Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Douglas

Medlem
 • Antal inlägg

  5 996
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Foruminlägg postade av Douglas


 1. Det är inte långsökt att anta att flyktingar bland annat hoppas bli bättre bemött av polisen i ett tryggare land. Men så blir det inte så.

   

  Du har inte ställt någon...

   

   

  Jag ser att min fråga försvann av någon anledning. Hursomhelst, min fråga var om du tror att alla poliser är rasister.

   

  Aha, nu fattar jag, du menar "halmgubbe". Det som är självklart för vissa är absurt för andra. Halmgubbe är en benämning på ett argumentationsfel. Med det menas att man replikerar med slutsats/krav/ifrågasättande/vädjan med mera som saknar stöd i det man replikerar emot. Som i detta exempel:

   

  – Många invandrare undviker polisen.

  – Du anser alltså att alla poliser är rasister.

   

  En halmgubbe kan levereras subtilt och övertygande i en avancerad retorisk dialog, men är oftast ett klumpigt tankefel som speglar påtagliga brister i replikantens associationsförmåga. När det senare inträffar kan det ofta levereras en kort replik: – Halmgubbe.

   

  Jag är fullt medveten om begreppet halmgubbe och dess innebörd, och jag anser att det inte hör hit. Jag har fetmarkerat en mening i mitt första citat, och jag uppfattade det du skrev där som att invandrarnas förväntningar om en rättvis polismakt helt havererar när de inser hur polisen ändå bemöter dem när de kommer till Sverige.

   

  Återigen visar du dina åsikter om att andra människor har en lägre kognitiv förmåga än dig själv: "/.../ett klumpigt tankefel som speglar påtagliga brister i replikantens associationsförmåga". Alix, vad är det som gör att du anser dig vara bättre än andra? Ärligt talat, du verkar väl inte vara den mest framgångsrika här på forumet, men bemöter många här nervärderande trots detta. Det känns lite motsägelsefullt...

   

  Jag ser för övrigt att du har fått ett plus på två av dina inlägg. Jag antar att det är Pocahontas som återigen ger dig en liten guldstjärna för en "bra" prestation. Som den duktiga eleven brukar få av sin lärare. Oerhört fint. Nästan så att man får en tår i ögat.

   

  Som bekant har jag valt att ta pauser från forumet tidigare, men har ändå gett forumet en chans. Efter att ingen av moderatorerna markerade mot ett tydligt förtal i politiktråden och varnade skribenten och raderade inlägget så har jag helt tappat förtroendet för det här forumet.

   

  Ni får ha det så skoj, och i bästa fall kanske ni får en liten stjärna i kanten av någon moderator när ni har skrivit ett bra inlägg.


 2. Jo, bland annat. Jag menar så här: flyktingar behandlas illa av polisen i sina hemländer, eller skyddas inte av dem, eller måste muta dem, som alternativ. När de kommer till Sverige har de kanske, kanske inte, andra förväntningar. Det är inte långsökt att anta att flyktingar bland annat hoppas bli bättre bemött av polisen i ett tryggare land. Men så blir det inte så. Ja, då lär flyktingarna återgå till sin skepsis/motvilja, och det är enligt mig och Leffe inte obefogat av flyktingar och invandrare att vilja ha så litet med polisen att göra som är möjligt.

   

  Jag tror dock inte att alla poliser är rasister, vilket du verkar tro.

   

  (Å andra sidan har du ju anklagat mig för att vara islamofob, så det är väl inte något ovanligt för vissa att komma med påhopp.)


 3. tycker den känns lite omodern? och väldigt omacig, trots att den är gjord i iWeb. Sen med tanke på att apple snart kommer min sin appstore till macen där många program lär finnas:P

   

   

  Tack.

   

  Jag är lite inne på Landbergs spår... Det känns tyvärr som att ditt projekt bara kommer att ta tid från dig. Mitt tips är att du lägger tiden på något annat. :)


 4. Det är inget problem i Sverige då vi har bra mycket bättre signalstyrka än i USA. Ingen jag känner har iaf haft problem med täckningen.

   

  De flesta jag känner har upptäckt problemet, men sedan kanske det inte direkt påverkar deras liv så mycket. Det kan vi nog tacka vår starka mottagning, men problemet verkar då existera!


 5. Tror knappast man släpper den i sista sekund (för att vara humoristisk). Men se t.ex. http://www.engadget....morrow-morning/ Det är viktigare att få saker rätt än snabbt i detta fall (eller helst i alla fall, men försök säga det till andra stora mjukvarutillverkare). Apple har missat lite här och där på senare tid. De blir allt mer pressade att agera snabbt, och då kan det brista i kvalitetskontroll ... Så summarum: 4.2 släpps när man anser att versionen är tillräckligt bra. Vilket vi ju hoppas blir snart.

   

  De har ju redan släppt GM-versionen...


 6. Man skall aldrig (aldrig!) kasta något. Man vet aldrig när man behöver det!

  Iofs sitter jag här med 30+ externa hårddiskar och 80000 olästa mail i Mail, men jag har kvar allt.

  Den som har flest filer när han dör vinner! ;-))

   

  80'000 olästa mail? :fundersam:

×
×
 • Skapa nytt...