Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

venacava

Medlem
 • Antal inlägg

  913
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om venacava

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1981-12-26

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Ungern/Budapest Svealand/Sverige
 • Intressen
  Medicin Apple Musik

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1991
 • Appleprylar
  iMac 21.5 late 2015, iPhone X, iPad Pro 64GB WIFI, Apple TV gen 3 & Apple Watch Sport
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Hej på er, har en iPhone X, senaste iOS installerat. Senaste veckan har jag haft problem med FaceTime då samtalen avslutats efter tio sekunder. Gäller ej gruppsamtal utan vanliga, både ljud och videosamtal avslutas efter tio sekunder. Dock funkar det som det skall på min iPad. Har även provat starta om iPhone X-en utan framgång. Beror detta på gruppsamtalsbuggen??
 2. Har iMac late 2015, märker att när jag startar safari så kommer chilltab upp som startsida. Har tagit bort tillägget men det återkommer hela tiden. Läste på nätet att det är malware - hur får jag bort den. Kör senaste Mac OS
 3. Fått bekräftat av MediaMarkt att telefonen finns å hämta imorgon. De har fått in en hel del enheter
 4. Det visar sig. Hoppas verkligen på fredag! Men tror möjligheten är minimal
 5. Hej, Förhandsbokade nya iPhone X 256 gb på MediaMarkt ett par minuter efter nio. Ville även boka på AppleStore, men efter kl 09.08 så var det redan 2-3 veckors leveranstid. Vad tror ni, finns det någon chans att jag eventuellt kan lösa ut den på premiärdagen 3/11 hos MediaMarkt (en mellanstor stad i Sverige, har valt att få leverans just till den aktuella mediamarkt butiken)??
 6. nu är jag sugen på att byta ut min iMac late 2013. är riktigt trött på min maskin, då den går på sista versen. den tappar jämnt wifi-täckning och safari är seg som smör emellanåt - den går på LOW sierra och har en airport express samt bredband på 24mbits. nog om det.. spelar en hel del flygsimulatorspel - och xplane 11 går ju knappt på denna maskin. frågan är vilken iMac (grafikkort) man skall köpa? jag vill den här gången byta upp mej till 27" storlek - frågan är vilket grafikkort? helst hade man velat ha en iMac pro men den är extremt dyr och kanske inte alls så lämpad för flygsimulation? vad är det för skillnader på de nya grafikkorten? är de bättre en förra generationens iMacs - eller lönar det sig och köpa generationen innan de som släpptes igår??
 7. Hej, Har ett dilemma utan dess like. Jag har spelat spelet "Take Off" i över två veckor, och kommit grymt långt i det. Problemet är att det har jag gjort på min frus iPad. Hon spelar Angry Birds POP, och har kommit väldigt långt på den - level 750. Dock är ingen av oss inloggade på gamecenter enligt inställningarna på iPaden!! Nu har jag en rensat och omformulerad iPad. Den har jag tänkt ha till mej själv. Med andra ord så vill jag föra över min sparade data från Take Off, samtidigt som jag behåller min frus prestationer i Angry Birds POP. Inte nog med det. Hon kör Angry Birds POP på sin iPhone - level 250 - som inte heller är sammankopplat med något gamecenter. Om jag får komma med ett antagande - så antar jag först och främst att jag ska logga in med hennes appleID på gamecenter, starta angry birds POP på hennes iPad tills man ser "välkommen tillbaka.." -gamecenter meddelandet, avsluta programmet för att sedan först logga in på hennes gamecenter på iPhonenen, starta spelet där för att automatiskt hoppa till level 750. Stämmer det?? Skulle jag kunna logga ut henne från Gamecenter på hennes iPad, för att sedan logga in mej - därefter starta Take Off - sedan installera Take Off på den nya iPaden - logga in på gamecenter för och sedan starta upp den för första gången på den nya ipaden. Hoppas någon hänger med - och att det gick och fatta dilemmat. Kort och gott - två spel som vi kör på en och samma iPad - och vi vill lagra våra framgångar på respektive Gamecenter-ID.
