Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

buse

Medlem
 • Antal inlägg

  32
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om buse

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Helsingborg
 • Intressen
  Mat, europeiska veteranbilar,

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  MacBook 13", MacBook Air 11", iMac, MacBook Pro, iPhone, iPad
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

424 profilvisningar
 1. Ok, jag använder oftast VLC. Kan det då vara en ändring i VLC som man kan göra? Eller är det något annat program som inte sparar ner en ändring som du känner till. Jag gillar VLC för det har funkat att öppna nästan alla filmfiler med, men jag har litat slentrianmässigt på det i flera år så det kanske finns något nytt program som inte sparar det som en ändring varje gång jag öppnar filmfilen. Det gör mig inte så mycket att öppnade bilder eller övriga små filer sparas som ändringar, för de tar ju inte så mycket plats på den säkerhetskopierande hårddisken, men filmerna tar ju stor plats på den...
 2. Jag har upptäckt att på den sista tiden att mina säkerhetskopior på Time Machine blir väldigt stora trots att jag har trott att jag inte lägger till eller ändrar speciellt mycket. När jag kollade i BackupLoupe så upptäckte jag att nästan alla filmer och bilder som jag öppnar/tittar på blir säkerhetsuppdaterade i Time Machine när jag kopplar till den externa hårddisken och kör säkerhetskopieringen. Detta trots att jag inte har ändat i namnet på filerna eller ändrar något i den överliggande mappen. Detta gör ju att den externa backuphårddisken blir fort full. Jag har som sagt inte ändrat varken namnet eller något annat på filen/filerna. Jag har endast startat filmen/öppnat bilderna. Vad kan detta bero på och hur gör jag för att den inte ska säkerhetskopiera en film bara för att jag tittar på den?
 3. Hej, Jag har spelat upp filmer från youtube på min Apple TV 3 och det har funkat utmärkt fram till igår. Jag spelade upp en film från youtube och pausade uppspelningen för att återkomma senare till den. Sedan gick väl enheten i vila och när jag försökte starta igen så har bilden frusit sig. Jag har försökt med "meny+nedåtpil"-omstarten men bilden slocknar och återvänder till samma ställe när den startar igen. Jag har också försökt med att bara dra ut strömkabeln till Apple Tv:n och vänta några minuter och sedan lät jag den vänta över natten, men den återvänder till samma frusna bild varje gång. Vad göra?
 4. Oj, vilken imponerande förklaring! Om man har mappar med blandat innehåll(text, bilder, GIF, länkar, filmer m m), finns det då någon nackdel att man placerar dem i Dokument i vänsterkolumnen? Så att jag lättare hitta allt som har med ämnet att göra...
 5. Tack för ditt svar!
 Aha, snabbgenvägar... Jag tycker det ser lite konstigt ut att Musik ingår i sidokolumnen Dokument(i bild tre) och att dessa posterna blir 560,53 GB och att ovanpå detta i bild två ligger ”iTunes” på 256,42 GB... Tack för klargörandet!
 6. Jag går igenom lagringen på Om den här datorn och Dokument-delen tar upp 560 GB. iTunes tar upp 256 GB. Men när jag går in i Hantera-fliken så är Musik med undermappen iTunes en del av Dokument också vilket ser ut som att den upptar utrymme av hårddisken på två ställen. Det känns ju onödigt att iTunes-mappen både ligger i Dokument(den lila sektionen) och i iTunes (den röda sektionen) i den första och andra bilden. Det skulle ju frigöra ca 250 GB utrymme på hårddisken om den bara fanns på ett ställe. Hur göra? Eller förklara om jag har förstått fel...
 7. buse

  k9 macoptimizer

  Tack alla som hjälpte till!
 8. buse

  k9 macoptimizer

  Aha! Det måste jag ha gjort omedvetet eller kan något annat när jag försökte ta bort macoptimizer gjort det...? Hur avaktiverar jag visning av dolda systemfiler/mappar? Det blir väldigt plottrigt när det ser ut såhär. Jag tog bort en .DS_store och någon .localized. Har jag klantat mig nu?
 9. buse

