Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gustaff

Medlem
 • Antal inlägg

  197
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om gustaff

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  Datorer, segling och musik.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  iMac i7, Macbook, iPhone 5, iPod nano, iPad
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Tack! Såklart! Då vill jag bara lägga till lite info som kan vara användbart för andra som undrar över partitionerings-tabellen. I alla YouTube-videos som jag sett så har YouTube-personen bara skapat en partition för root (/) och sen ett swap utrymme för att hibernate ska fungera. Tips är att även skapa utrymme för "biosgrub" innan /boot.
 2. Hej, Valde /boot då det verkade mest logiskt och Ubuntu installerades ordentligt och går att boota upp mha Alt-knappen! Allt är frid och fröjd! Admin kan radera detta inlägg om hen anser det överflödigt. Mvh Gustaf
 3. Hej, Håller på att installera Ubuntu bredvid OSX och under partitioneringen, så ska man välja vilken enhet som man vill ha för boot loader installationen. Jag har skapat en partitionerings tabell och undrar om jag ska välja mellan följande för "Device for boot loader installation" /dev/sda ATA APPLE HDD HTS541 (1.0TB) eller /dev/sda5 /boot Tack så mycket på förhand! Mvh Gustaf
 4. hehe, "if there is a will, there is a way" Har inte lödat sen högstadiet (några år sedan) så jag ska inte ge mig i kast med att göra det nu i alla fall. Man kan ju alltid träna och sen köra skarpt när färdigheten sitter ...
 5. borde det inte gå att "bara" avlägsna det gamla och löda dit ett nytt CPU?
 6. Fel av mig, det stod Apple batteri, men det är inte original om det inte explicit står "Originalbatteri", som det gör på vissa batterier i länken.
 7. Ok, har faktiskt inte kollat igenom dem alla. Jag hittade direkt det batteri jag var ute efter och det stod att det var Apple, men det står faktiskt inte explicit originalbatteri, som det gör på (Air versionerna). Ja, jag har samma erfarenhet när det gäller laddare, men tror att jag tar chansen då de inte säljer det jag är ute efter som original.
 8. Alix, min macbook brukar surra som en jumbojet, trotts att hälften av RAM (4 GB) och hälften av HD (500 GB) är ledigt. Vad kan det bero på?
 9. ok, tack! Ingen ny processor då alltså! Har redan maxat RAM och bytt HD och kollat upp lite batterier. Förvånande är faktiskt Apples original batteri cirka 50:- billigare än de piratbatterier jag hittat på några olika sidor. http://www.applebatterier.se/articlegroup/grid/batterier-macbook/288
 10. Tänkte att det kanske kunde ruska liv i burken. Den är ändå 10 år gammal och det kunde vara kul med lite mer styrka. Tänker att reservdelar till en såhär gammal macbook inte är alltför dyra, men vet som sagt inte om jag ska lägga mer pengar än ett nytt batteri, som har svällt upp som en ballong och snart trillar ut från chassit.
 11. 17.04 (inklusive alla drivrutiner) installerades fint på min gamla macbook och jag uppdaterar nu till 17.10, så det verkar ha gått bra. Nu ska jag bara köpa nytt batteri (500:-), så funkar min gamla trotjänare kanske i några år till . Skulle nog behöva byta processor och kanske fläkt också, men men, man vill inte lägga för mycket.
×
×
 • Skapa nytt...