Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

malen

Medlem
 • Antal inlägg

  369
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om malen

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1950-10-20

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Malmö
 • Intressen
  Konst, fotografi, musik

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1991
 • Appleprylar
  Fortf. äger: G4 DP450, MBP 15" 2,2 C2D, MBP 15" 2,6 i7 (2012), MBP 13" 2,6 i5 (2014), iPhone 5S
 • Bytt från pc
  Nej
 1. En 21" iMac plus din extra skärm du redan har så har du en skärm till bilden och den andra till paletter och verktyg. Jobbar du med bilder, video eller musik då är flera skärmar alltid bra.
 2. Tack alla för hjälpen och tips. Har försökt med säker start - det hjälpte inte. Körde dator i target mode, kopierade användar mappen plus mail. Installerade precis på nytt 10.8.2 plus Combo 10.8.5 och så länge funkar allt. Ska köra TimeMachine nu och hoppas allt funkar nu. Mvh Malen
 3. Det är originaldisken men den har inte jobbat så mycket eftersom 2012 köpte jag en ny MBP och den gamla var en andra hands dator använd mest av min hustru för att kolla mail och surfa lite. Jag använde TimeMachine men under sista dagarna har det hänt något så det går inte att använda sig av.
 4. 30% så det är inte orsaken. - Problemet uppstår både med med administratörs och användares konto. - Har även försökt med att nolställa Systemhanteraren och återställa PRAM Måste på något sätt göra backup på disken på användarens konto utan att datorn fryser in. Nu är frågan om disken är kass eller andra komponenter i datorn. Har ev möjlighet att flyta disken till en liknande dator och kolla där. Är det fel på filsystemet trots att Skivreparation gav ingen för det sas att den är felfri? Mvh Malen
 5. malen

  Dator svarar inte

  Hej alla kunniga! Har en Mac Book Pro mid 2009 med OSX 10.8.5. Efter några minuters användande fryses allt och dator svarar inte på mus- eller tangentbordet. Kollade med skivverktyg och disken sägs vara felfri. Någon som stötte på något liknande? Mvh Malen
 6. Det har jag inte sagt. Jag sökte en enkel lösning för båda system och jag fick tips om hur ska jag göra fast i slutändan är den långt ifrån enkelt. Men finns det inga enkla lösningar får man gå den hårda vägen.
 7. Tak för hjälpen! DVD kvalitet räcker för mig långt i det här fallet. Där är ändå kvaliteten långt bättre än mycket annat och jag vet att filerna kan bli mindre är 4 GB.
 8. Jag har original .m2t filerna och jag har det även som DVD filer i respektive mappar för varje del av seminarium såsom det skulle vara DVD skivor. Det är inga problem att föra det över till USB och spela upp på en Mac. Det är lite krångligare för de som är inte så insatta att spela upp det på en windows dator för de måste peka den första vob filen till windows media player att spela upp filmen. Det ville jag skippa. Hålla på och dela upp vissa m2t filer som 19 GB stora i kapitel så att det blir 4GB stora mp4 filer det är det som är komplicerad.
 9. Tack för hjälpen! Trodde det skulle bli något enkelt sätt att göra det men så blir det inte. Det är 42 GB material i DVD format.
 10. Hej igen! Jag har testat med mp4. Visa delar av seminarium är över 2 timmars upp till 3 timmars långa och då blir mp4 filer (som en enda fil) över 4 GB stora och då går det inte att kopiera de över USB med fat32 formatering. Det är inga problem med DVD formatet för det består av flera mindre filer. Ska jag formatera den i exfat format eller?
 11. Tack för svaret! Hur ska jag ställa parametrarna i Handbreake att behålls den ursprungliga kvaliteten utan förlust? Har inte så stor vana med filmer, har jobbat uteslutande med bilder så man lär sig alltid något nytt
 12. Jag var kanske otydlig med att formulera frågan. Jag fick .m2t filer med filmmaterial som jag körde via DVDFab till vanliga video filer man har på en DVD till en hårddisk. Filerna ser ut som en exakt kopia som på en DVD skiva. Alltså en mapp med "Xnamn" innehållande en mapp med vob filer och en mapp med audio. Jag behöver överföra det till en USB så att både de som har Mac och pc kan så enkelt som möjligt spela upp de på respektive datorer och även på en tv. Med en Mac är saken enkel det är bara att dra mappen "Xnamn" till videospelaren så är saken klar. Men det är inte samma sak med windows. Så min fråga är: Hur gör jag att få det så enkelt som möjligt för alla system dvs en enda lösning? Jag ska kopiera filerna till USB som den är ursprungligen formaterad, alltså fat32. Det behövs inget annat eftersom vob filer är inte större än ungefär 1 GB.
 13. Hej! Jag har filmmaterial från 3 dagars seminarium i mappar på hårddisken - ungefär 40 GB (vob filer och dyl, allt som på original dvd). Jag behöver överföra det på en USB att dela ut till några personer för att de kan spela upp det både på Mac och pc även tv. Med Mac är det inga problem - det är bara att dra upp mappen med respektive film till dvd spelaren så startar det. Hur ska jag göra att få det fungera lika enkelt till de som har en windows dator, helst att det blir universal till båda system?
 14. Du kan inte skicka tillbaka installationsskiva som du redan använde. Det ligger troligtvis skräpfiler från en demo installation som spökar. Du måste avinstallera med installeraren. Eller så har du kanske glömt att aktivera programmet. Efter installationen måste du inom (jag tror) 30 dagar aktivera det. Om du inte gör det så slutar det att fungera efter 30 dagar. Bara installation med sn räcker inte. Du MÅSTE aktivera den legala versionen också - enklast att klicka på aktiveringen när du är uppkopplad till internet så fixas det snabbt och smärtfritt.
 15. Jag skulle vilja att magister Jenselius (eller någon annan från redaktionen) tittar då och då i MW Office forum och snappar upp olösta och- eller obesvarade frågor och problem så att han köra det i sina video.
×
×
 • Skapa nytt...