Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dimeyard

Medlem
 • Antal inlägg

  951
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Dimeyard

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1980-02-08

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Västerås

Macanvändare

 • Appleprylar
  iMac, MacBook Pro, iPad, iPhone 5S.
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Gå till Trebutiken för snabbast hantering. Du borde få en ny lur inom en vecka. Du kan även skicka in till Apple via deras hemsida, men då skickas den till Holland och det är lite leveranstid fram och tillbaka.
 2. Eller, nu är jag osäker. Kommer du så långt som till inloggning, så borde du inte behöva ominstallera. Testa att hålla inne Cmd - R vid uppstart och reparera skivbehörigheter.
 3. Ja, du får dessvärre ominstallera. Hoppas du har en backup på all data. Det BÖR gå att ominstallera själva systemfilerna endast, så att du inte förlorar någon personliga filer. Nu verkar det också som att Apple dragit tillbaka just den uppdateringen. Förmodligen i väntan på att den ska funka.
 4. Värt att upplysa om detta. Kan bli förödande om det är ett fel som drabbar flera. https://forum.macworld.se/topic/149013-senaste-uppdatering-fraan-apple-kraschade-min-imac/
 5. Läs mer här. https://discussions.apple.com/thread/4020399 https://discussions.apple.com/thread/4020903?tstart=0
 6. Som rubriken antyder. Senaste Thunderbolt-uppdatering från Apple, sabbade min dator totalt. Datorn startade om och skulle installera denna, men lyckades inte utan gav felmeddelande om att ett "okänt fel inträffat" varpå den låste sig. Sen fick datorn kernel panic så fort datorn startades. Löste det genom en ominstallation och en otroligt viktig backup genom min Time Machine. Googlar man, så ser man flera fall. Så var på er vakt och uppdatera inte om det inte är absolut nödvändigt med denna. I vilket fall bör du ha en backup innan!
 7. Har du testat att högerklicka på filen, välja "Öppna med" och sen välja "Annat…" och sen välja det program du vill ha och innan du klickar på OK, bocka i den lilla rutan som säger "Öppna alltid med" ?
 8. Med Lion behövs ingen skiva, då den hämtar hem OS från nätet vid ominstallation eller reparation. Funkar det som sagt att hålla in ALT vid uppstart? Om inte, kan du nollställa datorn genom att dra ut strömkabeln och låta den vara ur i minst 15 sekunder. Sen kopplar du in och startar upp igen och testar.
 9. Koppla ur plattan, installera om drivrutinerna och koppla in när den ber dig göra det.
 10. Wacoom Bamboo är väldigt beroende av Adobe AIR. Testa att ladda hem, eller uppdatera detta och se om det funkar.
 11. Har du Lion då? Fungerar inte med Snow Leopard eller tidigare versioner av OSX.
 12. Jag måste ha varit snabbt ute. Mitt har varit installerat och up n' running i ett par timmar nu.
 13. Detta dök upp precis i min programuppdatering.
 14. Jag uppgraderade min iMac (mid 2011) och det fungerar ypperligt bra! Faktum är att version Lion 10.7.1 fungerar mycket bättre än vad första versionen av Snow Leopard gjorde på min förra MacBook Pro. Upplevde att SL laggade och låste datorn med jämna mellanrum. Då gjorde jag dessutom en clean install. Nu gjorde jag en uppgradering inifrån SL till Lion på min iMac som sagt, och det var bara ett enda program som inte fungerade. Ett ganska oviktigt program också. Frågan är om det fungerade så bra, eftersom jag hade en hyffsat fräsch installation av SL innan jag uppgraderade till Lion. Sen går det ställa in och justera Lion så att det mesta känns igen från SL. I övrigt känns det fräschare och finare. Jag är mycket nöjd!
 15. Har du gjort alla nödvändiga saker, som att förnya IP och liknande?
×
×
 • Skapa nytt...