Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

helge

Medlem
 • Antal inlägg

  82
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om helge

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1982-08-12

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Kiruna

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  Macbook Pro 13" (mid 2010)
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Absolut! Men ibland vill man vara en bussig kompis och skydda sina icke-mac vänner också. Jag har nog med datorkraft för att undvara några procent CPU så varför inte?
 2. Sök och du skall finna! Efter lite letande i Avast och AVG's egna forum hittades följande.. https://forum.avast.com/index.php?topic=216164.0
 3. Hej alla Min bror ringde mig nyss och var upprörd över att när han uppdaterat till senaste macOS (10.13.3) så började Avast antivirus skrika om en trojan vid namn BitCoinMiner-AS. Själv har jag AVG och senaste macOS på min Mac och har inte upptäckt något märkligt. Bytte för sakens skull till Avast och mycket riktigt så hittade Avast samma trojan hos mig, se bild. Men varken AVG eller Malwarebytes har hittat något. Den stora frågan är, kan man lite på Avast?!? Tack på förhand!
 4. Och även köra program grafiskt t.ex.Safari och Mail över SSH?
 5. Tack Mippe, ska prova logmein ikväll. Det allra smidigaste vore om man kunde köra program och inte fjärrskrivbord (om ni förstår hur jag menar). Som men gör i linux, med -X kommandot om man ssh:ar in mot fjärrdatorn. Funkar detta på mac:en också tro?
 6. Hej alla! Sitter på jobbet (win 7) och funderar på hur jag på bästa sätt kan komma åt min mac hemma. Har vid något tillfälle tidigare använt TeamViewer men har även hört talas om att logmein ska vara bra. Finns det någon som testat och har lite åsikter om vad man ska använda. Kanske finns det fler alternativ? Bör vara gratis för privat bruk och hyfsat "lightweight". mvh David
 7. Har också sneglat på Synology och skulle precis köpa en när jag fick syn på Shuttle Omninas. Synology är ju ett beprövat kort och man vet vad man får men den här lilla rackaren lät inte alls illa! Få återförsäljare dock..
 8. Tycker ändå att det är lågt att lägga in en spärr som blockerar (vissa) tredjepartstillverkare. Är det ens tillåtet att göra så, i den fria konkurrensens namn?
 9. Problemet löst! Enligt en officiell Mac butik i Göteborg så har Apple på sina nyaste modeller lagt in en spärr som hindrar 3:e parts sladdar från att användas, även de som de själva säljer i butikerna. Detta var tydligen inte personen på Apples support medveten om, eller i alla fall glömde att nämna. Ny officiell Apple sladd och problemet löst! (Men fördärvligt att det ska behöva vara så!)
 10. Hej alla! Min bror har just köpt sig en splitter ny Macbook Air som ersättare till hans gamla vita plast Macbook. Problemet kom redan första dagen när han kopplade in sin iPad 3, den flippade nämligen ut totalt. Batterisymbolen blinkar konstant (laddar/laddar inte) och den piper som när man sätter i sladden fast ca varje sekund. MBA:n hittar ingen platta ansluten, detta gäller oavsett vilken USB-port man använder. Hans iPhone däremot funkar fint och hans iPad som nu flippat ut funkade fint i hans gamla Macbook från ca -08. Vad kan detta vara för jäkelskap? Ligger felet i iPad:en eller i datorn tro? Kan det va så att en sprillans ny MBA inte ger tillräckligt med ström? Någon annan som råkat ut för samma/liknande fel och kanske till och med har en lösning? Vi har googlat på symptomen och funnit liknande problem med lösningarna att byta kabel och nollställa iPad:en vilket vi provat men felet kvarstår. mvh David
 11. Har också en 830 256 Gb som tickar på utan problem. Däremot har jag läst att det varit ganska mycket problem med uppföljaren 840..
 12. Har själv just köpt en sådan här till min Macbook Pro 2010 års modell och är mycket nöjd. Är det någon som har koll på den här med TRIM. Det är inte aktiverat som standard för "icke Apple SSD:er". Behöver man aktivera TRIM på nya SSD:er? Jag har hört både ja och nej..
 13. 5230 kr enligt Mac2Sell och dom brukar va ett bra riktmärke.. http://www.mac2sell.net/permalink/?id=5fc2eff25590e0c4b20ba16f08805fff
 14. Precis samma sak på min iPhone 4. Låter som om något ligger löst inuti. Har inte brytt mig om att klaga dock. Kanske man skulle gjort...
 15. Snyggt Dia2! Var kan man hitta de här attributen? (docka, menyrad och ikoner)
×
×
 • Skapa nytt...