Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ingemar Ragnemalm

Medlem
 • Antal inlägg

  1 086
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Ingemar Ragnemalm

 • Medlemstitel
  Lysande
 1. Vad heter det om jag vill ha "dygnssurf" på mobilen, via Telia? Min son har Telia kontantkort, men allt jag hittar på Telia är hur man får mobilt bredband i datorn, inte till mobilen.
 2. Jag använder aldrig iPhoto just av denna anledning. Det är oursäktligt att langa ut skräpprogram som kan orsaka så massiv dataförlust som iPhoto kan. Ja, program kan krascha, men om de raderar många filer pang på utan vidare, då är det dåligt gjort. Jag har förlorat bilder med Förhandsvisning också, dock aldrig på samma skala som iPhoto. Garageband har också problem med säkerheten, i alla fall i version 2 (vilket är alldeles för högt versionsnummer för sådana problem). När man gör "spara" så försvinner ljudfiler - utan felmeddelande eller nånting! Så om man jobbar med det så går man in i projektet innan man sparar och fiskar ut råfilerna för säkerhets skull. Nånting är allvarligt fel när sådant händer. Återskapa raderade filer, ja, det finns sådana program, men jag har inte använt dem på länge. Data Rescue är ett, men jag vågar inte säga något om hur bra det är.
 3. Min son har en mobil (Sony Ericsson musikmobil) som inte har Internet aktiverat (för att undvika de surfkostnader vi tror det skulle bli). Han vill köpa ett mobilspel till den som levereras med "WAP push" (första gången jag nånsin hör talas om begreppet). Hans mobil kan inte ladda ner den (eftersom den inte har Internet). Kan jag göra det via Macen på något sätt?
 4. Bortsett från att det är enormt mycket bökigare. Default Folder är värt varenda krona. Måste man snåla så vänta tills MUPromo har extrapris på den, det händer. Men är det värt att vänta månader för att spara nån hundring? Gratisversion? Javisst finns det det... men då måste du köra OS9. Då heter den "Click! There it is!" och den tror jag möjligen var gratis (liksom Rebound som klarar en till av funktionerna). Men för OSX tror jag inte det finns.
 5. Efter att ha ledsnat på att min MacBook flåsade på 160% CPU bara för att en enkel annons var synlig i Safari så hittade jag och ClickToFlash för en tid sedan. Även om det inte är någon nyhet precis så är den väl värd att rekommendera då och då. Det är faktiskt skandalöst att det skall behövas, Safari borde egentligen hjälpa oss att hitta CPU-fällor. Utan ClickToFlash är det bara att treva sig fram på jakt efter fönstret/fliken som ligger och gör ingenting alldeles för mycket.
 6. Jag har plötsligt hamnat i samma situation. Jag har köpt en begagnad MacBook, inte dyr men inte orimligt billig heller, riktigt fint skick (verkar snarare ha legat i lager än använts, fast den är 3 år gammal). Men tvärtemot vad jag trodde mig ha läst om den så ingick inte originalförpackning. När lådan är med minskar ju risken för stöldgods en del. Nu var det ju bara datorn och nätadapter, inget mer. Inte för att jag vill tro att den är stulen, men det skulle vara tryggt att kunna kolla att den är "grön". Ringa polisen som Balooba sade? Det har inte dykt upp något mer sedan dess?
 7. Java skulle jag rekommendera ungefär lika gärna som ett hål i huvudet. Hemskt. Ett feltänkt och långsamt språk som sålt på portabilitet som ändå knappt fungerat.
 8. Det är ett bra paket. Det finns flera andra just nu, men MacUpdates är bra, kanske det bästa.
 9. Mellanslag? Det känns som en ful genväg som skulle lura mig att skriva över saker (filnamn mm). Kommando-Y heter det ju. Jag skulle inte ta bort Förhandsvisning i alla fall. Bilder må vara bättre i Photoshop (eller vad man använder, det finns ju många alternativ) men PDF kör jag helst i Förhandsvisning.
 10. Jag upplever att nyare versioner av Handbrake är mycket långsammare än de gamla, så jag har både 0.7 och 0.9. 0.7 klarar inte alla skivor och gör fel ibland, men det går så mycket fortare att det känns som om det lönar sig. Omkodningen tar oftast mindre tid än filmen är lång, i alla fall med 0.7. Inte mycket mindre, nånstans mellan 1/2 och 3/4 av tiden. Det beror förstås på vad för dator man kör på, men jag menar på en 2-kärnors Core2Duo.
 11. Jag sitter med samma fråga faktiskt. Illustrator är dyrt men framför allt vågar jag inte satsa på program som har Adobes kopieringsskydd. Man kan inte lita på dem. Vector Designer köpte jag med en MacHeist, och det är... sådär. Det är inte helt buggfritt. Man bör undvika att ha flera dokument öppna. Och det är långsamt, inte användbart på en G5 till exempel. Jag köpte Sketch i MacGraphoto-bundlen, och det är riktigt elegant... men inte användbart. Undo är allvarligt trasigt, och vem vill använda ett program utan undo? Väldigt synd för det är snyggt gjort, lättanvänt. Stone Create har jag testat lite i demoversion, och det verkar bättre. Nägon som använder det?
 12. Jag har som sagt haft samma problem på min Pismo, så skillnaden kan inte vara stor. Vad menar du med att "den börjar att mata ut sig själv"? Att den bara försvinner spontant? Förresten, borde man inte komma runt sånt här med en aktiv USB-hubb? Dvs en hubb med egen strömförsörjning?
 13. Jag har haft samma problem som du, i synnerhet med min gamla Pismo och datorer av samma årgångar. Då hjälper just en sån där dubbelportsladd som Ytterberg föreslog. På min nyare MacBook, däremot, behöver jag inte ansluta båda kontakterna. Det måste rimligtvis vara för att den levererar mer effekt till sina portar. Ett tag tyckte jag att USB-diskarna var tröstlösa på grund av det här problemet, man visste aldrig när man skulle lyckas montera en disk eller ej, men nu har jag inte alls så mycket problem, så jag tror det var gamla trötta lågeffektsportar, inte USB-kommunikationen.
 14. Vem vet, han har ju inte sagt något mer. Men nog får man intrycket av att Textredigeraren kanske räcker.
×
×
 • Skapa nytt...