Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

set_lo

Medlem
 • Antal inlägg

  1 314
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

set_lo vann dagen: 8 december 2010

set_lo hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

17 Neutralt

Om set_lo

 • Medlemstitel
  Lysande

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1985
 • Appleprylar
  MacMini, MacBook Pro, iPhone, iPhone, iPad, Apple TV
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Apple hade tydligen problem med säkerheten ... http://9to5mac.com/2014/04/28/apple-patches-another-major-security-hole-in-its-website-that-allowed-access-to-all-developer-personal-information/ Det var därför de plockade ner siten ett tag ...
 2. Inte mycket till nyhet, om det inte har hänt något när de kommer tillbaka ... http://devimages.apple.com/maintenance/ Kanske om ngt kring nr 8?
 3. http://www.digitimes.com/news/a20140407PD210.html Bland det mest utsatta rent hackarmässigt om än dock inte så nyttjat är faktiskt "baseband" och deras idag mycket ålderstigna programvara. Tyvärr hjälper det inte med det senaste i chip-väg om inte mjukvaran håller måttet ...
 4. Vet inte om detta är så mycket nyhet, men jag fick erbjudande om att installera en server, gratis. Men då är det förmodligen kopplat till iOS-licensen ...
 5. set_lo

  Varför guld?

  http://teamcoco.com/video/69780/presenting-the-gold-iphone-5s
 6. En nackdel är att LTE ju inte fungerar (med ett undantag) i Sverige. De nya kommer tydligen enligt reklam att fungera. Därmed blir 5:an något av en parentes i Apples (historiska) sortiment.
 7. Den, iPhone 5, vart ganska kortlivad ändå. Säljs inte längre i Apple webb-butik. Så kanske det inte är så lämligt med en investering. Å andra sidan kanske det kan bli exklusivt att ha den kvar i sin förpackning om så där 30/40 år?
 8. När den gäller trenden med större skärm verkar det som den inte säkert gäller framöver. Generellt alltså. Det finns faktiskt en tendens mot motsatsen. Apple har en annan inställning till sin tillverkning (eller åtminstone har haft det) än många av sina konkurrenter. De lyssnar inte så mycket på de som skriker högst om olika finesser, utvidningar, variationer etc. De väljer att testa mycket själva och göra en egen (ofta något mer sansad) bedömning. Det gör också att det för det mesta tar tid med vissa tekniska addendum. Vill man inte haka på detta teknikkonservativa, så är det väl en idé att se på konkurrenter, Ser man dock på senaste iOS 7 så är det ofta lättare att navigera med ett finger (tumme) än tidigare iOS 6 på en iPhone 5. Det skulle snarare peka mot att man försöker undvika att göra skärmen mycket större. Det finns patent som snarare pekar också mot att vidga styrningen av telefonen på kanter (bezel) och t.ex. vad som kan kanske väntas i iPhone 5S sensor för fingeravtryck under startknappen (eller vad den nu heter). Patent finns också på böjbara skärmar kring exempelvis handleden. Det finns nog inget alls som hindrar att Apple lanserar en större skärm för en framtida iPhone. Dock finner jag det mycket osannolikt att det sker närmaste tiden.
 9. Har också tröttnat på mina Macar. De bara funkar år efter år. Förbaskat. Körde i och för sig Apple II:an med UCSD Pascal, men Macen med 128k var ju en dåtida stor upplevelse. Har inte sett en bomb på länge länge, även om de faktiskt förekom! Köpte en PowerBook 100 i början av 90-talet. Blybatteri. Tungt. Nåja. Men tacka vet jag glada senare delen av nittiotalet när PC:n med Windows 95 äntligen gjorde entré. Med spänning i rösten presenterades i Rapport att nu fanns ett operativsystem för folket från programmerarna i Redmond. Där var det fart och fläkt. Ack, när Internet Explorer fyllde skärmen med blå färg och vit text. Det var tider det. Nu får man vara glad för de små buggar som finns. Man får vara glad när man kan upptäcka att Apple glömt en uppdatering av Ruby och man får själv! ladda ner en färsk version. Oj, oj. Eller att ett icke-uppdaterat program som glömts av hårdvarutillverkaren måste ha en handpåläggning för att avslutas. Skönt. Det är förd*****gt att allt bara måste funka! Varför måste det?
 10. set_lo

  iOS 7 beta

  En sak som jag kanske inte uppmärksammat tidigare och vet inte hurvida den funnits länge är den analoga klockan redan som ikon visar rätt tid. Tickar t.o.m. per sekund. Datum har ju funnits lite längre ... Kanske kan man få analog klocka på "lås-skärmen" också?
 11. set_lo

