Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

wassborg

Medlem
 • Antal inlägg

  544
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om wassborg

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 24 januari

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.wassborg.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Eksjö

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  93
 • Appleprylar
  Massor
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jag får krypa till korset, visst är det som ni säger att G5 bara kan köra MacOS i classicläge. Jag blandar ihop med min G4.
 2. Jag har eb G5 som bootar på 9.22 och skulle behöva en till, så ja, G5 kan boota i MacOS. Det blir en spännande tråd, ni ska få specen på G5 i morgon då jag är hemma igen.
 3. wassborg

  Powermac G5 med OS9

  Hej jag söker fungerande Powermac G5 med OS9 installerat, jämte OS X eller standalone OS9 har ingen betydelse.
 4. Nja vi fortsätter nog att diskutera flash så går du vidare med livet, De har varit uträknade tidigare då deras program Director, dåvarande Macromedia numera Adobe, tappade mark, sedan så dyker de upp igen, möjligen så försvinner Flash igen, vem vet. Jag skulle inte sakna det, men fakta är att en mycket stor del av webinnehåll konstrueras fortfarande med flash, särskilt i kultur/mediasektor så där är man helt stekt med ipad tyvärr. Och det är en sektor där man gärna använder Apples produkter. Visst kommer detta att lösa sig i framtiden på ett eller annat sätt, marknaden vare sig de heter Apple eller Adobe är följsamma då vinsten minskar eller där man kan öka den. Nästa stora sociala plattform google+ har jag ingen aning om hur de kommer att hantera video, ljud, bild och dess funktioner, men det kommer nog att bli avgörande för hur andra stora bolag som Apple och Adobe väljer att lösa problem för sina program och manicker.
 5. Tyvärr är det så att Flash styr mycket av mediainnehåll på många ställen på nätet, både privat och kommersiellt, har personligen aldrig gillar flash då det känns begränsande att bygga t.ex. hemsidor med. Visst vore det bättre om man t.ex. använder java till all video på nätet.Har aldrig brytt mig om iphone då det bristande flashstödet känns helt normalt i en telefon som ändå "ska vara begränsade till att vara en telefon" och inte mer, men som sagt det är en liten mediaplattform enligt tillverkaren som då inte heller uppfyller kraven kan man säga. Men jag får väl betrakta ipaden som en popmail och spelkonsoll. Personligen så tycker jag att Apple är på väg åt helt fel håll när de konstruerar datorliknande apparater som inte ens kan på ett fritt sätt kommunicera med Apples andra datorprodukter utan att jag som konsument måste trixa och joxa med olika småprogram. Enkelheten som finns i Apples riktiga datorprodukter vad gäller nätverk och kompabilitet mot sina andra datorprodukter saknas helt och är helt fel väg.
 6. Ja jag får lite flashar (hoho) tillbaks när jag började använda appledatorer tidigt 90-tal, ok då var inte en uppkoppling så vanlig, mer att man låg i ett intranet. Men den frustration jag hade i ett blandnätverk och mackens svårighet att kommunicera med servrar och framförallt winplattformen. Sedan så löstes det hyfsat och i många år så har det inte varit några större problem. Nu börjar Apple konstruera prylar som är mer innovativt än användarvänligt, har läst att flera kommuner har köpt in ipads till sina förtroendevalda, ska bli spännande att följa när de försöker få över sina textdokument från sin stationära windator och viseversa. Tillägga måste jag givetvis att Apples vanliga datorer sköter sig utmärkt mot olika plattformar och internetinnehåll.
 7. Ja där ser man det fungerar på iphone, intressant.
 8. t.ex. myspace, där kan jag inte lyssna på musik, vissa utav dessa siter utvecklar appar som är helt hopplösa att navigera med, så det vore trevligare att den normala siten fungerade. med vissa appar får jag en otäck win 3.1 känsla, dåligt gränssnitt, en känsla av att bli styrd i vissa riktningar( läs kommersiella)
 9. Ja man får appsöka ser fram emot html5.
 10. Tack för ditt svar, jaha problemet är bara att flashinnehåll på nätet bara ökar särskilt i den kulturella sektorn, tyvärr. Så jag hoppas att Apple fixar till sina avtal och kommer överens med vilka som nu just idag äger flash Men Steve J kanske försöker med att förändra strukturerna på nätet mot ipad i stället, det kan bli knivigt.
 11. Hej på er, har en ipad2 och förundras över att den har dåligt eller obefintligt stöd för flashinnehålll, jag är ingen vän av flash men då en stor del hemsidor och olika mediefiler bygger på flash så är jag helt stekt. Har använt Appledatorer sedan tidigt 90tal och de flesta har varit genomtänkta från grunden med OS och teknik. Nu börjar jag tvivla på ipad inte verkar så genomtänkt vad gäller stöd för olika medieformat. Själva utformningen av ipaden tycker jag är briljant med tanken att inneha en lätt smidig surfplatta, men då krävs det även att allt fungerar av de större förekommande medieformaten när man är ute på nätet. Då det inte fungerar eller finns stöd så får jag win ångest och det vill jag inte uppleva. Eller har jag missat något med flashstödet.
 12. Har en:Power Pc5500/275 svart med tv och radiokort inbyggt, plus en apple fjärr om någon är intresserad, den ligger på skänkes här på forumet. Tangentbord och mus(svarta) original finns med.
 13. Ska kolla vad jag har i lådorna som kanske kan underlätta för dig, jag återkommer.
 14. Det kanske blir världen största mobiltelefon med tio tums skärm. Ingen iPHONE utan 10phone.
×
×
 • Skapa nytt...