MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

karibu

Medlem
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About karibu

 • Rank
  På gång
 • Birthday 11/18/1960

Contact Methods

 • Webbsida
  http://

Profile Information

 • Plats
  Helsingborg
 1. Synka med Outlook

  Jag kör iCal och synkar med min Palm Tungsten T, vilket funkar alldeles utmärkt. Men jag skulle behöva synka även med Outlook i Windows så att stackars kollegorna som kör PC kan se min kalender mm. Har ni nåt bra tips för att synka iCal med Outlook?
 2. Virtual PC fråga

  Jag har testat att köra Virtual PC men tröttnade eftersom det är väldigt långsamt. Gör ändå på en iMac G5. Lösningen för mig är i stället att köra de få PC-program jag behöver på jobbet i en annan PC via RDC, Remote Desktop Control. Då kontrollerar du skrivbordet på den PC'n via din Mac. Praktiskt och snabbare än Virtual PC. Förutsätter att du har tillgång till en annan PC i nätverk. RDC finns att ladda hem gratis på http://www.microsoft.com/windowsxp/downloa...rdclientdl.mspx Har någon snabbare erfarenheter av Virtual PC så skriv gärna om detta!
 3. Bokföringsprogram, Något tips?

  Jag har använt Step One i ett par år. Det funkar ganska bra men är onödigt stort och omfattande om man har liten firma eller verksamhet.
 4. OSX-Hjälpen funkar inte...

  Jag har haft precis samma problem med att Mac Hjälp verkar död. Det löste sig först genom att jag slängde hela programmet OS Hjälp och la in det igen från en annan dator. Då funkade det - en gång. Sen var det lika dant igen. Vad är Onyx?
 5. Hjäplvisning spökar

  Hej Jag har det motsatta problemet med Mac Hjälp. När jag öppnar rutan så är den tom. Klickar på det lilla huset och hjälp-länkarna dyker upp. Men de är inte klickbara, utan helt döda. Skriver jag in en egen fråga så händer ingenting! Any suggestions? Karibu
 6. Mp3-låtar för Mac

  Var hittar man en bra gratissajt som funkar för Mac och där man kan söka på artist, låttitel mm. Den bästa jag sett heter Bearshare, helt suverän, men funkar bara för Windows! Några tips?
 7. Lagändring musik 2004?

  Hörde någonstans att det blir förbud 1 januari 2004 för att ladda hem musik för privat bruk. Någon som vet mer om detta? Känner ni till någon bra sida där man hittar bra låtar, alla kategorier och som INTE kräver Windows?
 8. Kommandon i iCal som inte fungerar

  Nya problem med iCal! Jag uppdaterade lydigt till iCal 1.5.1 och senaste iSync 1.3. Jag har sett fram emot att synkningsfunktionerna som det skrivs vitt o brett om. Jag jobbar på tre Maccar, en G4 Cube hemma, en Ibook och en ny iMac på jobbet. Har också Palm Tungsten och en Blåtandsmobil. Dvs guldläge för att använda .Mac-kontot över internet och dess synkningsmöjligheter. Jag investerade alltså i ett sådant. Dyrt, förresten. Men jag tror aldrig jag ägnat så många timmar åt strul med Macen sen jag började med detta. Jag har testat alla inställningar. Att synca Palmen med Macens Palm Desktop-program fungerar alldeles utmärkt! Men Apples programvaror håller inte vad de lovar här. Ibland synkar den viss inffo, ibland slår den ihop all info i kalendern så det blir dubbelt eller tredubbelt av allt. Jag har också exporterat Palm-kalendern som Vcal-fil och importerat den i iCal. Då händer en massa konstiga saker. Aktiviteter som låg i maj över flera dagar finns nu varje dag sedan dess! Oförklarligt. Däremot tycks det som att synkningen fungerar betydligt bättre på Adress-boken än på iCal. Som det är nu får jag alltså lita till Palm-produkterna som backup på min kalender. Det var väl inte så Apple tänkte att det skulle fungera!? Har någon erfarenhet av synkning mellan flera enheter via iCal och .Mac? /Karibu
 9. Kommandon i iCal som inte fungerar

  Ok, nu funkar det! När man kontrollklickar på två eller fler aktiviteter så måste man dessutom samtidigt peka på någon av de markerade aktiviteterna. Då kommer menyn fram och du får möjlighet att välja vilken kalender man vill byta till. Tack för inlägget, fixarfrazze! Karibu
 10. Om man vill ändra färg/kalender på fler än en aktivitet så ska man enligt hjälpfunktionen Skiftklicka på de aktiviteter du vill ändra och trycka på ctrl-tangenten och väljer en kalender från snabbvalsmenyn. Snabbvalsmenyn? Är det den lista till vänster i fönstret där mina kalendrar finns uppradade. Eller är det info-fönstret till höger? Där står bara en upplysande text om hur många aktiviteter som markerats. Vet någon mer om detta? Dåligt att hjälpfunktionen inte ger korrekt info! Anser Lars Karibu
×