  iOS 7 ikoner

  Visst kunde de valt mer tematiska ikoner. Men troligtvis kan det vara så att man ville avsiktligt framställa mycket olika ikoner för att faktiskt lättare navigera/diskriminera mellan ikonerna. Det kan ofta vara lättare att känna igen något man vet avviker från annat. Söker man efter kameran, så ser man den svart/vita överdrivet stora platta ikonen av en kamera, likt den man brukar se på t.ex. fotoförbud i museer, typ. För lika ikoner har alltså nackdelen att vara svåra att skilja ut. Men jag är heller kanske inte så imponerad av just denna beta. Det kan hända att det hinner hända saker till den finala versionen. Lite konstiga buggar finns också som denna: Vad betyder texten?
 12. set_lo

  iOS 7 beta

  I huvudsak är utseendet ganska väl fungerande. Det finns givetvis en del buggar är t.ex. (som alltid har varit med visuella UI i modern tid) att text trillar utanför boxar. Långa lokaliserade svenska texter har inte alltid fått plats. Undrar hur de gör med detta? Eller att t.ex. kalendern inte har rätt datum i månadsvyn och har några problem att orientera sig tidsmässigt. Visst det tar lite tid att lära sig speciell gestik t.ex. för att navigera mellan år och månad och dag. Men det funkar. Det finns (liksom liknar några konkurrenter) knepigheter att alltid träffa rätt position vid navigeringen. Men å andra sidan kan man ofta använda bara en hands fingrar. Annars är det är välbehövlig uppdatering. Det var många slänga åt (stackars?) förre chefen för iOS på inledningstalen: "Titta kalendern sitter upp trots att den inte har stygn." Intressant nog har många varit inne på det spår som iOS nu har fått. Det mer "platta" utseendet. Inga extra toningar och linjer runt knappar. Genom att t.ex. hemskärmen lyfter ovanpå ikonerna för apparna känns det också ganska tunt. En illusion som kanske levererar intryck för själva hårdvaran också. Men kul är det.
 13. set_lo

  ZFS

  Många tycker att HFS+ är ett lite gammalt filsystem för Macen. Jag menar 30 år ganska lång tid i sammanhanget, speciellt när det finns möjligheter till alternativ. För en del år sedan släpptes ZFS fritt. Men ändå var det lite licensproblem mot Sun. Det portades till Linux-variant (om jag kommer ihåg rätt från en föreläsning på Arlanda för ett antal år sedan), och nu finns det ju även för Mac sedan en bra tid. Och det är bra implementerat i åtminstone en variant. För Linux verkar det dock kört då licensen ställer till det ... Men. Nu har folk även öppnat ett upprop för att Apple skulle implementera det i nästa större utgåva av Mac OS X: https://www.change.org/petitions/apple-os-x-10-9-support-opengl-4-3-and-zfs ZFS till alla! (Även OpenGL tycker man där borde uppdateras.) Men även om Apple förmodligen inte kommer göra det i första hand, så kunde de väl så småningom inkludera ZFS som alternativ ... Kommer ni ihåg WinFS som skulle revolutionera i Longhorn, och så strök Microsoft det från listan. Vilken besvikelse. Filsystemen verkar ha sina långsamma periodiska uppdateringar ...
 14. Hittade ett alternativ, som städar också (Byt Arkiv mot lämpligt alternativ, om det redan finns en mapp "Arkiv" på skrivbordet.) (Hm, redigering av kod är inte så lätt ... editorn låter en inte få den kontrollen förrän vid första tillfället ...) set theArchiveFolderName to "Arkiv" tell application "Finder" set theItems to every item of desktop where its name is not equal to theArchiveFolderName if (folder theArchiveFolderName of desktop exists) then set theArchiveFolder to folder theArchiveFolderName of desktop else set theArchiveFolder to make new folder at desktop with properties {name:theArchiveFolderName} end if set theDateFolderName to date string of (current date) & "-" & (time of (current date)) set theDateFolder to make new folder at theArchiveFolder with properties {name:theDateFolderName} repeat with anItem in theItems try move anItem to theDateFolder end try end repeat end tell
 15. Enda problemet med skriptet är att det inte städar skrivbordet. Snarare stoppar det städningen under mattan (skrivbordet)? Men det kanske är en tillräcklig lösning?
×
×
 • Skapa nytt...