Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

iJonathan

Medlem
 • Antal inlägg

  666
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om iJonathan

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1988-08-12

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Alingsås

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  Macbook Pro
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej, Notiscenter är en snygg och behaglig funktion. Dessvärre uppdateras inte mail och twitter korrekt. Som "senaste objekt" visas tio dagar gamla mail och nio dagar gamla tweets. Vad gör jag fel?
 2. *raderat* (hittar inte borttagningsknapp?)
 3. iJonathan

  Fläkten

  Bumpar en gammal tråd. Har samma problem. Fläktarna låter som två jetmotorer trots att jag enbart kör Safari och datorn inte är mer än ljummen. Har nollställt SMC och det löste ingenting. Fråga: den där tryckluftsrengöringen ni pratar om - var kör jag den någonstans? Ska jag plocka isär datorn eller räcker det med att blåsa in i ventilationen? Har en Macbook Pro 13 2011, dvs inget avtagbart batteri. Backup: är det dags att byta fläktarna?
 4. Update: fungerar för vissa ord, men inte alla. Ännu märkligare.
 5. Hej! Har Apple verkligen tagit bort möjligheten att ignorera, lägga till stavning eller ändra genom att högerklicka på ordet? Jag hittar ingen möjlighet förutom att gå in i rättstavningen och göra det den vägen. Det verkar dessutom fungera sådär, eftersom ordet fortsätter vara rödmarkerat. Ingen högerklick alltså? /Upprörd
 6. Tack för svar. Märkligt att den dök upp och försvann igen. Den såg inte ens buggad ut – dvs konstigt blå eller matt blå, utan precis som vanligt med den blanka reflekterande ytan, fast djup marinblå. Har inga dock-modifiers installerade på datorn alls..
 7. Hej, Loggade in på min gästanvändare och möttes av en en supersnygg docka med samma design som den vanliga, fast blå. Har inte ändrat detta själv och när jag loggade in igen var dockan som vanligt. Nu vill jag ju ha tillbaka den på min användare. Någon som kan hjälpa mig med det? Har försökt att googla runt men än så länge bara fått bekräftat det jag redan visste - att Mountain Lion inte erbjuder moddning av dockan. Tack!
 8. Anslutningsfel under uppdatering.. Tvingades återställa telefonen. Nu fast vid aktiveringen under senaste timmen. Kommer alltså inte åt innehållet. Någon mer med samma problem? Överbelastning? Bör jag bli orolig?
 9. En 'visa info' i Finder över partitionen säger 419 GB kapacitet, 103,74 GB ledigt (hm?). Skivverktyg säger 419 GB kapacitet på Mac HD, 60,63 GB ledigt. FreeSpace likaså. Hårddisken är en 500 GB original. @Pocahontas, det är en lösning antar jag. Hade velat undvika krånglet bara eftersom jag varken en särskilt snabb eller särskilt stor extern disk
 10. Ingen som känner igen problemet? Kan inte återskapa Macintosh HD till dess ursprungliga storlek, utan 80 GB upptas fortfarande av till synes ingenting. Partitionen är som sagt borta.
 11. Hej! Hade en windows partion á 80 GB fram till igår, då jag bestämde mig för att ta bort den. Jag använde Bootcamp Assistant för att ta bort partitionen, men fick ett felmeddelande halvvägs igenom. Nu är partitionen borta, men utrymmet har inte blivit ledigt. Så jag gick in på skivverktyg och återskapade disken till dess fulla storlek (antar att det kunde varit en lösning), men får det här meddelandet (bild). Tacksam för all assistans!
 12. Hej, Hemma hos föräldrarna som precis köpt en Mac Mini och en Apple TV. ATV är kopplad till TV:n och ett ljudsystem via de vanliga utgångarna. Mac Minin står i ett annat rum. Inga konstigheter. Musik och bild går utmärkt att streama via Airplay; Men när jag försöker se en film i VLC ser jag bilden men får inget ljud. Jag har provat att gå in i ljudinställningar och välja Apple TV för allt ljud ut. Det går när jag spelar musik i iTunes, men inte film i VLC. Går det att göra? Av trådar att döma går det inte? Kan någon möjligtvis reda ut hur det står till? Tack på förhand! God fortsättning och gott nytt! Jonathan
 13. Hej, Efter installationen fungerar inte ljudet. Mina knappar reagerar inte och ikonen i menyn fungera inte. I Systeminställningar är ljudet avstängt, men jag kan heller inte trycka på det - alternativet grått. Någon?
 14. Hej, I slutfasen med mitt uppsatsskrivande – det betyder att innehållsförteckningarna ska vara på plats. Hur man infogar en sådan är enkelt, allt är formaterat och klart. Problemet uppstår när jag vill infoga en till, en figurförteckning. Trycker jag helt enkelt på infoga innehållsförteckning en gång till så skapas en likadan som den som redan finns, och när jag sedan ändrar den så redigeras båda samtidigt. Inte bra. Fråga: Hur infogar jag en andra innehållsförteckning som är separerad till innehållet och redigeringen från den första? Tacksam för all hjälp! Har googlat, letat och inte hittat. I Word är det inga problem, så det borde finnas i Pages? Jonathan
×
×
 • Skapa nytt...