Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bulbin

Medlem
 • Antal inlägg

  152
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om bulbin

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1992-05-14

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.raddagatesofmetal.se

Profil

 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  Datorer, musik.

Macanvändare

 • Appleprylar
  iPod
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Var det där ett svar ens? Jag har öppnat och reparerat min telefon och den fungerar. Vad är problemet? Det är nog inte tänkt att man ska öppna den om man inte har den blekaste aning om vad man håller på med, men har man det och tålamod ser jag inga problem med att öppna den.
 2. Jag vet att min hemknapp strulade lite vid något tillfälle när jag hade isär min 3G. Dock märkte jag att den fungerade om jag tryckte in den relativt hårt. Om jag inte minns fel var det i mitt fall så att hela fronten inte satt riktigt som den skulle vilket orsakade någon form av glapp. "Silverlisten" runt telefonen har också den en tendens att lossna på sina ställen vilket gör att allt inte sitter riktigt som det ska. Kolla så att allt verkar sitta som det ska samt att inga flexikablar gått sönder (det blir ganska lätt revor i dem). Att byta flexikabeln för hemknappen är lite pilligt men går ju att göra även det om du misstänker att den är trasig. eBay är ett bra ställe att hitta prisvärda reservdelar om man orkar vänta en liten stund på frakten. Finns dock en del återförsäljare i t.ex. UK som levererar ganska snabbt. Bytte ut min display för ungefär 200 kr via köp genom eBay, så man kan fynda.
 3. http://www.mrgizmo.se/categories/iPhone-iPod-tillbehor/iPhone-Reservdelar/iPhone-3G/ http://www.mumien.se/catalog2/index.php?cPath=2_219_394 Alternativt eBay eller Tradera. Finns säkert på fler ställen men de två länkar jag skrev ovan var bland de första som dök upp efter en sökning på Google. Jag ska ge mig på att byta bakstycke så fort det jag beställt via eBay kommer med posten. Värt att notera är dock att det inte är helt lätt att göra det på egen hand om man inte har någon erfarenhet av att skruva med tekniska prylar.
 4. Låter som om din telefon klämts eller något liknande. Jag har en liknande fläck som du beskriver och är relativt säker på att min iPhone utsatts för någon form av fysiskt våld. Har haft min 3G bra länge nu och den har varit med om lite av varje. Om jag orkar och det behövs framöver köper jag förmodligen en ny display och byter på egen hand.
 5. Håller med föregående talare om att du bör kolla över texten, när det gäller stavning och så. Annars verkar det vara en bra idé som jag eventuellt skulle kunna tänka mig att testa.
 6. Skicka tillbaka mina pengar nu din bedragare!

