Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sternis

Medlem
 • Antal inlägg

  3 699
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Sternis vann dagen: 13 april 2010

Sternis hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om Sternis

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1988-09-24

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  MacBook
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hädare!!! Jag är extremt nazistisk vad gäller denna fråga: ALLTID klamrar, även om det bara är en rad kod i if-satsen. Förr eller senare glömmer du dom. Klamrar bör ALLTD stå på ny rad. Blir mycket luftigare kod och lättare att följa tycker jag.
 2. Hur har vi med källor till verifikationer? Vilka skrifter finns bevarade förutom de religiösa grejorna?
 3. Intressant tankeställning. Du målar upp saker som mycket väl kan vara sanna (åtminstone lika sanna som bibeln). Och sen har vi ju det där med sanning igen. Hur vet vi att dessa historieskrivare och filosofer inte bredde på lite extra? Kan vi säga huruvida det inte var tänkt som en fiction-historia från början, men satt ändå i "nutid" (precis som vilken fiction-bok som helst som handlar om nutiden)? Och så aftonbladet... Där har vi ju otvivelaktig sanning... Jag tycker att den där debattartikeln verkar vara smörja.
 4. Jaha, så var man tbx här igen. Har haft så gigantiskt mycket att göra senaste tiden, så jag har helt enkelt inte hunnit. Nåja, uppcon imorrn, så då blir jag borta hela helgen. Så är det också Robot-SM nästa vecka, så då kommer det att bli till att jobba massor med det, vilket ger mig ännu mindre tid. Men kom gärna förbi Automation Center i Västerås och kika nästa söndag (18:e april).
 5. Alltså, anledningen till att USA skickade upp en folk till månen var för att vara bättre än ryssen. Därför var det ju viktigt att det skulle gå rätt till och vara storslaget. Därför är det bara vettigt att dom skrev nånting han skulle säga.
 6. Vad menar du med "tar bort sig"? Bara för att det antagligen inte finns en mening med allting så kan man mycket väl skapa sig en mening, ett mål. T.ex. så kan man göra någonting som man känner är viktigt och bidrar till min egen och/eller andras välfärd och välmående. Eller att man gör någonting man tycker är kul. Det är upp till var och en att hitta denna mening/mål, inte upp till en gammal bok som säger vad min mening/mål ska vara. Där har vi en lite rolig sak. Många bibelförespråkare (du får ursäkta om jag tolkar dig som en sådan, ifall du inte är det) anser att eftersom det finns bevis på att syndafloden har inträffat så måste det vara sant, alltså måste resten av bibeln vara sann. Att syndafloden HAR hänt kan jag mycket väl tänka mig. Dock är det inte bara bibeln som säger att den inträffat, utan även många andra religiösa skrifter beskriver en stor översvämning. Dessutom så har geologer hittat en del bevis på att du mycket väl kan ha inträffat (vi låter ClCdCm ta den frågan ifall han läser den här tråden). Dock bevisar inte det att bibeln är sann.
 7. Har skrivit en del på Människa-Maskinsystemprojektet som ska in snart. Flyga helikopter är ganska jobbigt att strukturera upp. Känner dock att jag borde arbeta med min robot istället. Måste bli klarr med den tills innan nästa torsdag.
 8. Även detta har Richard Dawkins och hans vänner svar på. Det hela handlar om att universum egentligen består av ingenting alls. Med hjälp av en massa avancerad fysik kan dom bevisa att eftersom gravitation kan ge negativ energi så kan man komma fram till att allting tar ut allt annat och resultatet blir 0. Alltså kan universum ha börjat från 0, eftersom det består av 0. http://www.youtube.com/user/richarddawkinsdotnet?blend=1&ob=4#p/u/12/7ImvlS8PLIo Och vad gäller meningen så tror jag att du inte läste mitt förra inlägg tillräckligt tydligt. Det finns nödvändigtvis ingen mening. Det har bara blivit så.
 9. Damn you att posta så intressanta saker. Nu gick hela gårdagen åt att kolla på tal av Richard Dawkins et. al. I vilket fall så håller jag med herr Dawkins i det mesta han säger. Hans tal Purpose of Purpose är riktigt bra. I grund och botten handlar det om att människan är besatt av att allt ska ha ett syfte. Problemet är att allt kanske inte HAR ett syfte, därför att det bara utvecklats genom en (lång) slump. Anledningen till att saker kan verka smart designade (ja, intelligent design är i princip samma sak kristendom (kreationism)) är för att det var det som fungerade bäst. En av filmerna jag såg igår, en intervju med Randolph Nesse, tog upp just en sådan sak som kreationster ofta använder som argument är det mänskliga ögat och att det skulle vara så komplext och perfekt. Komplext är det, men det är absolut möjligt att över tid utveckla sådana komplexa saker. Och perfekt är det inte, eftersom vi har en blind fläck. Här är videon i fråga:
 10. Vilken webbläsare kör du? Om du kör Safari så föreslår jag att du går in på www.youtube.com/html5 och aktiverar att du använder html5 för videos. Om du inte kör Safari (det är nog bra att göra i vilket fall) så föreslår jag att du uppdaterar Flash.
 11. Nånting som jag funderar över angående detta är om man inte får tillbaka allt bös som gjorde datorn seg om man återställer användarkontot?
 12. Time Machine sparar väl ändå användarkontona inkl alla inställningar? Jag har i alla fall fått med alla inställningar dom gånger jag använt Time Machine.
 13. Ganska bra enkät faktiskt, men det finns vissa förbättringsområden (som redan tagits upp i tråden visserligen). Sedan så är ni offer för det stora problemet att kalla ILLEGAL fildelning/nedladdning för bara fildelning/nedladdning. All fildelning/nedladdning är inte olaglig. Minns inte vem det var som myntade uttrycket, men bra var det i alla fall: "Fuldelning" = illegal fildelning.
 14. Notera att hemmabyggen bör skrivas ihop.
 15. Nu kör jag ju tyvärr firefox, så det går nog inte. Men jag tycker att man inte borde behöva köra massa haxxor-grejor för att få nånting att se drägligt ut. Om man är inne i meddelandeeditorn ser det dock bra ut. Ska nog vara där hela tiden i så fall. Tyvärr följer jag nog inte med, eftersom jag är i Uppsala på Uppcon då. Nu ska vi designa kretskort till min robot till Robot-EM i Wien.
×
×
 • Skapa nytt...