 8. Så, kan uppdatera alla om hur det har gått.. Klockan blev utbytt, och jag behövde inte lägga ut någon kostnad. Riktigt bra gjort av Apple! Det som är mindre bra är ju att man aldrig får veta vad det är som har hänt. Apple konstaterade också att den var helt död - men jag vill ju gärna veta varför den dog.. Nåja, slutet gott allting gott. Har inte kunnat uppdatera på länge då jag haft flera veckors semester utomlands.. Men nu är man tillbaka till verkligheten
 9. Great. Och om jag nu installerar public beta från 9.3.4, får jag omgående pb6, eller måste jag uppdatera i omgångar?
 10. Nu har ju pb 6 (dev 7) kommit häromdagen. Funderar skarpt på att uppgradera mej från 933 till 10beta6(7). Någon som kan säga något om mobilt bankid och swish? använder någon line (asiatisk chattapp)?
 11. Så vänner, tänkte komma med en uppdatering här.. Tack för alla värdefulla tips. Jag var inne igår på Apple Täby, och pratade med ett trevligt geni Han tog med sig enbart klockan (armbanden fick jag behålla), vilket skulle skickas in på reparation. Om det visar sig att jag inte åsamkat skadan så får jag ett nytt klockhuvud - annars så är det att jag får stå för kostnaden själv. Apple Store ifrågasätta ingenting, allt såg bra ut när det gäller kvittot. Frågade aldrig vem personen på kvittot var. Följetong om en vecka ungefär. Det som är lite surt är att man måste åka in och hämta den, det är 400km tur och retur för mej. Lyckligtvis har jag ett chefsmöte inom snar framtid i stockholm, får passa på och ta ut den då.
 12. Hade jag ingen aning om! Med andra ord så kan jag gå in på Digital Inn och hävda detta, att EU har 2års reklamationsrätt? Så jag har rätt att få en ny klocka? Då kanske det är lämpligast att åka till Apple Store Täby/GBG - med tanke på att den är inköpt i AS London?
 13. Hej på er, Har köpt en Apple Watch ifjol April 2015 via import av en privatperson som varit i London Apple Store och handlat in den åt mej. Nu är det så här att min Apple Watch har totalt dött - går ej att ladda batteriet - var inne i Örebro på Digital Inn och lämnade in den hos en auktoriserad Apple verkstad. De kunde bara konstatera samma sak - att den var helt död och går varken att ladda eller felsöka via porten som klockan har. I och med att den är inköpt för 1,5 år sedan, så gäller inte 1års garantin - samt att svenska konsumentlagen inte är giltig för prylar köpta utanför Sveriges gränser. Kan tycka att en sådan dyr och ny produkt inte alls ska lägga av efter 1,5 år. Frågan är hur jag går vidare? Hur pass open-minded är Apple i sådana här fall? Kan jag försöka gå in på en Apple Store i Täby eller GBG och testa om man rentav har rätt att få en ny klocka? Har inte lust att ta den på drulle-hemförsäkringen då den gick på 7000:- import (istället för ordinarie 3500:-). Tydligen är detta ett nytt problem som Digital Inn aldrig ens hört talas om. Tacksam för svar.. P
 14. Ja, märkligt är det. Nu har jag ändrat det till min gamla (standard) inställning.. Vette sjutton hur det blev ´ istället för <.. Plisterna tar jag tag i någon annan dag, < har mycket högre prioritet. Och visst är det smidigare än tvåhandsfattning på ´.. Ha en bra kväll!
 15. Köpt ny dator. Problem med två saker, annars är allt på plats. Kortkommandot Äpple (cmd) + < fungerar inte längre när jag ska växla fönster på min nya imac 2013. Vad skall jag föra över för fil när det gäller widgetinställningarna på den gamla macen till den nya? Det är widget för olika tidzoner, väderwidgets mm.. Eller ja, dashboard heter det väl
×
×
 • Skapa nytt...