Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

popyerbottlez

Medlem
 • Antal inlägg

  110
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om popyerbottlez

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1987-10-28

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Kollade nu min biljett till årets wayoutwest och kollade igenom det finstilta där det klart och tydligt stod att inspelningsutrustning etc. ej fick medföras. Blev jag lite snopen. Ytterligare ett bevis på hur omöjligt det är för lagarna att hinna ikapp den tekniska utvecklingen. Dessvärre mynnar det bara ut i mindre respekt för lagar och regler. Kamera och filminspelning är praxis idag och inget som varken kommer att gå att stoppas eller finnas något intresse av att stoppa. Men samtidigt är det en väldigt knepig juridisk situation om hur man ska sätta gränserna för vad som är en filmkamera etc. Meningen är ju trots allt att inte man ska spela in konserterna med fet utrustning och sedan sälja inspelningarna vidare. Intressent dilemma.
 2. Vad har ni alla belevade, konsertdeltagande forumstubbar sett dessa skyltar om att det ej är ok att filma under en konsert? Jag har aldrig någonsin blivit tillsagd eller tagit del av information gällande detta. Att man inte får använda systemkamera kan förekomma men ej videoupptagning. Har även arbetat på ett flertal större konserter som scenvärd utan att detta någonsin har tagits upp. Hur kan det komma sig att så fort något i denna genren diskuteras på Macworld så kommer gamla moralpredikanter och skriker "upphovrsätt!" ur tomma intet. Jag tror inte att de som kollar på live-klipp på youtube, gör det som ett substitut istället för att se konserten utan för att man faktiskt var där eller vill se vad man missade. Dessa klipp fungerar snarare som väldigtt bra marknadsföring för artisterna. Om man ej varslar besökare med att det är olagligt att filma, bryter man ej mot upphovsrätten om det är för privatbruk. Rätta mig om jag har fel. Jag anser för övrigt att det hade varit otroligt korkat av Apple att implementera denna tekniken i kommande iOS-prylar och ännu ett gigantiskt klavertramp från skivbolagens sida som tydligt bevisar deras förlegade verklighetsuppfattning.
 3. Det kostar 1200 på scandinavia foto tror jag. Så där sparar du 600 direkt. Det alternativet kommer jag iaf att köra. Arbetar själv med många tunga bilder, dock ej video och känner inget behov att det maffigaste grafikkortet. Funderar på att bygga in en ssd och köra operativsystemet via den, men får se hur mycket man orkar..
 4. Jag skulle tipsa dig om videospelaren Plex(http://www.plexapp.com/). Har varit samma för mig ett antal gånger med vlc men det fungerar så mycket mer smooth i Plex. Kör en macbook pro från tidigt 2007, så jag har mer minne och bättre grafikkort än dig, kan kanske ha med det att göra? Snökatten har väl lite större krav på prestanda? Testa och se om det funkar =)
 5. Hejsan, Skall till London nu på onsdag och undrar om någon vill att jag skall köpa med en iPad eller en iPhone. För besväret tänkte jag ta ut 600 per enhet, kan max ta 2 då jag endast har handbagage. Bor i Lund och smidigast hade nästan varit om ni skulle hämta den här hos mig, men kan givetvis skicka den. Nödvändig info: Jag åker på onsdag och kommer hem nästa söndag. Bor i Lund, så föredrar om du bor i närheten och kan hämta den själv. Hjälper hellre någon här än alla oseriösa människor på blocket. iPad 16gb - 429£. Hör av er här eller på 0763081026 om ni är intresserade. Petter Bäcklund
 6. Ja, det är klart=) Får dock inte upp 3g som ett alternativ. Det som alltid har fungerat så fint på gamla 3g:n. Kanske skulle testa att reset:a den och jailbreaka om den på nytt. Två intressanta ting att tillägga är att just nätverksmenyn är jätteseg. Inställningar krashar även ibland. Sjukt konstigt i sig när resten fungerar perfekt. För det andra så finns en "Planet 3"-meny med under telefonalternativet har jag för mig. Kan det vara därför telias inställningar inte kan skickas till min telefon? Lutar åt reset eller? Vad tycker ni?
 7. Hejsan, Fick min iPhone 4 igår, beställd med 3 Kontant. Har ett Telia-abbonemang som jag skulle vilja använda telefonen med, men nätet fungerar ej. Det första jag gjorde var att aktivera den med iTunes, för att sedan jailbreak:a den och låsa upp den med ultrasn0w. Efter detta fungerar det att ringa och sms:a med mitt telia-abbonemang men thats it. Det fungerar överhuvudtaget inte att koppla upp sig mot nätet. Jag har försökt att få internetinställningarna skickade till mig med sms:et "surf" till telia men får till svar "Inställningarna kunde inte skickas just nu. Prova igen senare eller använd kom-igång-guide på..." Vet någon vad jag kan göra för att få löst mitt problem? Vilka tips som helst uppskattas. iPhone 4, 4.0.1. Telia Max 25 upplåst med ultrasn0w via cydia. Tack på förhand, Petter
 8. Ingen som beställt sin via deras hemsida har fått den mig veterligen. Folk som beställt i butik vid lunchtid på fredagen har fått sina i vissa fall, men de som beställde först får ställa sig snällt och vänta. Tre anser att det är så man bygger upp en god kundrelation och att man på detta sätt får nöjda kunder. För visst gillar man att spendera timmar i kundtjänst för dyra pengar och sen bli ljugen upp i ansiktet gång på gång. Aldrig mer tre, 3, efter denna episod..
 9. Tyvärr tycker jag att 99% av musiken som spelas på radio är skit. Men kul idé och lycka till! Tror det finns många som kommer att gilla din sida=)
 10. Säljer elgiganten? De säljer med telia också, inte sant? Har du snackat med dem innan och vet att de får in ex?=)
 11. Kollar mot den långa kön som redan samlat sig utanför teliabutiken i Varberg. Klockan är sex på morgonen och ett 20-tal ungdomar står ute i pissregnet och snålblåsten.. 95% av dessa kommer köpa de billigaste abonnemangen och länsa lagret.. Jag är bitter som fan på dessa arbetslösa patrask som redan 21:00 igår ställde sig för att köa. Inte fair mot oss riktiga lovers... Fan vad jag är bitter..
 12. 1. Beror på vad du skall använda din Mac till.. Du får en mer korrekt färgåtergivelse med antiglare och den är bättre om du arbetar mkt med trycksaker, även om jag då förutsätter att du har en externt kalibrerad skärm. De glansiga skärmarna ger dock mer livliga färger och ger då en enligt mig vackrare bild och film blir mkt bättre. 2. Nej. Lägg över den på en annan disk sen formatera om den? 3. Unrarx 4. I stort sett.. Finns även VMWare Fusion och apples egna boot camp. Har själv inte testat.. 5. Nej. 6.Vet ej. 7. Ja, det får du.. Jag personligen föredrar att göra en disc image av skivan och ha på en extern hårddisk.
 13. Är inne på exakt samma bana. CSS verkar vara klokt att lära sig, men det är en djungel utav olika program och tekniker. Hade varit kul att lära sig samtidigt och sedan kunna bolla idéer och tankar med varandra.
×
×
 • Skapa nytt...