MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

dynaflux

Medlem
 • Content count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About dynaflux

 • Rank
  På gång
 • Birthday 11/19/1964

Contact Methods

 • Webbsida
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Plats
  Stockholm

Mac user info

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  iBook
 • Bytt från pc
  Ja
 1. iBook startar inte

  Min iBook G4 stannar vid den grå skärmen med äpplet. Det roterande hjulet visas inte. Det funkar inte att hålla nere äpple+C. Hur kommer jag vidare?
 2. Rättigheter

  Hade jag haft ett omoraliskt syfte hade jag väl hittat på ett svepskäl. Eller så hade jag slängt in frågan på ett forum där moralen inte är så hög. Jag har köpt en iBook G4:a som var defekt och har lyckats laga den. Den förre ägaren hade flera konton och jag har fått lösen för att kunna kopiera innehållet och bränna på en CD. Det finns dock ett konto som han inte kan komma på lösenordet till (vi har försökt med 10-12 olika). Även dokument på konto som inte är lösenordsskyddade går inte att se från adminkontot. Finns det något sätt att se dem?
 3. Rättigheter

  Hur kommer jag åt en annan användares dokument om dennes konton är lösenordskyddat? Jag är själv admin.
 4. iBook startar inte

  Finns det något sätt att köra OS X gratis, som test (jag vill bara försäkra mig om att det inte rör sig om något allvarligt hårdvarufel)? Visst var det så att Leopard fanns som beta - antar att den inte går att köra längre.
 5. iBook startar inte

  Vad är Leopard Assist? Det finns inga fysiska tecken på att det skulle vara något fel på hårddisken. Jag kan försaka innehållet på HD:n och göra en clean installation. Det är en iBook 12" på 1 Ghz med 128+512 MB RAM.
 6. iBook startar inte

  Ursäkta min totala okunnighet men jag är PC-man sedan mitten av 90-talet och började med Mac i höstas. New World för mig alltså. :-) Finns det någon hypotetisk chans att Diskwarrior kan fixa det? Freeware?
 7. iBook startar inte

  Glömde skriva att jag saknar installationsskivorna och då antar jag att det hela blir lite knepigare. Vad är Diskwarrior?
 8. iBook startar inte

  Jag har en iBook G4 som fastnar under uppstart - äpplet och den "roterande solen" visas men sen händer inget mer. När jag bootar och håller nere Alt visas hårddisken så jag antar att den är intakt. Vad kan det för fel?
 9. Frågetecken vid uppstart

  Hehe, jag kom på varför den vägrade läsa skivan.... min YDL ligger på DVD och det är bara en CD i datorn. Skivan visades men ingen HD. Jag provade att installera Debian och den sa att det fanns en HD. Håller på och installerar.
 10. Frågetecken vid uppstart

  Tack för det Jarting. Kan du även svara på (gissa) varför den inte kan läsa CD? Accepterar den bara OS X och inte YDL?
 11. Frågetecken vid uppstart

  Går det att formatera monterad i datorn?
 12. Frågetecken vid uppstart

  Jag tolkade först symbolen/frågetecknet som att den inte hittade operativsystem eller att det var multiboot. Jag har inte originalinstallationsskivan men testade istället med YDL; jag startar och håller ner C men skivan verkar inte kunna läsas och matas ut efter en stund. Det är inget fel på CD:n för jag har använt den för att installera YDL på två iBook G4. Hur gör jag nu? Finns det något sätt att testa hårdvaran? Går det att formatera om en HD som suttit i en PC? Många "dumma" frågor som beror på att jag varit PC-människa i några decennier.
 13. Frågetecken vid uppstart

  När jag håller ner alt får jag upp en uppdateraknapp och en knapp med en högerpil men ingenting händer när jag klickar på dem.
 14. Frågetecken vid uppstart

  Jag har precis köpt en begagnad iBook med OS X. När jag bootat visas det en mapp som visar "Mac-ansiktena" och ett frågetecken omväxlande. Eftersom jag inte har så stor erfarenhet av Mac vet jag inte vad det betyder.
 15. Aktivera ljudet

  När jag startar min iBook hörs inte "startljudet" och enligt volymkontrollen är ljudet avstängt. Jag kan aktivera ljudet men när jag startar om hörs ändå inget och volymkontrollen har ljudet inaktiverat. Är det något som är ändrat i Firmware eller finns det någon annan förklaring?
×