  k9 macoptimizer

  Hej! Sökte ju såklart bland ämnena efter någon som har försökt göra någon som hade skrivit något om k9 macoptimizer i forumet, men till min förvåning hittade jag inte något. Jag vet inte om detta hamnade i rätt forumsdel Jag har nog ganska nyligen fått k9-macoptimizer på datorn och efter lite googlingar så fick jag rådet att ta bort det/den. Men metoderna varierade, samtliga sidor var på engelska och en av metoderna rekommenderade att ta bort det via Terminal och klistra in en text och sedan starta om datorn. Detta gjorde jag två gånger men det försvann inte och instruktionerna var lite oklara, det stod inte huruvida jag skulle trycka på retur efter inklistringen. Så på tredje försöket tryckte jag på retur efter inklistringen. På det tredje försöket såg det ut som att det försvann, men istället har jag fått en massa mystiska filer i vissa mappar; några heter .localized och några heter .DS_Store. De ligger lite här o var i mappar. Dessutom finns det en massa olika filer( de "skuggade") i Macintosh HD mappen (se bifogad bild) och jag vet inte om det är något fel eller om jag ska ta bort dem. Jag törs nog inte göra mer nu utan att vara säker på vad jag gör. Jag fick även rådet att använda AdwareMedic och den rapporterade inga problem. Finns det någon vänlig själ som vet?
 10. Jag försöker göra en fullständig backup på min gamla MacBook. Hårddisken är på 500 GB och jag använder 432 GB. Den externa hårddisk som jag ska lägga backupen på är på 500 GB, så det räcker ju med råge eftersom jag inte heller brukar ändra så mycket på datorn. Men när jag kopplar in hårddisken och startar TM så avbryts processen med felmeddelandet:..."Den här säkerhetskopieringen är för stor. Säkerhetskopian kräver 513,65 GB" vilket ju är märkligt eftersom ju datorns hårddisk bara är på 500 GB. Jag har försökt leta efter om det finns någonstans 80 mystiska GB som går att undanta, men inte hittat. Jag har förut haft en backup på denna externa hårddisk och den funkade utmärkt, men gjorde inte backup på några månader eftersom jag förvarade den på annan ort Jag har gjort skivbehörighetsreparation för det var det någon här som tipsade om. Även formaterat om den externa hårddisken några gånger, men det har inte hjälpt..Någon som har tips?
 11. Hej! Jag lyckades utmärkt att filma skärmen både med ScreenFlow och med QT, men däremot lyckades jag inte få med något ljud. Hur går det till att få ljudet och bilden som visas på skärmen och kunna spara det som en fil för att kunna se vid ett senare tillfälle?
 12. Jag köpte mig en Air igår och det blev den med 250 gB. Jag har även en svart Macbook med 500 gB, en iPhone 32 gB, en 160 gB Classic och en Nano sedan innan. Men iTunes-biblioteket jag har på min svarta MacBook är på cirka 160 gB för jag har ungefär 150 gB i min Classic som jag gillar att synka med iTunes med, så det skulle fylla upp den nya Airen onödigt mycket att föra över hela biblioteket till den nya. Finns det något sätt att bara kopiera hela innehållet i iPhonen och kanske Nanon till det iTunes-biblioteket som ligger på den nya Airen och synka dem i fortsättningen?
 13. Jag går i iphone-köparfunderingar, men undrar vad jag kan och inte kan göra utan täckning. Jag jobbar till sjöss och har under långa perioder ingen täckning. Så jag undrar om man t ex har applikationer(apps) i telefonen om de generellt sett fungerar även när det inte finns täckning. Podcaster funkar ju bra även när jag inte har täckning såklart, men laddas appar ner till själva telefonen eller måste man ha täckning?
 14. Jag köpte också en ny 500 gb hårddisk och ett chassi och tänkte föra över innehållet på den gamla hårddisken till den nya med Carbon Copy Cloner och använda den direkt när jag väl bytt ut den. När jag öppnar CCC så hittar programmet hårddisken som sitter i nu, men inte den nya. Den nya dyker heller inte upp på skrivbordet. Däremot finns den när jag öppnar Skivverktyg i programmenyn. Kan det vara så att jag måste göra något med den nya i Skivverktyg (kanske formatera? Hur gör jag i så fall det?) Jag har bara Tiger på skiva men Macverkstaden satte i Leopard när jag hade den inne på lagning. Men Leopard har jag alltså inte på skiva Tack
×
×
 • Skapa nytt...