MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Morpheus

Medlem
 • Antal inlägg

  310
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om Morpheus

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1972-08-27

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1994
 • Appleprylar
  MacBook Pro 15", MacMini 2,6GHz i7, 4x PowerMac G5
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Hade prylar hemma för HDMI -> DVI och det fungerar så nu kör vi 1920x1200 på bägge skärmarna. Case closed! 😎
 2. Då är det ju inte så konstigt att jag inte får det att fungera! Skall fixa en HDMI till Display-port kabel och testa. Tack för bra research, att en såpass bra skärm inte fixar 1920x1200 via HDMI porten var inget som ens korsade mina tankebanor.
 3. Eizo ColorEdge 246 och vi kör på OS 10.13.5
 4. Får testa i morgon, är en jobbdator det rör sig om.
 5. Tack för alla tips tyvärr fungerar inget av dem, om jag kör alt tangenten när jag väljer "Scaled" får jag visserligen upp fler alternativ men det högsta är 1600x900 och jag behöver 1920x1200. Nollställa NVRAM eller söka bildskärmar på nytt gjorde ingen skillnad.
 6. Inte gjort men skall testa det.
 7. Mac Mini från 2012, 2.6 GHz i7. Två likadana skärmar, en kopplad på display porten och en på HDMI porten. Den på display porten ställs automatiskt in på 1920x1200 men den på HDMI porten ställer sig på 1080p och det går bara att välja 1080i och 720p utöver detta. Vilket innebär att det blir en smal bild med svart i ovan och underkant. Provat olika HDMI kablar men med samma resultat, kan jag inte få 1920x1200 via HDMI porten? Eller går det att tvinga på något sätt? Vad jag kunnat läsa mig till skall grafikkortet fixa två skärmar med den upplösningen.
 8. Samma här, kör Sierra på en iMac från slutet av 2009 utan problem.
 9. Hmm… när jag testat har den inte gjort så utan man har fått konvertera filerna, bränna skivan och sedan rensa filerna. Men det är ju ett bra tag sedan jag provade så det kan ju ha blivit en ny feature på det. Skall kolla på dessa programvaror, tack för tipsen.
 10. Jo visst det går men det är ju exakt så jag skriver att jag inte vill behöva göra.
 11. Har gått och köpt mig en ny bil och nu fått en cd spelare som klarar MP3 formatet. Men 90% av min musik köper jag från iTunes Store och de ligger således i AAC formatet. Så min fråga är om det finns något program som konverterar AAC -> MP3 och bränner dessa på skiva utan att jag först måste sitta och konvertera min spellista till MP3, bränna skivan och sedan kasta MP3 filerna.
 12. Morpheus

  Mac Mini + receiver?!

  Finns nu en uppdatering till OS 10.8.5 som innehåller bland annat. • Åtgärdar ett problem som kan förhindra HDMI-ljud från att fungera efter uppvaknande från viloläge. Den uppdateringen smackar jag in omedelbums.
 13. Morpheus

  Mac Mini + receiver?!

  Jag har en Mini 2.6 GHz i7 köpt tidigt i våras som är kopplad via HDMI till en Denon AVR-4310 och har problem med att ljudet försvinner när datorn stått på ett tag. Det vill säga att om jag väcker den ur viloläget har jag nästan aldrig något ljud ut alls, varken genom förstärkaren eller ur den inbyggda högtalaren. Efter en omstart fungerar allting som det skall igen, jag märker ingen skillnad mellan OS X/ iTunes eller om XBMC eller Plex är i gång så felet lär ju ligga i OS X. Någon som haft liknande problem och fått bukt med det?
 14. Lyfter denna gamla tråd eftersom jag undrar om någon vet om Apple lagt till stöd för DTS HS och Dolby True HD i Mac OS X. Vad jag förstått så skall min hårdvara ( Mac Mini 2.6 GHz IntelCore i7 köpt i år) klara dessa ljudformat men det finns inte stöd för formaten i Mac OS X.
 15. Jo man har ju hört historier om mobiltelefoner som varit fulla med någons bilder, tvättmaskiner som det har varit tvätt i osv. osv. Så nog förekommer det att inlämnade prylar säljs igen. Dock tror även jag att det då rört sig om fungerande saker som lämnats åter av någon annan anledning. Hur som helt så valde jag den säkra linjen, SSDn kommer inte att lämnas åter utan det blev beställning på en ny. Som sagt, nattsömnen får vara värd en slant.
×