Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bipen

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om bipen

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1988
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

360 profilvisningar
 1. Felfritt fungerande och i mycket gott skick Komplett med original tangentbord, mus och systeminstallationskivor Nytt startbatteri Ethernet nätverk och USB Kan köra Mac OS X 10.3 Panther Färg - Grape Serienummer: CK91001XFMR Finns i Göteborg Endast avhämtning 950 kr
 2. bipen

  Tangentbord iMac G3

  Hej Jag behöver bara själva F11 och F12-tangenterna. Kan du ta loss dessa och skicka? Hur mycket blir det inklusive porto?
 3. bipen

  Tangentbord iMac G3

  Jag letar efter ett iMac G3 tangentbord. Även defekt så länge som F11 och F12 tangenterna är hela då jag saknar dessa.
 4. @Morpheus Har du prövat med att skapa ett nytt användarkonto för att kolla om felet är konto eller system-specifikt?
 5. Grejen är ju också att när du kör skivverktyg från Installations-DVDn så kör på ett Goodknown OS också.
 6. Återställ lösenordet genom att starta upp på installations-DVDn och välj Verktyg > Återställ lösenord i Installeraren. Du kan skriva in samma som du hade innan som nytt lösenord.
 7. Jag har inte 10.6 installations DVDn så jag vet inte hur det ser ut, men det skall tydligen finnas tillgängligt om man startar upp på den och startar Skivverktyg http://macworld.idg.se/2.1038/1.241119/sno...ig-installation Du kan ju annars göra som jag tidigare skrev, arkivera alla brevlådor i Mail och gör ett adressboksarkiv av Adressboken under 10.5 först.
 8. Ja, om du blåser rent och inte gör en Arkivera och installera när du skall köra in 10.6 så bör du arkivera alla brevlådorna (inte mappen ~/Library/Mail) och göra adressboksarkiv inifrån programmen under 10.5. Det blir pålitligare resultat då och inga mail försvinner. Inte genom att kopiera och flytta mappar från din TM-backup i Finder.
 9. Hej Jag tror det bästa för dig är att starta upp på installations-DVDn för 10.5 och göra en total Time Machine-restore från den senaste backup du gjorde innan du uppgraderade till 10.6. Sedan när det är gjort arkiverar du (gör säkerhetskopior på) alla brevlådor i Mail och gör ett adressboksarkiv (säkerhetskopia) av Adressboken. Dom lägger du på något externt media. Sedan kan du blåsa rent och köra in 10.6. I Mail importerar du sedan dina arkiverade brevlådor och adressboksarkiven till Adressbok.
 10. Kolla in Snapz Pro X. Har det själv för att spela in strömmande Flash. Fri test 15 dagar/100 filmer sedan lägger den ett vattenmärke på filmen. http://www.ambrosiasw.com/utilities/snapzprox/
 11. DVD+R är en bättre teknik än DVD-R. Kolla gärna denna länk för utförlig förklaring http://adterrasperaspera.com/blog/2006/10/...-archival-media Läste också förra året en genomgång av Jörgen Städje på Tech World som kom till samma slutsats.
 12. Apple kommer självklart att låta sina advokater höra av sig till Psystar. Hotet ligger mycket i att om fallet inte är solklart riskerar Psystar att få betala alla rättegångskostnader vid förlust. Apples advokater är nog ganska kostsamma. Apple har råd med alla rättegångskostnader men ett litet bolag riskerar konkurs. Som jag uppfattat är det viktigaste för Apple, efter varumärket, att sälja hårdvara. Det framstår som att mjukvaran iTunes och OS X är ett medel för att sälja iPod respektive Macar.
 13. Mät startbatteriet. Det blir allehanda mystiska fel när det har för låg spänning. Allt från ingen bildskärmssignal till stendöd. Inga lampor/LEDs lyser heller. Det skall mäta minst 3,3 volt. Nytt köper du billigast på Svenska Batterilagret cirka 100 kr. Finns i Göteborg, Karlstad, Borås och Jönköping.
 14. OK. Nu har väl vi glidit ur tråden om Leopard lite kanske och det handlar mest om SheepShaver så jag skickar dig ett PM istället så kan vi fortsätta reda ut det hela.
 15. Det är viktigt att man skriver in sökvägen rätt och inte använder de svenska namnen på mapper som t.ex. Dokument utan skriver Documents o.s.v. Den delade mappen dyker upp som egen volym med namnet Unix på skrivbordet i OS9 (SS). Man skall också göra image-filen för själva OS9 startvolym i SheepShavers GUI och inte med Skivverktyg. Såg mycket om problem runt detta på nätet.
×
×
 • Skapa nytt...