Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Agnes

Medlem
 • Antal inlägg

  1 192
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Agnes

 1. Det fungerade! Stort tack! 💐
 2. 😀 Det ska jag absolut prova! Underbart med kreativa människor!
 3. Nu har jag lyckats öppna filen – i vår lilla iMac Blueberry från år 2000 (tror jag) som startade direkt! Filen öppnades i PageMaker 7.0. Självklart med facit i hand. Då återstår att få den läsbar i Mojave 10.14.6. Har tidigare sett att det finns en del skrivet om PageMaker till InDesign men jag har ingen InDesign. Får googla vidare...
 4. Jag kan nu öppna ( med ändelsen.tiff) i Förhandsvisning, GraphicConverter och PsE 6. Kruxet är bara att endast en enda tecknad vinjett, av ett tjugotal monterade i samma bild, visas. Och jag kan inte se några dolda lager. 🤔
 5. Tyvärr, det gick inte.🙁
 6. Jag har försökt med GraphicConverter och fått fram enstaka delmoment av bilden. Bilden som jag vill få fram är ett montage av många illustrationer och jag börjar luta åt att den möjligen kan vara skapad i Illustrator 9.0. I så fall är det, som Raphael skriver, att den är gjord i OS 9. Jag har redan försökt att lägga till .JPEG eller .TIFF (skrivet på olika sätt) men inget av det har fungerat. Inte lätt att hitta en lösning då jag varken minns hur eller i vilket program som bilden framställts, det var ju 13 år sedan. Jag måste rota vidare i arkivet.... Tack för era svar i alla fall. Jag hoppas få återkomma om det behövs.
 7. Det var en tid sedan, flera år faktiskt, som jag hade anledning att ställa frågor här i forumet. Men nu är det kris: Kan inte öppna några exec-filer! Filerna är från 2006, ligger på en CD och jag har kopierat över dem till hårddisken. De är i tiff- och jpegformat, möjligen skapade i Photoshop Elements 3 i vår gamla iMac Globe som inte går att starta. Har försökt att installera PE3 på vår iMac men det går inte, kanske för att den inte funkar på inteldatorer. Jag har dammsugit nätet men utan resultat. Jag har provat att ändra behörighetsinställningar och jag har försökt öppna med en massa möjliga och omöjliga appar utan framgång. Är det någon som har det minsta lilla tips på vad jag mer kan försöka med (jag vågar mig inte på Terminalen), så är jag ytterst tacksam.
 8. Inte ska du väl behöva vänta tills dess. https://www.lifewire.com/fix-os-x-bluetooth-wireless-problems-2259967
 9. Jag hade samma problem som du tills härom veckan. Fann en beskrivning, som jag nu inte kan hitta länken till, på hur man kunde lösa problemet: Menyn > Gå > Dator > Macintosh HD > Bibliotek > Preferences > com.apple.Bluetooth.plist Ta bort filen com.apple.Bluetooth.plist (dra ut den på skrivbordet så länge). Kolla att Bluetooth är på och att Magic Mouse är aktiv. Men var försiktig, kasta inte filen förrän du är säker på att det fungerar. Den här manövern hjälpte i alla fall mig. Fast jag hade inte glappkontakt.
 10. Grattis på födelsedagen Poca!
 11. Oj, grattis! Då håller vi tummarna den 18:e!
 12. Nej och jag tror inte att jag har haft behov av att skriva ut ett sådant dokument sedan dess. Har nu en Canon iX6850, det kanske skulle fungera med den. Jag måste prova vid tillfälle.
 13. Agnes

  IMac 21,5 startar inte

  En snabb eller en stor disk? Det blir inte lätt att välja men nu har jag i alla fall underlag för ett beslut. Tack för att ni engagerar er och delar med er av vad ni kan och vet!
 14. Agnes

  IMac 21,5 startar inte

  Har surfat runt och tittat på diskar. Är det en sån här som du, Axelman, rekommenderar? Ju större desto snabbare har du skrivit i en annan tråd. Vår nuvarande interna är på 1 TB. Rymmer en motsvarande, 1TB SSD exakt lika mycket data? Eller komprimerar den data så att jag skulle kunna nöja mig med 500 GB? Den interna använder nu ca 550 GB. Mycket går att plocka bort men vi är två användare och den fylls antagligen snabbt upp igen.
 15. Agnes

  IMac 21,5 startar inte

  Ska tänka på det! Först måste jag bara sälja in den andra användaren på det här. Tror det ska gå bra.
 16. Agnes

  IMac 21,5 startar inte

  Är det verkligen så enkelt, så ska jag nog investera i en sån. Efter att ha stått oanvänd i ett dygn, så gick datorn igång direkt när jag öppnade den i mening att installera om systemet. Det blev ingen ny installation men nu litar jag inte längre på hårddisken, den är trots allt från sent 2013. Tack för alla tips!
 17. Agnes

  IMac 21,5 startar inte

  Tack, ska kolla upp länken!
 18. Agnes

  IMac 21,5 startar inte

  Jag har länge gått och tänkt på det efter att ha läst tidigare inlägg av dig och flera andra medlemmar. Vad som håller mig tillbaka är att jag inte riktigt vet hur man gör. Datorn har varit seg från första början men jag upplevde den snabbare efter senaste sierrauppdateringen.
 19. Agnes

  IMac 21,5 startar inte

  Tack, ska prova det i helgen. Man bör väl ha gott om ostörd tid att göra detta antar jag.
 20. Agnes

  IMac 21,5 startar inte

  Vår iMac 21,5, sent 2013, går plötsligt inte att få igång. Den startar som vanligt men stannar sedan när det är ca 10 % kvar att ladda. Och där fastnar den. Jag har provat: Säker start men kommer inte fram till inloggningen. Återställa NVRAM. Samma där. Apple Diagnostic. Inga fel upptäcktes. Recovery, Skivkontroll. Volymen felfri. Vad finns det mer man kan göra förutom att lämna in den på serviceverkstad? Jag har en aktuell TM-backup men ingen annan disk med systemet. (Senaste Sierra).
 21. Finns det verkligen så gamla människor? Vilket fantastiskt initiativ! Håller tummarna att allt går bra.
 22. Jag tror detsamma men: Kom på att BankID:t ju sitter på själva kortet, det går alldeles utmärkt att logga in utan nedladdning...
×
×
 • Skapa nytt...