 7. Mumien fixar biffen. Länk
 8. http://vasttrafik.se/sv/Startsida/Nya-reseplaneraren/ Den officiella appen är ju släppt nu. Blir till att testa och se om den är bra eller ej. Edit: Den heter Västtrafik AB för er som söker direkt i telefonen.
 9. Som en del säkerligen vet vid det här laget (de som läst min tråd) så är jag inte helt nöjd med iPhone 3G. Här följer en liten lista: Mottagningen - Upplever den fortfarande som medelmåttig eller ganska dålig. Fenomenet med att hålla handen bakom telefonen = sämre mottagning gäller i alla fall min iPhone något extremt. Oavsett jag är i Göteborg eller på mindre orter så hoppar nätet ständigt mellan 3G, Edge och inget nät alls. Arbetsminnet - Verkar vara VÄLDIGT snålt tilltaget. Enligt den applikation jag laddade hem (FreeMemory) så är det inte alls ovanligt att det finns ungefär 3-4 MB ledigt minne när man använt telefonen en stund. Program som kraschar, segt gränssnitt osv. Personliga SMS-signaler - Möjligt att detta går att lösa genom att jailbreaka, men det har jag ingen lust att göra och borde inte krävas heller. Batteritiden - Borde på något sätt gå att få bättre. Jag inser att telefonen har en stor skärm, men det är lite surt att inte kunna ringa bara för att man spenderat lite tid med att använda de applikationer som går att ladda hem till telefonen. Möjlighet att köra program i bakgrunden Bättre byggkvalitet - Produktionen av telefonen känns stressad och påskyndad. Jag kanske hade för höga förväntningar innan jag köpte den, men när bakstycket har dålig passform, knappar som trillar av, plast som spricker, limfogar som syns etc. känner i alla fall inte jag mig nöjd. Både min nuvarande och min förra iPhone (som jag fick utbytt) hade problem med ljusläckage. Jag vet inte heller om det bara gäller min telefon, men att surfa fungerar sådär lagom bra när man t.ex. sitter på bussen. Det är inte ovanligt att det tar ett par minuter att ladda in enklare hemsidor och Safari kraschar med jämna mellanrum. Det är mycket möjligt att många av de övriga problem eller störande saker jag upplever går att lösa genom att man jailbreakar telefonen, men i ärlighetens namn känns det ganska konstigt att det ska behövas.
 10. Det ligger något i det du säger med förväntan. Kanske hade jag FÖR höga förväntningar på telefonen. Dock så var det ju så att nästan precis ALLA hypade telefonen något extremt när den kom och de hade sällan skådat en mer fantastisk telefon på denna jord. Media skrev artiklar i extas om hur fantastisk den var och alla som köpte den var lyriska. I och med detta hade jag svårt att tro att den kunde vara något annat än bra. Dumt nog tänkte jag ju dock inte på att folk i allmänhet bortser från fel och brister under "förälskelseperioden". Det är ju först efter att man ägt en pryl ett tag som man börjar upptäcka saker som inte är riktigt så bra som man hade önskat.
 11. Jag måste ge dig en eloge för den djupa åsikt du delgav med ditt inlägg. Du tillförde verkligen tråden karaktär och visdom! Tack! Edit: Ja, det finns säkerligen väldigt många trådar om det. Likaså finns det säkerligen ett hundratal trådar i nästan samma stil gällande andra ämnen. Det må vara så att du inte är intresserad av att läsa om det, men då är det ju egentligen så enkelt som att inte skriva i tråden (alternativt strunta i att läsa den). Jag har gått och funderat på detta ett tag och tyckte att det kunde vara intressant att höra vad andra tycker. Är inte på forumet och läser dagarna igenom i övrigt.
 12. Vad är det som gör dig så nöjd med den? Jag läser och hör om folk som är så nöjda, men väldigt sällan varför.
 13. Jag har under en ganska lång tid nu funderat på hur många det är som faktiskt är nöjda med iPhone, jämfört med hur många som tycker om den för att de faktiskt äger en pryl som inte alla andra har. Personligen tyckte jag att det var en häftig och rätt bra produkt i ungefär någon månad, innan jag började tröttna och insåg att den har en rätt stor lista på fel och brister. Visst, det finns få telefoner som är perfekta, men jag börjar tröttna på detta ständiga försvar av telefonen när det finns uppenbara problem som gör den till en sämre produkt. Exempelvis: * På tok för lite ramminne. Det finns i princip aldrig tilräckligt med minne för applikationerna man har i telefonen, som många av dem dessutom kraschar i tid och otid (läs t.ex. Safari). Har jag ett måndagsexemplar eller är det fler som faktiskt har detta bekymmer? * Mottagningen. Telia och Apple får säga vad de vill om mjukvaruförbättringar och vad de nu kan hitta på. Mottagningen är inte speciellt bra någonstans. Telefonen hoppar mellan 3G och Edge omotiverat ofta. Täckningen försvinner på platser där den inte borde osv. Jag har aldrig tidigare upplevt en så dålig mottagning på en 3G-telefon. * Byggkvaliteten. Här kommer jag förmodligen bli rejält ifrågasatt, men må så vara. Telefonen känns inte speciellt gedigen, jämfört med föregående iPhone. Baksidan har dålig passform, vilket gör att väldigt många telefoner släpper igenom ljus runt displayen (både min förra telefon jag fick utbytt och den nuvarande har detta problem). Plast som spricker omotiverat, knappar som trillar av osv. Stress är ett ord som känns förknippat med iPhone 3G. När det sedan gäller mjukvaran är det fortfarande väldigt mycket kvar att önska. Hur omständigt är det inte att program stängs ner när man t.ex. ska kolla en länk i en applikation man kör? Att det dessutom är ganska omständigt att slå ett enkelt samtal är rätt komiskt det med. Jag kanske är onödigt negativ, eller gnällig. Vad vet jag. Ge mig din åsikt!
 14. Av någon anledning skulle jag inte bli förvånad om HiPhone har bättre byggkvalité än iPhone 3G.
×
×
 • Skapa nytt...