Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ramstein

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om ramstein

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1970-05-23

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  Macbook Air 1,4 2Gb, Iphone 4, Apple TV 2, Ipad2, Ipad Mini, Airport Express Gen2
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Är du som jag trött på Thomsons (Telia) dåliga Wifi och vill ha ngt bätre som verkligen fungerar. Eftersom jag inte hitta ngn bra "how to" hur man sätter upp det så skall jag här dela med mig. 1. Koppla in en vanlig nätverkskabel melllan AE och Thomson, på AE skall Wan porten användas (rund ring) och på Thomson skall ngn av lanportarna 1-4 användas lämpligen port 1. 2. Koppla in strömmen AE börjar blinka orange. 3. Starta Airport-verkltyget från Macen ligger under Program Vertygsprogram (finns att ladda ner till pc) 4. Den nya okonfigurerade AE dyker upp i verktyget automatiskt. Det enda du behöver göra är att sätta ett lösenord för det nya Wifi nätverket som AE har skapat på minst 8 tecken och spara. Tar ca 30 sekunder. 5. AE skall nu ha ett fast grönt sken 6. Anslut till det nya Wifi nätverket som nu är ställt i bryggat läge. 7. Surfa till 192.168.1.1 (Thomson Gateway) Gå in under Wireless och bocka ur Gränsnitt aktiverat. 8. Så var det klart 9. Nu återstår det att gå in på alla datorer och paddor och Iphones och byta till det nya snabbare och bättre trådlösa nätverket. Lycka till
 2. Efter att ha testat allt, då menar jag verkligen allt, så löste Mountain Lion wifi problemet för gått. Så har du problem med wifi uppgradera OSX för 149:-
 3. Lion fungerar utmärkt med 2gb ram rent prestanda mässigt. Dock så kan man få problem med vissa Wifi routrar.
 4. Snackade med Telias support ang. ett annat ärende igår och nämde då Wifi problemet med Thomson modem i kombination OSX Lion. Detta är numera ett känt problem hos Telia och kommer att åtgäras under Q2 2012 med en uppdaterad firmware till routern. Så nu får iallafall jag leva med problemet till dess.
 5. Tyvärr gäller denna fix inte MBA 2010
 6. Låter ju som att detta är lösningen, för jag har som sagt provat allt som finns tillgängligt ang just detta problem. Återkommer med resulatet.
 7. Finns ingen TP anslutning på en Air dessvärre, utan man får skaffa en USB dongel isåfall. Däremot brottas MBA av problemmed Wifi om man kör Lion och det verkar gälla vissa trådlösa routrar. Mitt problem är att Wifi kopplingen tappas ca. 3ggr efter att maskinen startats. Återasluter man den 3ggr så är den stabil. Har nog testat allt. Hade förhoppningar om att 10.7.3 skulle lösa biffen men NEJ inte da felet kvarstår. Har en Thomson router från Telia.
 8. Felet måste sitta i äppletv:n då den väljer att putta ut ljudet på HDMI utgången via TV:n sedan från TV till förstärkaren. Någonstans skall du kunna välja att manuellt forcera bort Auto och få ut ljudet via Optiska utgången på äppeltv:n. Har man dessutom en separatkabel mellan äppeltv och förstärkare skall den ju först välja denna kan jag tycka.
 9. Jag har samma problem med min MBA 2010, problemet började efter att jag bytte till Lion och Telias trådlösa router. Den tappar alltid det trådlösa 2ggr efter att maskinen varit avstängd. Har testat alla lösningar som berör just denna bugg i Lion utan framgång. Alla pc och fungerar felfritt. Min tillfälliga lösning är att stänga ner det trådlösa och starta det igen. Vi får hoppas att Apple löser detta problemet med ngn. buggfix snart för man börjar bli smått trött på detta problem.
 10. Har precis köpt en Apple tv 2 och efter ca 4 timmars googlande med div ssh hack så snurrar nu äppel tv:n riktigt fint med XBMC. Jag hade bestämt mig för jailbraka med seas0npass men stötte på patrull direkt då den hängde sig på unzipping av ipsw senaste filen som seas0npass laddade ner automatiskt. Lösningen på detta var att hämta ner en anpassad variant av 305 alltså den föregående releasen från megaupload byta namnet på filen och i ses0npass hålla ner alt samtidigt som man trycker på create ipsw då kan man välja att peka ut denna ipsw fil manuellt. Då först rullade det på med ses0npass Därefter knacka lite ssh och installera XBMC med senaste knihgtly releasen inga problem. Problem med att XBMC hoppar ur och hamnar i Apple TV menyn lite då och då. Löstes genom att plocka bort Apples envisa automatiska uppdatering genom detta kommando apt-get install com.nito.updatebegone Efter detta så är jag mer än nöjd med Apple TV och XBMC jag har svårt att se att det finns ngt bättre idagsläget för denna peng.
 11. Jag kör 720 men även 1080 i VLC på min MBA 2Mb gen2 utan problem men filmerna ligger lokalt på disken. Så det låter som att du har ngt annat problem. Uppdatera din trådlösa router med senaste firmware??!!
 12. Jag skall ha 100Mbit/sec hos Comhem och testade nu att köra bredbandskollen.se och fick som bäst 77Mbit/sek då stod jag alldeles bredvid den trådlösa routern gick jag däremot in i ett rum 6meter ifrån så sjönk hastigheten drastiskt till 57Mbit/sec. Summa summarum bäst hastighet får du ju närmre du sitter den trådlösa routern. Men att komma upp i 100Mbit/sec kommer man nog aldrig att göra trådlöst just för att det är just trådlöst, dessutom minskar ju hastigheten ju högre kryptering du har i det trådlösa nätet. Jag kör WPA2-PSK vilket antagligen är den högre krypteringen.
 13. Nya MBA skall klara 802.11g standarden alltså upp till 300mbit/s, har du då Netgears CG3100 trådlösa router så borde du få ut betydligt mera mellan router och dator än vad du anger. Men jag antar att du menar den fakstiska hastigheten mellan datorn och en mätpunkt på internet med tex tptest eller liknande. Skall se vad jag får när jag kommer hem.
 14. Jag har exakt samma problem min gamla vita Shuffle dyker inte heller upp längre. Den fungerar dock att spela på. Ngn som har en lösning?
 15. Jag kör på 2gb ram i min MBA och tycker det rullar på riktigt bra trots att jag kör en hel del program. Så njae en sanning med modifikation man måste inte ha 4GB.
×
×
 • Skapa nytt...