt servicekillen så skall jag få tillbaka pengarna om jag lämnar in datorn igen och de skulle hitta något fel. Det vågar man ju inte. Observera att jag tagit en extraförsäkring. Ska det fortsätta så här kan jag lika gärna köpa en ny Acer för 2700 kr varje år! Synd, eftersom jag varit Mac-användare sedan 1995. Är det någon som har något bättre förslag? oljud.mp3
 2. Brummande Macbook Pro

  Hur gick det sedan? Jag köpte min MacBook Pro 15" i januari. Den har verkligen varit tyst, men för ett litet tag sedan började den "brumma" betänkligt. Antar att det bara är att lämna in den, men det vore kul att veta om det finns någon extremt enkel lösning...
 3. Filer från helvetet

  Tusen tack för hjälpen David. Ja, en diskkontroll på Windows gjorde susen.
 4. Filer från helvetet

  Slängde filer i papperskorgen, men något hände och nu har jag två filer med konstiga namn som dyker upp varje gång jag loggar in på mitt konto. De är märkta som Alias (se bifogad bild) men så fort jag väljer visa info eller drar dem till t ex skrivbordet så försvinner de, till nästa gång jag startar datorn. Detta är ju såklart inget problem egentligen, men ganska irriterande. Har testat att tömma papperskorgen via Cocktail, via programmet Trash it! osv men filerna försvinner inte. Antar att ursprunget till filerna ligger någonstans på hårddisken men jag hittar dem inte. Något tips? Tänker installera Snow Leopard, kanske kan det lösa det hela, men jag har ingen större lust att göra en ren installation.
 5. Säkerhetskopierar iphone?

  Med förra firmware 1.1.4 så tog säkerhetskopieringen knappt någon tid alls men efter att jag uppgraderat min telefon till 2.0 så tar säkerhetskopieringen så lång tid att jag numera alltid avbryter den. När man återställer telefonen i iTunes får man möjligheten att välja att återställa från säkerhetskopian. Det funkade smidigt under 1.1.4, det enda man inte fick tillbaka var mediafilerna, men de har man ju i iTunes så det är bara att synka om dessa. Frågan är bara vad 2.0 egentligen gör för backup?
 6. Så här ser meddelandet ut när jag försöker uppdatera...
 7. Säkerhetskopiering

  Säkerhetskopieringen tar olidligt lång tid för mig efter uppdateringen till 2.0. Har letat efter inställningar att stänga av den delvis, men det verkar vara antingen eller. Hoppas de löser detta till version 2.1.
 8. Samma "problem" för mig. När jag installerade det på min telefon fick jag ett felmeddelande och nu svarar jag nej varje gång jag synkroniserar telefonen. Dessutom tar säkerhetskopieringen evigheter nu. Så irriterande. Jag har en USA-såld iPhone köpt förra året.
 9. 1.1.3 Jailbreak är ute

  Är det någon som flyttat programmappen på sin iPhone innan de upgraderat till 1.1.3? Några problem?
 10. Utöka storleken på programmappen

  Ja, det funkade fint. Tack för hjälpen!
 11. Är det någon som har något bra tips om hur man utökar utrymmet på programmappen i en iPhone? Jag får beskedet att utrymmet är fullt, trots att jag har 2 GB kvar.
 12. GPRS utan EDGE på iPhone

  Jag har en jailbreakad iPhone med TurboSim. Idag använder jag Tele2 men de har förstås inte Edge. Kan man på något sätt använda "vanligt" gprs och hur gör man i så fall? Man behöver ju inte komma särskilt långt utanför Stockholms innerstad innan det börjar bli glest mellan WiFi-hotspots...
 13. Hejsan! Vet någon om det går att på ett enkelt sätt (t ex via Fontlab) att skapa teckensnitt av inscannade namnteckingar.
 14. SDRAM till Quicksilver

  Tja, försökte vara smart och köpa en billig 512 MB ram-krets till min Quicksilver. Gick in på Pixmania och beställde en sådan med alla specifikationerna rätta och riktiga. Nåja, det gick bra att sätta i kortet och starta om. Systemet kände igen minnet och tyckte att allt såg okej ut. Startade lite program och ... sådärja. Första Kernel Panic på kanske 3 år. Inte roligt. Bytte plats på kretsen. Installerade om senaste uppdateringen av OS X etc. Nya konstiga fel hela tiden. Satte i det gamla minnet igen (tog bort det nya) och min dator uppför sig återigen som den supertanker den alltid har varit. 256 MB seg, men stabil. Har tittat lite närmare i manualen. Jo, de båda 256 MB-kretsar jag haft förmånen att testa tidigare (suttit i en DELL) fungerade fint men när det gäller 512 MB-kretsar är kraven lite annorlunda, de måste bl a ha 256 MBit-enheter. Ingenstans står det om minnet är buffrat eller obuffrat, däremot står det SD64X64-133/OEM på lådan. På kretsen står det MSD512PC133. Är det någon som har något mer att tillägga förutom att jag skulle ha vänt mig till en Apple-återförsäljare (och betalat det dubbla)? Kanske finns det någon som har lust att byta en 512 mot en 256? hansolof1971@hotmail.com
 15. PDF-formulär

  Liten fråga, vet någon ett smart sätt att lägga ut en PDF med formulär på webben och sedan anpassa sidan för varje ny användare och länka innehållet till en databas?
×