Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

CLS

Medlem
 • Antal inlägg

  283
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

CLS vann dagen: 28 mars 2011

CLS hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

8 Neutralt

Om CLS

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Profil

 • Plats
  Malmö

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2017
 • Appleprylar
  iMac 27" i5 (sent 2015), iPhone 7 plus 256GB, iPad Mini 2, Apple TV 4
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag kör på Mac OS Catalina på en iMac late 2015 och har ett konstigt problem. Saken är den att någonting ändrar namnet på foldern "Hämtade filer" i finder till "Downloads". Jag har felsökt problemet och fann att man kan skriva ett kommando i terminal som fixar tillbaka namnet "Hämtade filer" genom att skriva touch ~/Downloads/.localized då döps filen tillbaka till "Hämtade filer". Men bara efter några dagar så döps foldern till "Downloads" igen. Finns det någon lösning? jag vill ju inte behöva utföra detta kommando varje gång foldern har döpts till det engelska namnet.
 2. Skicka bilderna via AirDrop från iPhonen över till Macen. Hur smidigt som helst. https://support.apple.com/sv-se/HT204144
 3. CLS

  Bose QuietComfort 35 II

  Har du en iPhone kopplat till lurarna? Jag läste i Bose's officiella forum att det är många som upplever bluetooth problem. Problem med bluetooth kan exempelvis uppstå om man har iPhonen i vänster byxficka men inte i höger ficka. Men du upplever inga problem alls? Har du uppdaterat luren med senaste firmware?
 4. CLS

  Bose QuietComfort 35 II

  Min fråga kvarstår, är det någon som har Bose QuietComfort 35 II som upplever problem med Bluetooth och använder en iPhone?
 5. CLS

  Bose QuietComfort 35 II

  Jag funderar på att köpa Bose QuietComfort 35 II men tvekar då jag har läst att den ofta tappar Bluetooth kopplingen eller ljudet laggar när man använder en iPhone. Är det någon här som har dessa lurar och kör iPhone som kan bekräfta detta?
 6. Tack för snabba svar! Automator funkar fint, tack!
 7. Kan någon förklara hur jag skapar en batch-fil i Mac OS? Jag vill köra ett terminal skript där ett antal kommandon skall köras i nämnd ordning. I Windows är det enkelt att skapa en batch-fil, men hur gör jag detta i Mac?
 8. Är det någon som kör den publika betan av iOS 12? Vilka appar fungerar i iOS 12 och vilka appar gör det inte? Två appar som jag kan bekräfta att de inte fungerar i 12:an är Tradera och Cisco Anyconnect. Två appar som fungerar är Swedbank och Bank-ID. Swish har jag inte testat än. Finns det redan en tråd om detta så får Admin gärna ta bort inlägget, annars kan ni väl fylla på med appar som fungerar och som inte fungerar.
 9. CLS

  WiFi-samtal

  Hej! Vad jag har förstått så kan man använda WiFi-samtal (WiFi-calling) på sin iPhone (som har stöd för det) och har Telia. Jag har Telia och en iPhone 7 Plus. Jag hittar inte inställningen. Skall finnas under Inställningar -> Telefon. Men hittar den inte. Kan det bero på mitt SIM-kort? den är omkring 4-5 år gammal. Jag kör dessutom iOS 11.2 beta 1. Vet inte om det beror på det?
 10. Detta problem skall ha lösts sig i iOS 11.1 beta 1. https://www.macrumors.com/2017/09/25/iphone-8-plus-owners-static-sound-calls/
 11. Hej! Jag blir snart en Mac (iMac 27 tummare) användare efter har kört Windows i år och dar. Till min fråga, På min Windows dator kör jag idag med Firefox och Thunderbird. Jag tar ofta backup på bokmärken, mail och inställningar med ett program som heter MozBackup. Nu såg jag att det inte finns någon Mac version för detta program. Hur exporterar jag all data från Firefox och Thunderbird på Windows datorn till den nya Macen?
 12. SVT Play och Skånetrafiken fungerar inte som tidigare. Jag tror nog det är apputvecklarna som måste uppdatera apparna.
 13. Appen startar men sökning på tider fungerar inte. Det var något meddelande som dök upp att det inte gick att nå servern eller något i den stilen. Kör du med den senaste PB? har du testat och se om appen fungerar fullt ut? Jag finner det lite märkligt att inga av mina appar har uppdaterats för att kunna köras i iOS 10, vi börjar ju närma oss hösten och iOS 10 GM är bara runt hörnet
 14. iOS 10 PB 3 släppt idag. Är det någon som kör det och använder Skånetrafikens app, fungerar det? Jag körde sist med PB 2 och det var en del appar som inte funkade, exempelvis Skånetrafikens app. Gick därför tillbaka till iOS 9.3.3.
 15. Och du kör med 10:an? Själva appen startar som den skall för mig men kan inte starta en stream.
×
×
 • Skapa nytt...