Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bredberg

Medlem
 • Antal inlägg

  103
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om Bredberg

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1973-10-20

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Plats
  Karlstad
 • Intressen
  Nyfiken på programmering

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1995
 • Appleprylar
  MacBook Pro 16 - iPhone 11 Pro Max - Apple TV - Apple Watch
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

468 profilvisningar
 1. Kanske kan skrämma liv i denna tråd igen, då jag också tänkte skrota mina Cinema Displays, då högtalare och hubbarna inte vill vara med och leka längre. Tänkte nöja mig med en skärm, 27-30 tum, till min mbp16.
 2. Är det ett krav när man har en Gamers router 😁? Har inte spelat spel på macen sedan Marathon. Då var vi ett gäng som satt kvar på jobbet och körde hela kvällarna. Dålig koll nu, men kanske ska ge det en chans igen. Så kanske nya 16-tummarn får jobba lite 😄
 3. Blev en sådan, 250Mbit i allrummet/sovrummet, 200-250Mbit på balkongen. Det är jag supernöjd med, tack för tipset.
 4. Tack läste i en test, PC för alla, att det fanns USB, men att den inte har någon funktion, kanske för framtida z-wawe eller Zigbe. Låter konstigt, hade ju gärna hängt på min gamla laserskrivare, som jag alltid gjort på min extreme. Om Netgear som jag tycker verkar vara väldigt intressant. Bara två enheter, men det ska nog täcka min lägenhet tror jag. https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.682037/test-smarta-wifi-paket-tackning-hela-huset/sida/8/netgear-orbi-rbk50-betyg-8
 5. mesh-noder med stöd för trådbunden backhaul verkar ju ge allra bäst prestanda. Kanske inte behövs idag, men mest för att framtidssäkra. Men hittar ingen direkt info om vilket system som har stöd för detta. Någon som vet?
 6. Provade i ett hem som hade 3 st tp-link Deco M5. Med inte alls imponerande resultat. Rummen är på rad, så det blir väl aldrig någon ”triangel” som den jobbar mot. Nedladdning vid den som var kopplad till ethernet var ca 300 Mbit. Punkt nummer två hade ca 120 Mbit. Och punkt nummer tre, som är längst bort från den Trådkopplade enheten hade ca 35 Mbit. Är det normalt ”svinn” som man får räkna med? Alla tre rum var genomgående, alltså man ser till och med punkt ett och två från punkt nummer tre.
 7. Tack för svar. Om man behöver bygga ut, är varje mesh-enhet kopplat till ethernet? Annars borde väl signalen bli svagare? Har inte läst på om mesh över huvudtaget.
 8. Önskemål: Bör vara hyfsat snabb och stabil på Wi-Fi då jag jobbar mycket hemma hemifrån. Använder oftast kabel, men ibland kan det vara bekvämt att köra trådlöst ibland. Är det några märken som lirar bättre ihop än andra med Mac? Sitter en tv-bredbands router i säkringsskåpet, CTS FWR5-3105 om det spelar någon roll Har idag en väldigt gammal extreme i vardagsrummet, kopplad med kabel så klart, som tyvärr känns väldigt instabil numera vi Wi-Fi. 250/100Mbit är uppkopplingen på Bor i lägenhet, 2 rum på 74 kvm, med gipsvägg mellan sovrum och kök/vardagsrum, fönster/betong mot balkong.
 9. Pratade med butiken i Göteborg, och de sa att flera kunder hade dåliga erfarenheter av denna lösningen. Typ att skärmen slocknade ibland, eller inte fyllde ut hela skärmen. Någon av er som någon erfarenhet av detta, koppla apple skärmar men denna adapter till ny macbook pro med usb-c?
 10. Har två apple-skärmar, så skulle behöva två sådana adaptrar som du länkar till, för att sedan koppla dessa till en "aktiv" adapter med tex LAN. Men hittar ingen sådan för några hundralappar, bara den som Telly82 länkar till, och den kostar ju lite mer Du får gärna länka om du vet något billigare alternativ.
 11. Har för mig att jag läst att det bör bara vara en adepter mellan enheterna. Men det kanske bara gällde hdmi. Men fungerar det, så låter ju det som en bra lösning, och jag behöver bara använda ett uttag i datorn
 12. Det var det jag var rädd för, kommer inte klara sig med bara en. Finns ju ett gäng uttag bak på skärmarna, med de har tyvärr lagt av med tiden, även högtalarna på ena skärmen.
 13. Den såg ju kanon ut. Men mina skärmar har ju en äldre Thunderbolt, som inte är vändbar kontakt.
 14. Letar efter nån typ av hub som gör detta möjligt, gärna även ethernet och vanlig usb också. Vet att det säkert går att lösa genom att köpa en hög med separata adaptrar, men skulle helst komma ifrån detta om det är möjligt.
 15. Nej, den satt där, men fungerar som den ska. Blev som vanligt efter omstart, lite synd 😃
×
×
 • Skapa nytt...