Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Michael J

Medlem
 • Antal inlägg

  686
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Michael J

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 2006-09-22

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1985
 • Appleprylar
  Macintosh Plus, MacBook, MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Om man hos Apple eller App Store söker någon form av support för att bemästra Sierra känner man sig snart som en flygande holländare, vilken far runt i all evighet utan att nå fram. Ibland hamnar man på något ställe där man återigen får veta att man inte är berättigad till Apple-support. Visst, datorn är gammal men programmet är nytt. Om företaget uppmuntrar till att skaffa Sierra så bör det finnas någonstans att vända sig för att lösa problem som dessa: 1. Söker jag bilder i Finder eller Mail så blir det inget napp, om jag inte går till iPhoto och överför bilderna till Finder. Det behövde jag inte med Mountain Lion. 2. Sökfunktionen i Mail fungerar begränsat sedan jag installerade Sierra (har nu 10.12.5). Den kan söka på mail som skickats och inkommit efter installationen, men det är som om mailen dessförinnan inte fanns, trots att de gör det och måste sökas manuellt. 3. När jag importerat bilder från en kamera så brukade iPhoto fråga om bilderna i kameran skulle raderas, vilket gick snabbt när jag svarat ja. Med Sierra får jag inte frågan och måste radera bilderna i kameran manuellt, vilket är bökigt. Kan man få något av detta att fungera igen?
 2. Sökfunktionen i Mail fungerar begränsat sedan jag installerade Sierra (har nu 10.12.5). Den kan söka på mail som skickats och inkommit efter installationen, men det är som om mailen dessförinnan inte fanns, trots att de gör det. Det är bökigt att leta efter gamla mail manuellt. Hur kan man få sökfunktionen att fungera fullt ut igen?
 3. När jag var inne på systeminställningar dök det upp en popup-skylt med frågan om jag enbart ville konfigurera manuellt, vilket var det enda som gått i går. Olika alternativ förklarades, därefter konfigurerades med DHCP, och plötsligt fungerade Ethernet-anslutningen och allt annat, verkar det som hittills. Tack för alla hjälpsamma kommentarer. Trevlig helg.
 4. Konfigurerade med DHCP och plötsligt fungerade Ethernet-anslutningen och allt annat, verkar det som. Kollade först på Mail, där någon mailat att jag får räkna med ca 3000:- för hjälp med problemet (inställt till vidare), och sedan på Safari, där jag sitter och skriver nu. Det går förresten undan med de nya prylarna. Tack för alla hjälpsamma kommentarer. Trevlig helg, men jag garanterar inte att jag ej återkommer.
 5. Det gick. Skärmdumpen togs innan DSN-numret försvann. Sedan dess lyser "Internet" och "Server" röda.
 6. Försöker just via Bifoga filer. Går det inte, så är min MB för gammal.
 7. Det är fel på en del annat, som i Finder: Ibland kommer Alla mina filer, ibland inte, men Dokument kommer alltid. Sökfunktionen fungerar inte alls. När Ethernet kollades så lyste alla blippar gröna, men ändå fungerade inte Safari. När DSN-numret försvunnit så lyste de två nedersta blipparna röda.
 8. Datorn startar så det är inget problem. Formatering gjordes med Journalförd GUID. När du talar om att använda OS X, menar du de olika programmen, exempelvis Textredigerare, Aktivitetskontroll, iPhoto? De fungerar, men inte Safari eller Apple Store. Mail går att använda, förutom att maila. Vill du att jag ska testa alla program i Dock? (Eftersom flera inte fungerar, så är behovet av åtgärder ändå konstaterat.) Finder: Ibland kommer Alla mina filer, ibland inte, men Dokument kommer alltid. Sökfunktionen fungerar inte alls.
 9. Om forumtrådarna inte får igång nätverksuppkopplingen verkar det inte återstå annat än att sätta in det gamla minnet (om än tillfälligt) och/eller anlita någon.
 10. Är det bara att googla på Mac-hjälp där man bor, eller kan någon rekommendera hjälp i Stockholm med omnejd?
 11. MBP:n fungerar inte som den ska efter installation av 16 GB RAM och SSD 500 GB. Allt som kräver nätanslutning går ej. Tråden "Safari fungerar inte" har tyvärr inte löst problemet. Det går inte heller att radera SSD:n för att ta in kloning från extern hårddisk, alltså börja om igen. 1. Den gamla hårddisken som byttes ut mot SSD:n finns kvar. Skulle datorn kunna fungera igen om SSD:n byttes ut mot den gamla hårddisken? 2. Borde i så fall den nya RAM på 16 GB också bytas ut mot den gamla på 4 GB, eller sitta kvar? 3. Borde MBP:n lämnas in någonstans? Förslag?
 12. Kan krånglet med andra funktioner som nämnts tidigare också bero på att datumet var fel, eller antyder det något värre?
 13. Spelar det någon roll för nätproblemet att tiden bara stämmer på minuten, om datumet är riktigt? Kommer det inte flera förslag på lösningar så återstår väl inget annat än att radera SSD:n och försöka på nytt? Det tar ca 1 1/2 timme att göra om proceduren med Super Duper.
 14. Så där ser det inte ut på min MBP-skärm. Jag har bara ethernet ansluten. Problemet kan vara att jag inte ställde in datum och tid med en gång.
 15. Enligt MacGuiden:: "Time Machine säkerhetskopierar inte hela hårddisken så det krävs att du installerar en ny kopia av OS X på en ny disk innan du kan läsa över datan. Lösningen heter Skivverktygs Återskapa-funktion. Denna ganska okända funktion låter dig skapa en fullständig klon av din hårddisk." (http://www.macguiden.net/artiklar/klona-din-harddisk-med-skivverktyg/) Det har jag inte gjort, så då återstår nog bara radering och återinstallation, om ni inte har något annat förslag.
×
×
 • Skapa nytt...