Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sirmerlin

Medlem
 • Antal inlägg

  211
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Sirmerlin

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1973-10-09

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Västra Götalands Län

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  7
 • Appleprylar
  Imac
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Verkar vara samma som adblock för safari, händer inget där heller. hmmm
 2. Vet inte vad som hänt med mitt Safari i Facebook. Hade det gamla Facebook sidebar där man såg sådan som vart offline t ex 20m. men nu har man bara en ticker, utan kugghjul. Gått in och stängt av chatten, och slagit på den igen. Stängt av extensions och satt på igen i ny flik. Nollställt Safari och Topsites och historik. Loggat ut från Facebook innan och före. Gjort en omstart av Safari och OS X Mavericks. Gjort en koll på uppdateringar av Safari, men inget nytt. PM i Facebook dröjer eller syns inte. Det gamla sidofältet återkom inte. Inställningar i Chatten visar bara Stäng av för alla, och för vissa. Drar jag i ett namn ner till höger i chatt-ticken kommer det inget kugghjul upp. Prövat t.o.m. skapa test event/evenemang men, inte det heller. Många säger att en skall hitta ett kugghjul längst ner till höger i Facebook, men är blankt nej. Så hur får man då tillbaks det gamla sidofältet för vänner i Facebook? Tack på förhand.
 3. Verkar som Elgiganten är på hugget. Redan i denna veckas reklamblad, skyltas det extraordinärt med en MacBook Air, med Yosemite installerat. Trots att Yosemite inte är släppt på förhand. Märkligt nog... Prislappen ligger på dryga 9000kronor..
 4. Hej, Skall göra en egen större hårdvaru service inom kort och undrar lite kort om materialskillnaden på vad kylpastan man behöver inköpa. Dvs Vilken är att rekommendera och vad för olika rengöringsmedel är bäst för inköp tillika pastan. Är också luft på burk ett bra alternativ eller finns det andra? Då jag undrar inte om datorn tar skada. Service intervaller är ju bra om man vill hålla datorn fräsch under många år. Lätt att rensa ut GPU fläkt/fläns? Då jag har alltjämt låga fps tal. Har tittat runt lite att det är lättare att hantera GPU drivrutiner med windows för att öka prestandan men inte i OS X. Då jag vill höja FPS talet. I övrigt vad är att tänka på vid egen service? Går det att köra in mer än 2gb minne och vad är det högsta man kan få till nedanstående dator. Spec: Imac 7.1 (mid 2007) 2gb DDR 2 180gb Seagate ATI Radeon HD 2400 XT 128 MB OS X 10.9.2 Tack på förhand.
 5. Halloj, Har märkt att min imac mid 2007 (mac 7.1) med ATI2400XT blir lätt varm när man kör world of warcraft. Installerade senare smcfancontrol för att sänka tempen genom att höja fläkthastigheten, högsta anmärkning jag sett är 52c, vilket kanske är normalt men WoW "laggar" emellanåt. Så jag höjde CPU och HDD till 1700 i smcFan, då sjönk tempen till 38-40grader från 52. Men dock så uppstår lite "lagg"... Har gjort en Kext byte i extenstions men ställer mig frågan om det underlättar att ha högre varvtal utan att bränna ut fläktar eller GPUn under spelets körtid.
 6. Är nog damm eller smuts på baksidan av skärmskyddet.
 7. Hej, Har haft under en tid svagt framträdande vita ränder på min iMac 7.1 from mid 2007 modell, 20", 4gb DDR Ränderna framträder när maskinen vart igång ett tag. Och de syns som 4 stycke på vänster sida. Vilket jag tror har att göra med grafiken eller alternativt kylningen. Jag kör mycket World of Warcraft. Installerade smcFan och sänkte ljusstyrkan på skärmen. Maskinen är utblåst med korta intervaller då jag service underhåller den ofta. Så den har fungerat felfritt sen jag köpte den. Och är noga med montering, underhåll och rengöring. Det jag märkt med smcFan är att den blivit varmare med tiden. så jag vet inte om jag gjort rätt. Inställning från 1000 till 1700. Gjordes en sänkning från 51C till 43C normalkörning. Kallkörning är den nere på 31C med 1698rpm. Vet inte om jag vågar trycka upp rpm till över 2000 utan att maskinen tar skada. Kan undra vad ränderna beror på. Har inte GPU fläkt inställning på smcFan, då jag ser att det är bara ODD, HDD, och CPU. Fungerar det alternativ att bara ha ren svart färg som bakgrundsbild, då jag läste nånstans att bilder kan bli inbrända? Sen undrar jag med om det går med min gamla mac att köra extern skärm, och få den primära att vara nersläckt utfall att skärmen lägger av. För jag vet inte vad en ny insats brukar kosta. Tack för svar!
