Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Zoffan

Medlem
 • Antal inlägg

  46
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Zoffan

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1981-06-16

Profil

 • Kön
  Female
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  MacBookPro
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Alltså, Wargen41, tack så jättemycket, du är grym Det var ju precis där felet låg! Stort tack för hjälpen!
 2. Hej! På min InDesign CS4 ställer man in vilka värden för Marginaler och spalter man vill ha under Layout/Marginaler och spalter, men på en ny kollegas dator så saknas liksom det valet. Det finns ingen Marginaler och spalter under hennes Layout. Vet någon var de kan ha tagit vägen? Vi har provat både gamla och nya dokument... Tack på förhand! Zoffan
 3. akora, tack för ett jättebra svar!
 4. Ok, jag menar alltså Content Management System. Ledsen om jag var otydlig med detta till en början, men jag skulle ändå vilja rikta denna tråd till att handla om val av sådana system snarare än att fortsätta med ordmärkningen. Tack.
 5. Tack ekstam, fint att du hajade vad jag menade. Ok, så wordpress funkar alltså, får kolla upp det mer.
 6. Hej! Jag som egentligen bara byggt lite hobbysidor åt folk i flash har blivit ansvarig för att uppdatera min arbetsplats webbsida. Då är ju ett CMS brukligt har jag förstått, och det har jag överhuvudtaget aldrig hållit på med. Så några frågor: 1. Chefen verkar vilja ha ett CMS som är gratis (förstås), men hur bra är sådana, exempelvis Wordpress, om man alltså inte vill blogga utan göra en relativt enkel webbplats för ett företag? 2. Helst av allt skulle jag ju vilja ha ett Flash-CMS, där man bygger sidorna i flash men enkelt kan låta andra editera text, är det någon som har tips på bra sådana? Tack på förhand! Zoffan
 7. Hej! Jag tänkte göra en flashinbjudan till en fest. Jag undrar om man kan göra på följande vis, och om det är klurigt. Man har två knappar, en "Ja, jag kommer" och en "Nej, jag stannar hemma". När man klickar på dem tänkte jag att man kan få upp en textruta där man skriver in sitt namn och klickar på skicka och så ska namnen på något magiskt vis tillsammans med knappnamnet hamna i min mail. Går det att göra så, eller måste man hålla på å joxa med databaser och sånt? Eller har någon något enklare förslag? Mycket tacksam för hjälp!
 8. Tack för dina snabba svar iMatte, insåg dock just att problemet nog är att mitt sunkiga jobb inte ens har CS2 utan bara CS. Jag sitter alltså och jobbar i stenåldern. Och det kommer inte att gå och uppdatera heller för då kommer hela sidsystemet vi jobbar mot att krascha.
 9. Hej! Nästan det bästa kortokommandot i InDesign tycker jag är att man kan ta en bit typograferad text och om man med shift+kringla+v klistrar in den i ett annorlunda typograferat textblock tar urklippet samma typografi som i det nya blocket. Lite krånglig förklaring, men hursomhelst, på min nya arbetsplats fungerar detta dessvärre inte i CS2, är det någon som vet om problemet går att lösa? Tack, tack! /Zoffan
 10. Har du prövat att kolla i Redigera/kortkommandon i alla program? Där finns det ju olika uppsättningar som obefogat kan halka runt.
 11. eller är det mer typ så här du menar? ändrar man bara opaciteten är ju kanterna fortfarande hårda...
 12. Hej! Jag har fått uppdraget att göra ett digitalt julkort åt jobbet och då finns en önskan om att det ska blinka stjärnor i bakgrunden. Okej, det är nemas problemas, jag kan få stjärnorna att blinka i flash och de gör de även om jag publicerar i .swf. Men – när jag publicerar härligheten som animerad gif så blir det bara elände av det hela. Se bifogad fil Först trodde jag att det berodde på att jag importerat några genomskinliga png-filer som jag gjort i Ps med lite effekter, för sånt kanske inte animerade giffar grejar? Men det funkar ändå inte fastän jag tar bort dem. Resten i filen har jag ju gjort i flash, det borde ju giffen klara av? Oändligt tacksam för hjälp, jag blir desperat av sånt här /Zoffan
 13. Aha, det visste jag inte heller! Tack så mycket för hjälpen!
 14. Tack för svaret tjorven! Det visste jag inte att effekterna oftast är byggda i pixelnivå och därmed inte funkar så bra på objektgrafik, så nu vet jag det i alla fall. Och visst, jag har fått guassisk oskärpa att bli snyggt i illustrator, men ibland går det bara inte, det blir en enda stor pixelhög av det. Men hur gör man rätt då?
 15. Mja, det finns ju lite effekter i Illusrator som man kan tillämpa för att försöka nå de effekter som finns i Ps och de ligger under Effekter/Stilisera Men jag har liksom aldrig fått det att fungera särskilt bra, blir inte alls lika fint som i Ps och nu när vi ännu är inne på det kan jag ju passa på att fråga varför (även om det är lite trådbryt kanske?). Nu kanske jag låter som en idiot, men varför funkar till exempel Gaussisk oskärpa så mycket bättre i Ps? Den effekten är ju ett skämt i Illustrator jämfört med Ps. Eller är det jag som gör fel?
×
×
 • Skapa nytt...