Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jeepen66

Medlem
 • Antal inlägg

  66
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Jeepen66

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1966-08-18

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Vellinge

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  MBP 17", iPad, iPhone
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Så då är det ganska lätt att byta till bättre minnen om jag tolkar det rätt? eller måste man ha specialverktyg som är svåra att fåtal på?
 2. Tror det blir 27 men då jag har 17” idag så kan 21” vara intressant. velar mellan ny eller begagnad, tycker begagnat är lite för dyrt på det jag hittat. köper man ny får man det man vill ha.
 3. Hur vet man om en iMac har en ram-lucka? Om tex letar begagnat hur kan jag se om den har lucka utan attraktiv den framför mig, syns det i modellbeteckningen?
 4. Funderar på en begagnad iMac men de flesta har vanlig HHD men i min slutkörda Mac har jag en ganska stor o ny SSD . jag vill helst ha en iMac med SSD Men det verkar jättejobbigt att byta alternativt sällsynta till vettiga priser och där säljaren har kvitto... Därför undrar jag om någon vet hur det funkar med att sätta min gamla SSD I ett externtkabinett och köra OS från den via sladd? eller ska man lämna in den för att få den skiftad?
 5. Min MacBook Pro från 2011 håller på att lämna in så jag försöker hitta ett vettigt sätt att jämföra begagnade iMac med Mac mini. Hur stor skillnad är det på Mac mini 2015 och 2017 om man kollar på samma processor, ingen eller? Är det svårt att byta minnen på dem(har byggt en del PC men där finns ju utrymme.) misstänker att båda modellerna är slimmade innut i. någon som har egen erfarenhet? Finns där någon lista på vad de olika årgångarna bör kosta begagnade? Om jag fattat det rätt så är dagens iMac från 2015 eller är det 2011?
 6. Blir nog byte till antingen iMac eller Mac mini. tack för alla råden...
 7. Poi ran tack för tipset men nu fick jag äntligen igång mac:en men programmet funkar inte vet du något annat som har samma funktion som kan funka?
 8. Min Macbook Pro 17 "(mid/late 2012) med SSD har börjat krascha vid tillfällen som den tidigare har fungerat vid. Ex startar Steam och ska spela något spel=krasch Sedan är den näst intill omöjlig att få igång, följande händer. Vid start kommer äpplet fram och den börjar jobba (Stapeln rör sig till höger) men skärmen är randig. När den laddat en stund försvinner äpplet, normalt ska startsidan komma upp men skärmen förblir randigt vit. Efter en stund startar Mac:en om sig. Ibland hjälper det med en hård-reset ibland inte. har kört utökad hårdvarutest och den säger att det är OK. Har även ominstallerat med recovery kommandot vilket hjälpte för stunden. Trodde först att grafikkortet börjat lämna in men undrar nu om det kanske kan vara att den börjat uppdatera till nästa OS X men min Mac är för gammal enligt app-store. Är det någon som har en bra lösning eller ska jag installerar om förra OS X?(High sierra var det väl?) eller det är ingen bra väg att gå? Vill helst slippa köpa en ny (skärmstorleken är perfekt)
 9. Har en Mac med Os 10.13.2 Bilder innehåller lite mer än 24 000 bilder. Har 200 GB iCloud utrymme Har en iPhone 7 128 GB iOs 11 Har ett iCloudkonto där alla ingår. Problemen började med iPhone 7 eller det var då jag upptäckte det. Iclod biblioteket innehåller bara ca 11 000 bilder och har uppdaterat sig mot datorn, säger den. Jag har fiber 100/100 och har låtit mac:en stå inkopplad med nätverkskabel ett helt dygn, inga fler bilder Vad jag än gör vill den inte föra över alla 24 000 bilderna till molnet Om jag vill ha över alla bilderna på iPhonen måste jag stänga av icloud bild bibliotek på telefonen och köra över bilderna via iTunes. då kommer alla in och där e gott om plats över. Men jag vill ha dem i iCloud så jag kommer åt dem på min iPad och Apple TV också. Slår jag på iCloud bild delning på iPhonen så vill den först radera alla bilder som jag synkat med iTunes. Var inne på Apple i Malmö idag och hoppades på hjälp men de hänvisade mig till apple care-supporten... Hoppas någon kanske vet på någon lösning. Jo jag testade importera bilder till iCloudbiblioteket men "Bilder" går inte att välja som import val
 10. Tack! men det konstiga är att det funkade innan, typ iTunes 11 och jag har inte ändrat några inställningar. Än en gång tack KMN
 11. Jag använder iTunes 12.5.3.17 Tänkte skapa lite nya ringsignaler efter att ha tröttnat på mina gamla. När jag skulle konvertera låten (mp3) till Acc så finns inte alternativen längre(höger klicka på låten) Dock hittade jag under Arkiv/Konvertera ett gråmarkerat "skapa iphone ljud" Men varför är den grå markerad, mp3 borde inte vara något hinder. Har testat på flera låtar men samma sak. Någon som har en bra förklaring, gissar att man kanske kan ändra någon inställning kanske(hittar dock inget alternativ under inställningar i iTunes. Om "ingen" vet så tacksam på förslag hur man enkelt skapar ringsignaler med något annat program.
 12. Hoppas denna hamnat i rätt tråd. Har en väldig massa låtar i mitt bibliotek och har köpt en hel del i iTunes. Några av dessa har nu fått en märklig symbol i Musik i iPhone efter att jag synkat dem. En liten streckad cirkel längst till vänster, kolla skärmdumpen. Låten går inte att spela... i iPhone men i iTunes jag har försökt hitta vad det beror på men går bet. Låtarna är köpta i iTunes
 13. Hej Har privat en iPhone 6s som jag är jättenöjd med men måste använda en Samsung i jobbet . Jag har ett iCloud konto och ett Gmail konto vilket är bästa lösningen för att använda dem tillsammans? Hemma har jag Mac och tänker inte blanda in min arbetsdator, Kan man synka kalendern i iCloud på Samsungen också eller måste jag köra den via Gmail? Så att ändringar som görs i kalendern och kontakter på iPhonen eller Mac:en syns i Samsungen o tvärt om. Hoppas någon har ett bra svar
 14. Hur fungerar det i El Capitan? Ser liksom inte lika dant ut längre, är det mer automatiserat?
×
×
 • Skapa nytt...