Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pasu666

Medlem
 • Antal inlägg

  378
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Pasu666

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1996
 • Appleprylar
  MacBook C2D 2,0GHz(early 2009), MacMini C2D 2,0GHz(early 2009), MacBook C2D 2,2GHz, MacMini C2D 2,0GHz, PM G5 2X2,0GHz, PB G4
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Kolla in den här länken: http://arstechnica.c...os-x-10-7.ars/2 Ett utdrag: If you obtained a license for the Apple Software from the Mac App Store, then subject to the terms and conditions of this License and as permitted by the Mac App Store Usage Rules set forth in the App Store Terms and Conditions ( http://www.apple.com/legal/itunes/ww/ ) ("Usage Rules"), you are granted a limited, non-transferable, non-exclusive license: (i) to download, install, use and run for personal, non-commercial use, one (1) copy of the Apple Software directly on each Apple-branded computer running Mac OS X Snow Leopard or Mac OS X Snow Leopard Server ("Mac Computer") that you own or control; The references to Snow Leopard are a bit confusing, but keep in mind that you need Snow Leopard to purchase and download Lion for the first time. I suspect the license agreement will be updated once Lion has been out for a while. Patrik
 2. Man kan ju prova med att öppna terminalen och skriva "sudo du -sx"
 3. Om du absolut vill stänga av den och sätta på den för den delen så tror jag den enda lösningen är att bocka i "starta om vid strömavbrott". Sedan skaffar du strömbrytare med fjärrkontroll och kopplar in mellan uttaget och datorn. Nu kan du klippa soppan till minin och sätta på den igen med fjärren. Sen kan man alltid diskutera om det är det lämpligaste sättet att stänga av en dator. Det lär i alla fall fungera.
 4. Jag kör med radioläge - Auto Kanaler - Auto I trådlösa alternativ har jag inte bockat i Nätverksnamn 5GHz och har då samma namn på båda frekvenserna. Airport Expressen ska numera vara dualband. 2008? Det ska också finnas någon -n uppdaterare som följer med(tror jag). Igen, hur ansluter du Expressen? Det vill säga ansluter mot befintlig Extreme eller utvidgar?
 5. Om Apple skulle ta fram en speldator. Ja, det kan vi nog vänta länge på. Men om Apple gjorde det... Åja, lite mer än ritprogram och göra film kan man väl göra i alla fall. Poängen tycker jag är att Mac är en förhållandevis liten plattform med sina för och nackdelar. För mig överväger fördelarna.
 6. Tack, Marcus för ett exakt och uttömmande svar. Mer behövs inte. Fast jag måste villigt erkänna att jag inte förstod frågan. Hur gör man när man slänger upp en podcast? Och framförallt vad gör man? Man måste väl slänga upp den till något eller fastnar den i undertaket för att aldrig komma ner igen? Nyfiken strut.
 7. Tycker du ska ta och byta soffa om den är knölig. Skämt åtsido, glöm inte bort att du har två skärmutgångar på MacMinin. Så om den inte står för långt bort från TV:n kan du ju koppla in den till den också.
 8. Kan också vara ett fel som ej går att reparera med med mindre än att du backar upp och formaterar om.
 9. Programmet Airport-verktyg har ett versionsnummer. Om du har den senaste Airport Extreme finns den bara på den medföljande CD:n. Airport-verktyg 5.5. Ok, såg att den var c:a ett år gammal så då ska du ha version 5.4.2. Version 5.5 finns för närvarande ej att ladda ned hos Apple. Jag tror du förväxlar nätverk med radioläge vilket inte är samma sak. Hur är radioläget inställt? Den sista bilden med loggar och statistik visar att det ansluter med b/g/n. Sen om det är 2,4GHz eller 5GHz borde inte spela så stor roll. Ansluter du Expressen till det befintliga nätverket eller utvidgar du det med den?
 10. En lösning är att skaffa ett mobile.me konto och använda tillbaka till min mac.
 11. Airport version? Nätverksstatus - förtydliga. Kolla under avancerat - loggar och statistik - trådlösa klienter.
 12. Du menar att jag i första inlägget antydde att vi borde hoppa över sådant som kan orsaka problem. Mig veterligen gjorde jag inte det. Tror åtminstone att jag tydlig med att det hör hemma just i papperskorgen. Sen har vi ju det här med sakfrågan. Den här tråden har väl slutat att handla om forumregler för länge sedan. Vissa här borde kanske ha någon sorts "slagpåsetråd" där dom kan "bascha" på varandra i.
×
×
 • Skapa nytt...