Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

CLS

Medlem
 • Antal inlägg

  300
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

CLS vann dagen: 28 mars 2011

CLS hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

10 Neutralt

Om CLS

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Profil

 • Plats
  Malmö

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2017
 • Appleprylar
  iMac 27" i5 (sent 2015), iPhone 7 plus 256GB, iPad Mini 2, Apple TV 4
 • Bytt från pc
  Ja
 1. CLS

  Boot Camp problem

  Lite status: Jag lyckades skapa en ny Fusion disk ikväll med hjälp av en guide på Apple https://support.apple.com/sv-se/HT207584 sedan installerade jag MacOS Catalina och till sist körde jag tillbaka den senaste klonen. Nu funkar Boot Camp! 🙂
 2. CLS

  Boot Camp problem

  Jag har aktiverat blad-disken nu. Samma felmeddelande, boot camp-assistant har stött på ett problem. Ett internt fel har uppstått". Jag struntar i det nu. Tack för all hjälp!
 3. CLS

  Boot Camp problem

  Jag har tittat på dina länkar, den första hur man separerar diskar, vilket är intressant för mig. Jag ska kolla ikväll om blad-disken är aktiv. Om den inte är det, kan jag med ett kommando få den aktiv utan att det påverkar den andra Samsung SSD disken?
 4. CLS

  Boot Camp problem

  Jag lät Kullander i Malmö utföra diskbytet. De tog ut snurr-disken och satte i en 1TB SSD (Samsung 860 EVO). De lät blad-disken sitta kvar (Apple SSD). Vad jag kan förstå så är dessa två diskar separerade. Blad-disken finns med i finder men är "utgråad", kanske den inte är aktiv (?). Om den inte är aktiv och jag aktiverar den, fattar iMacen då att jag kan köra BootCamp?
 5. CLS

  Boot Camp problem

  Jag fattar inte varför jag inte kan skapa en Boot Camp utan måste ha en Fusion disk. Varför skall Apple krångla till det?
 6. CLS

  Boot Camp problem

  I länken nedan är det en person som har exakt samma problem som jag. Vad jag kunde förstå så måste jag slå ihop Apple SSD (blade) och Samsung SSD disken som sitter i iMacen och skapa en ny Fusion disk. Är jag ute och cyklar nu? :) https://discussions.apple.com/thread/250815307
 7. CLS

  Boot Camp problem

  Hittande ett svar nu. I och med jag satte i en SSD i iMacen och tog bort den gamla mekaniska disken har jag ingen Fusion-drive längre och det skulle vara orsaken till att jag inte kan använda Boot Camp. Jag läste att det kunde lösas genom att skapa en ny Fusion-drive men jag tyckte det lät allt för omständigt.
 8. CLS

  Boot Camp problem

  Jag ska installera Windows 10 med Boot Camp. Vid fönstret som visar en introduktion dyker ett felmeddelande upp direkt efter jag klickat på "Fortsätt", meddelandet lyder "boot camp-assistant har stött på ett problem. Ett internt fel har uppstått". Jag kan inte ens påbörja installationen. Någon som vet vad som är fel? Jag kör på en iMac 27", sent 2015, 32GB minne, 1TB SSD, MacOS Catalina (10.15.5)
 9. Har kollat upp nu. Den ingår i OS. Stäng tråden.
 10. Jag ser att den ligger i en mapp som heter CoreServices, nej jag blev inte klokare. Om den ingår i operativsystemet, skall jag ge den då full skivtillgång? den är inte ikryssad som standard (verkar det som).
 11. Hej! jag uppgraderade min iMac (sent 2015) till Mac OS Catalina igår. Jag har lagt märke till att det finns något som kallas "Installeraren" under Säkerhet & Integritet (under full skivtillgång). Vad är detta för något? har inte sett det när jag körde Mojave.
 12. CLS

  Apple SSD

  Jag var bara nyfiken på varför du föredrog flyttassistenten framför CCC. Jösses!
 13. CLS

  Apple SSD

  Får jag fråga varför du rekommenderar flyttassistenten framför CCC på en Fusion disk? anledningen till jag frågar är att jag vid flertal tillfällen tillbaka i tiden har återställt den tidigare Fusion disken (HDD + Apple SSD) med en återställning från CCC utan problem.
 14. CLS

  Apple SSD

  OK, jag ska testa det. När jag har skapat en ny Fusion disk, kan jag köra över backupen från Carbon Copy Cloner (som inkluderar både OS och data) till Fusion disken? Hamnar OS:et på 24 giggaren då?
 15. CLS

  Apple SSD

  Mojave Hur skapar jag en Fusion disk av av Apple SSD och den nya Samsung SSD? snabbar detta upp min iMac? tack för alla era kloka svar Hittade ett forum där man skriver att det inte är lönt att skapa en Fusion disk mellan Apple SSD och Samsung SSD då man inte märker någon skillnad på hastigheten. När man skapar en Fusion disk så väljs den den "slöaste" disken, vilket är Samsung SSD som sitter på ett SATA interface. https://apple.stackexchange.com/questions/335370/how-to-prepare-two-ssds-after-upgrade-merge-to-fusion-drive-or-not-terminal-co
×
×
 • Skapa nytt...