Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Woggi

Medlem
 • Antal inlägg

  290
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Woggi

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1999
 • Appleprylar
  Powerbook 17 tum, 2 gig ram och en massa firewire hårddiskar :-)
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Woggi

  Video kodning till Ipad!

  Hejsan! En liten fråga, provade göra en test comp i after effects på 10 sekunder och sedan exportera ut de i olika .mov fil format från After effects, den ena var i 1024x768 (25fps) & den andra gjorde jag i 800x600 (25fps).. Testade de sedan med VLC, men alla hackar sjukt mycket, och den som var i 1024x768, den stora filen får jag besked av Ipaden min att den inte kan spela spela filmen, för att den är för slö.. och den sämre kodecen hackar och ser pixlig ut.. Någon som har tips på vad man kan exportera ut i för format och framerate för att man kan få animationer att gå smärtfritt till Ipaden?
 2. kanon, nej tanken vara att testa att göra en annons. i stort sett är alla tidningarn på nätet styrda av annonsstyrningssystem, dessa i sin tur använder sig av Iframes där annonserna ligger i så det inte ska påverka det red.innehållet. Samt att de ska kunna styra Iframes inne håll med impression, katogorier osv.. (om jag inte är helt ute och cyklar) ;-) Så eftersom inte Ipad tar flash, tänkte testa om det går att göra en enkel animation i After effects, exportera ut den som H.264 och se fall man kan göra den som en banner annons i på Ipaden.. Låter det helt galet, eller finns det några andra sätt att göra för att få lite rörelse på Ipaden?
 3. Hejsan! Har en liten fråga om hur jag ska visa en videosnutt codad i H.264 på IPaden via HTML5 på en sida. Ipad klarar ju inte av att visa Flash. Något som har tips på referenser och guider på hur jag kan visa video element (video taggen) i HTML5 i en Iframe, så att Ipaden kan se det i safari?
 4. En tanke till är att om HTML5 klarar att leverera film bättre än Flash, klart alla kommer använda det isåfall. Men en annan sak till som jag ser är att man använder Flash video till så mycket mer än en vanlig playback på youtube ;-). Flash video stöder idag cue points och alpha kanaler, detta ser man ofta i reklam och andra kommersiella webbplatser. Så jag tror det är lite tidigt att avskriva Flash helt, för innan det har blivit en fast standard för HTML5, kanske flash har fått upp ögonen för vidare utveckling ;-)
 5. spännande att läsa diskussionen om html5 vs Flash ;-).. mycket bra här Ska du jobba med video taggen, kan och kommer HTML 5 video playback vara riktigt smooth och mindre CPU krävande än Flash. men som vanligt handlar detta om browser compatibility. Video tagen fungerar i Safari och google Chrome, du kan få den att fungera i IE om användaren installerar Chrome Frame och Firefox använder sitt egna format Ogg video.. grymt för programmeraren, men den stora massan kommer nog inte ta till sig detta riktigt än. Så i verkligheten , Firefox och IE har inte stöd för HTML5. Så min poäng ;-) är att ska du nå ut till den stora massan idag, är fortfarande Flash bäst. Hittade en riktigt bra sajt angående video och HTML5 http://diveintohtml5.org/video.html
 6. Jag tycker detta börjar mer och mer lukta en diskussion om hur vida Apple ska tjäna pengar eller inte. Eller rättare sagt hur dom inte ska tjäna mindre. Skulle Apple släppa in Flash på sina plattformar så skulle man helt plötsligt kunna vara utan "vägen genom" appstore för att få saker och ting att fungera, eller se på video utanför quicktime genom FP. Detta är snart enbart en dragkamp om pengar framför vad tekniken kan göra.
 7. ahh super, tusen tack för svaret.. så enligt min konvertering blir tex PMS blå 287, konverterad till cmyk C91 M75 Y14 K2 ? Kan det stämma?
 8. Hejsan! har en blå PMS färg som jag vill konvertera om i Photoshop till en CMYK blå.. Någon som har tips hur jag kan göra? /Fredrik
 9. Woggi

  tracka en URL!

  Hittade detta http://vimeo.com/1719651?pg=embed&sec=1719651 Någon som har provat det?
 10. Woggi

  tracka en URL!

  Hejsan! Jag har gjort en annons som ska ligga på en nyhets sajt, men jag ska feeda in bilderna till annonsen via ett admin verktyg, där man själv lägger in klick URL till landningssidan för konserten.. När vi gör detta går vi utom annonstyrnigns systemen, och varje klick blir inte registrerat i systemet, så jag letar efter en tjäsnt som man kan tracka antal visingar p åen url.. tror mig ha sett en tjänst typ tiny URL eller liknande där man lägger in en URL så kan man sedan se hur många visingar den förkortade url har.. någon som har tips på detta?
 11. har på bordet framför mig två olika 3D glasögon, ett stycke standard "röda och gröna" samt Real D 3D glasögon, jag fick på en Disney visning http://www.reald.com/ Kan man göra video i After effects eller Flash applikationer som gör att man man använda denna tekniken bara via att se på en monitor, eller behövs det 3D projector för att få det att fungera? /Fredrik
 12. Hejsan alla! Har en liten fråga! Har hört att om man jobbar med AS3, så sliter annonstyrnings systemen som ligger bakom många av tidnings sajterna, med att AS3 tydligen ska fasta i adblockers, men inte AS2.. på så vis man kan inte lita på trackingen (clickTAG) statestiken hos sajterna när man använder as3 istället för as2?? Någon som har hört om detta? fick nämligen tips om att använda AS2.. men det vill jag inte.. vill göra allt i AS3, men om det är problem med detta så kanske jag måste göra allt i AS2 ;-( /F
 13. min powerbook börjar bete sig konstigt, typ efter 3 min hoppar den ut till finder, känns som den leter efter något..sitter jag och surfar i firefox.. så hoppar den ut i finder, och jag måste aktivera firefox igen før att skriva.. (när jag skrivit detta har jag varit ute i finder 3 gånger och tillbaka) alltså det känns som om det måste vara en uppdateringen som leter efter att få komma ut.. men oavsett vilket program jag är i måste jag aktivera det på klick igen.. för finder hela tiden måste få uppmärksamhet.. låter flumigt..men vad är fel på macen??????
 14. jo men då är man väl rätt beroende av att man inte har öppna några andra processer än safari? Ser att det finns ett plugin till firefox som heter Firebug, där man kan mäta m/s.. men det verkar bara vara responstiden.. inte hur mycket CPU det tar!
 15. Hejsan! undrar fall det finns några plugin till browserna Firesfox eller safari, eller fristående program som kan mäta CPU ökningen på tex hemsidor och flash annonser Har en problem, där jag vill visa en kund att det är alltför mycket snöanimation och andra tween jävelskap ;-) i i en flash annons som gör att CPU´n nästan exploderar på en läsares dator... Någon som har tips på hur man kan mäta CPU?
×
×
 • Skapa nytt...