Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Exdiaq

Medlem
 • Antal inlägg

  882
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Exdiaq

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1979-04-21

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Vågade mig på en omstart och då löste det sig själv på något vänster. Kort tråd, tack för att ni läste! 😁
 2. Kan även tillägga att jag inte haft några som helst problem med varken tangentbord eller styrplatta tidigare under de 10 åren jag ägt denna MBP.
 3. Hej alla, Efter uppgradering av RAM till 2x4GB verkade som att min MacBook Pro 7,1 (mid-2010) inte längre hittade den inbyggda styrplattan eller tangentbordet då den istället började leta efter bluetooth-varianter. Som tur hade jag både bt-mus och bt-tangentbord liggande så fick detta anslutet och kunde logga in men nu sitter jag alltså och skriver från dessa istället för att kunna använda det som är inbyggt. Några tips på hur jag går tillväga för att lösa detta? Tack på förhand!
 4. BT-tangentbordet var det som gjorde det möjligt för mig att logga in. Men som sagt, skapar ny tråd.
 5. Jag tänkte att det hörde ihop men visst, då jag gör så!
 6. Hej återigen allihopa, Nu har rätt RAM kommit och blivit installerat! Det var dock nervkittlande minuter när MBPn stannade vid samma stadium vid uppstart som tidigare. Denna gången gick det dock vägen efter ett par minuter. Dock kom nästa problem... MBPn hittade varken det egna tangentbordet eller styrplattan! Istället började den leta efter Bluetooth-varianter och som tur hade jag ett BT-tangentbord liggande samt en, via USB, BT-mus. Fick igång så att jag kunde logga in men vågar knappt koppla bort dessa nu. Några tips på vad felet kan vara och hur jag åtgärdar det? Sitter för övrigt på OS High Sierra om det spelar någon roll.
 7. OK, tack för input! Ja det är just det jag brukar använda MBPn till; slösurf, stream Netflix/HBO/YouTube, enklare ordbehandlande och enstaka uppspelning av HD-film.
 8. Uppskattar tips, tankar och idéer så tack för det! Okej, tack för infon, där sista hade jag inte en aning om
 9. Jäklar, ja rejäl skillnad det! Tack för tipset men jag tror att jag håller vid min mid-2010 och sen om (förhoppningsvis) om ett par år satsar på en begagnad MBP med något enstaka år på nacken. Men får att bygga vidare på inlägget; kanske inte värt att bekosta 2x8GB RAM utan hålla vid 2x4GB som ändå är en fördubbling gentemot innan?
 10. Jag har lite svårigheter att hitta 8GB med dessa spec. Har du själv köpt detta tidigare och kanske kommer ihåg var du köpt det?
 11. Återigen stort tak för svaren! Nu när jag ändå har kunnigt folk på tråden; har förstått att SATA-kablen i MBP kring runt denna tid kan förstöras rent mekaniskt pga utformningen av bland annat aluminumhöljet då det skaver på kabeln. Jag har inte haft några problem när jag använt min original-HDD men började fundera på om det är en idé att byta även kabeln om jag nu ändå ska byta till SDD. Vad tycker ni? Värt att nämna är att jag är nöjd om jag får ut en sådär 3-5 år till av den här MBP'n innan jag köper en ny. Tack på förhand!
 12. Tänkte detsamma, fick tag i en UWC SSD för strax under 500kr med frakt från Tyskland. Tänkte först köpa en med DRAM för hållbarheten med landade i att en DRAM-less lär överleva resten av Mac’en den med.
×
×
 • Skapa nytt...