 8. Gå in på mobilabredband.se De har oftast lösningar på det mesta, även drivisar till alla bredbandsmodem. Och som en av ovanstående inlägg säger. Ta bort den faktiska operatör programvaran. Då löser sig en del av problemen, genom att man anger nya inställningar i Airport Nätverket. Sen får man inte förglömma att Telenörd (som jag numera kallar det) använder sig av FUP (fair usage policy) på mycket udda tider. Sist jag använde det så gjorde jag en mastkoll, vilket vissa av de modem jag hade inte tog den närmsta masten. Den lösning jag gjorde var att investera i ett bättre modem än de som telenor ger ut. Även om det finns begränsning så var det tydlig skillnad på dongs. *Telenor säger sig vara obegränsad med nedladdning(fri surf) men så är inte fallet. Har man överskridit 35gb på en månad så sänks hastigheten till 0.5mbit/s på nästkommande månad. Har man stadigvarande nedladdning/surftid så sker också en begränsning på udda tider. *Telenors FUP standardtid brukar vara mellan 15-23, hela veckan (vissa dagar runt lunchtid). FUP sker regionsvis i hela landet. FUP menas med att hastigheten på nätet dras ner dessa timmar så alla har tillgänglighet (enligt telenor). *Telenor har också haft problem den senaste veckan efter avbrottet i en kabelstation i Stockholm. Vilket där servicen fortlöper. (se skanova tele-drift). "Numera kör en fast lina, och mobilt ute på resor."
 9. Enligt samtal igårkväll med supporten Telia har problem med programvaran i Tg789. Felet uppstod i vinterns programvaru-uppdatering. Gäller samtliga kunder som sitter med denna modell. Vilket kommer att lösas med en uppdatering under sommaren, enligt utsago från kundtjänst. Ock så enligt dom kommer service och underhåll ske löpande, vilket kan få latency att märkas av nattetid, även digitaltv påverkas. Vilket en redan märkt av på 7:an och Discovery. Problemen som uppstår har inget med det egna nätverket eller egna datorer att göra, för ansvaret ligger på tillverkaren av programvaran till thomson TG789vn
 10. Har haft detta återkommande problem med Felia. Länkstatus: Kontaktar DHCP server... Trots det så fungerar ju internet smärtfritt men dock lite segt. Fick förordning att aktivera DHCP server... i thomson gui men hittar dock ingen information om detta. Så en har ringt supporten, fått ordnat en ny hårdvara. Och efter ett par dagar utan problem. så slutade det hela å fungera. Då höll den på uppgradera sig (blå lampa). Efter en kvart starade den om. Då hade Internet lampan slocknat. Och sen två veckor tillbaks håller tgn på sökt sin dhcp server... men förgäves. Är det då nån här som har en aning om hur man skall lösa detta? För det är ju tydligt att, det inte är dom egna datorerna som är boven i dramat utan tgns programvara som inte hittar DHCP server på nätet. Mvh
 11. Hej, Sitter i skrivande stund med SL 10.6.8 med nyinskaffade 2gb kingston minne. Och en spånar på om en ska införskaffa OSX lion eller invänta OSX Mountain Lion. Frågan kvarstår. Kommer det vara någon större skillnad på mellan de båda operativsystemet? För en undrar om det är lönt att vänta. 2GB Kingston är till synes ganska lite, men var billigt "350kr inköpspris". En har ju läst om, på omvägar att Lion kräver lite mer. Och SL är om inte ganska stabilt av vad man fått höra via hörsägen, till trots att OSX SL har slocknat ett par gånger efter jag gjort en rensning med Onyx och diskreparation i säkert läge. Hälsningar.
 12. Hej, Det finns alternativt kan du använda. Dropbox - 2gb gratis. - https://www.dropbox.com/pricing Dollydrive - kostar 3dollar för det minsta, men ska fungera för time machine. - http://www.dollydrive.com/ Google - Gdrive ( Google Drive) är inte utvecklat ännu, men är på gång. Tills dess kan man faktiskt använda Google Documents som backup. Men storleken är begränsad till 7gb. Kör du Google Chrome så har du möjlighet att ladda upp mappar. Dessutom finns det tillval, då du kan köpa till större utrymme. https://accounts.google.com/PurchaseStorage 20gb, 80gb, 200gb, 400gb, 1TB. Har du bilder, så finns möjligheten till Google´s Picasa webbalbum. men där är maxbegränsningen på 1gb. Kan säga som så att jag hade Dropbox, men använder mest Google Documents som backup för det mest primära. Koppla Ipad, Iphone till dessa tjänster går via App market som tilläggstjänst, och är som en brygga om man nu har en android telefon som tillgång. Mvh
×
×
 • Skapa nytt...