Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

lgba

Medlem
 • Antal inlägg

  44
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om lgba

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1951-07-17

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Järfälla

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  MacBook Pro, Mac mini x 2, Powermac G5, Powermac G4, iMac G4, Power Macintosh 6100, iPhone 6, iPad Air 2, Apple Watch
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Har du provat maps.me? Öppen källkod och gratis kartor att ladda ner. Du laddar ner hela länder, med eller utan navigeringsdata. Varje fil är cirka en halv Gigabyte.
 2. Om du har mellanslag i ett namn måste du lägga till enkla citattecken runt hela namnet eller backslash före varje mellanslag: mv c/*.txt 'a/b b b' eller mv c/*.txt a/b\ b\ b
 3. I iOS6 kom Safari ihåg vilket program som användes senast för att öppna en pdf och föreslog detta program. I iOS7 får jag alltid alternativen "Öppna i iBooks" och "Öppna i...". Kan man ställa in så att Safari fungerar som i iOS6 i detta fall? eller kan man ställa in vilket program som ska användas? Jag har letat men inte hittat något sätt.
 4. Välkommen till forumet och Macvärlden. På iPhone och iPad kan man ställa in tre olika apple-id. Apple-id för iTunes används för att köpa program, musik och annat i iTunesStore. Apple-id för iCloud används för att synka filer i molnet. Apple-id för FaceTime används för bildsamtal. Använd samma apple-id för iTunes så behöver ni bara köpa programmen en gång. Om ni använder samma apple-id för iCloud synkas allt ni väljer att synka mellan alla enheter. Det ni inte synkar i iCloud ligger lokalt på varje enhet. För FaceTime använder ni personliga apple-id. Hoppas detta reder ut era frågetecken.
 5. Vänta minst en dag. Vid uppdatering kopplar programmet upp sig mot Apples uppdateringsservrar både innan nedladdningen startar och efter uppdateringen är avslutad. Om någon av dessa uppkopplingar misslyckas måste man börja om från början. När jag uppdaterade telefonen till version 5.0 fick jag göra flera försök innan jag lyckades uppdatera telefonen. Tyvärr misslyckades aktiveringen efter uppdateringen vilket ledde till att jag hade en obrukbar telefon. Efter många ytterligare försök lyckades jag komma igenom hela processen och kunde återigen använda telefonen. Jag väntade till nästa dag innan jag uppdaterade iPad:en; då var det inga problem.
 6. Välj mycket internminne. VMware Fusion rekommenderar 4 GB eller mer. Om du ska köra Visual Studio 10 tror jag att du behöver 8 GB internminne.
 7. Hur ser Excelarket ut? Ligger alla nummer en kolumn? Ett sätt att lösa problemet är att lägga in en formel i kolumnen bredvid som skapar önskat format och sedan med lite specialtricks fixa till det. För att göra det är det enklare om alla nummer (och inget annat) ligger i en kolumn.
 8. Nej, det är en 9,5 mm disk. Samsung SpinPoint M8 HN-M101MBB - hårddisk - 1 TB - SATA-300 Jag köpte den på proshop 24 augusti för 717 kr. Jag har skruvat in den i datorn nu, ser bra ut. Ska kolla temperaturen efter långkörning i helgen.
 9. Jag har redan köpt en till min Macbook Pro 17" 2009. Just nu kör jag den via firewire i en extern låda för att installera Lion och kontrollera att alla mina program fungerar i Lion, men jag planerar att stoppa in den i datorn i helgen.
 10. Jag söke en app till iPad för att fjärrstyra en Mac på samma sätt som skärmdelning på Macen. Jag vill inte sätta upp VNC, jag vill använda standard skärmdelning. För att komma år datorn från Internet vill jag kunna sätta upp en VPN-tunnel från iPad och använda.skärmdelning som om jag kopplar upp från mitt hemmanät. ;Min brandvägg fixar VPN-tunneln. Någon som har några bra förslag? Jag vill inte köpa appar bara för att testa. De flesta fjärrstryrningsapparna är ganska dyra.
 11. Läs datorspecifikationerna på Apples supportsida. Där framgår det vilken minnestyp som används i respektive dator. Jag missade att du redan vet vilken typ av minne det är. DDR2 och DDR3 har olika form varför de inte passar.
 12. Jag använder Week Cal. Där kan man ställa in när dagen börjar och slutar.
 13. Glöm bara inte apostroferna runt filnamnet: find . -iname '*.mp3' Annars kommer terminalen att byta ut *.mp3 mot alla mp3-filer som finns i aktuell mapp innan find körs.
×
×
 • Skapa nytt...