Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Stork

Medlem
 • Antal inlägg

  67
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Stork

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1984-05-23

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Värnamo

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  Mac Mini, Macbook,
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Okej inser nu att jag var otydlig. Jag har inte comhem som leverantör. Det är öppet stadsnät.
 2. Hej Har en fast lina som jag har en com hem router till. Det är inga problem att dela ut internet. Men jag måste förnya tilldelningen på telefonerna och datorerna typ en eller flera ggr om dagen för att komma ut på nätet. Hur löser man det tror ni?
 3. Snällt att någon flyttade mitt inlägg till en underavdelning som ingen ser Nu fick jag ju ingen hjälp bara för det trots att det är världens dilemma för mig just nu. Ska till USA på semester och då vill jag ha det fixat.
 4. Sommaren närmar sig med stormsteg och jag är på jakt efter ett nytt vattentätt badskal till mobilen. Inte något i stil med Lifeproof som kräver att skalet är på hela tiden, utan ett skal som man stoppar mobilen i när man ska ge sig ut bland vågorna. Konstigt nog så hittar jag knappt några passande skal till iphone 5/5S när jag surfar runt (på internet) så nu är jag i behov av er hjälp, kära forummedlemmar. Har ni några förslag eller egna erfarenheter? Tips: Förra sommaren körde jag med det här skalet: http://www.kjell.com/sortiment/telefoni-kommunikation/mobiltelefon-tillbehor/fodral-skal/skyddsfodral/vattentatt-mobilhus-p58001 Det funkade hur bra som helst men passar egentligen bara till iphone 4/4S. Man kan även trycka i en iphone 5 men då tenderar toppknappen att gå igång hela tiden och efter bad varje dag förra sommaren fick jag skicka min iphone 5 på reparation på grund av en utsliten toppknapp. Så det är inte att rekommendera till just den här iphonemodellen. Ha en solig sommar.
 5. Tiden för när jag drog ut simkortet stämmer också överens med den tiden som anges på fakturan.
 6. Nä jag har inte ringt mig själv. Men jag inser ju att det kan bli svårt att motbevisa. Min teori är ju att det är någon bugg eller nåt som verkställdes när jag drog ut sim-kortet ur släden.
 7. Det är ju i alla fall mer logiskt att jag har ringt ett svindyrt samtal till mig själv och sen dessutom har fått betala svinmycket för att jag har tagit emot det. Det förklarar ju dock inte loggarna i tre-appen, samt det faktum att jag alltså aktivt har slagit numret till mig själv.
 8. Nä slår jag mitt eget nummer kommer jag till min egen telefonsvarare faktiskt.
 9. Hm enligt tre appen hade jag ringt mitt resesällskap men enligt fakturan så har jag ringt upp mitt eget mobilnummer. Bara för det testade jag och det gick ju faktiskt att ringa upp sig själv genom att slå samma telefonnummer som det står på simkortet som man har i telefonen som man ringer ifrån.
 10. Jag har ju för det första inte bara tagit emot ett samtal. Jag har även ringt ett samtal för 18 kronor från ett land utanför EU trots att det inte finns loggat i telefonen att jag har ringt ett sådant samtal.
 11. Nä Telly82, jag hade inget sim-kort i telefonen. Det känns som att någonting är lurt här i sammanhanget. Jag börjar mer och mer tro på att det är en bugg i programvaran eller något sånt.
 12. Som sagt. Telefonen var inte under några omständigheter uppkopplad mot telenätet eftersom jag satte telefonen i flygplansläge på flygplatsen i Göteborg och sen tog ut kortet när jag kom fram till hotellet i Tunisen. Jag satte inte i simkortet igen förens jag kom tillbaka till Sverige. Helst skulle jag plocka ut simkortet innanför säkerhetskontrollen men jag vågade inte eftersom jag var rädd att de skulle klassa gemet som ett vapen. Hon som jag reste med borde ju också få en saftig räkning då eftersom hon ska ha ringt upp mig. Det känns som att Tre inte har något på fötterna.
 13. Jag var i Tunisien för några veckor sedan. När jag gick på planet satte jag telefonen i flygplansläge och när jag kom fram till hotellet tog jag ut simkortet ur telefonen. Sen när jag kom hem fick jag trots det en faktura från Tre där bolaget krävde mig på 50 kronor för två utlandssamtal, ett ingående samtal och ett utgående. Pengarna bryr jag mig inte om. Men det känns fel att behöva betala för ett samtal som jag inte har tagit emot eller ringt. Enligt telefonloggarna ringde jag upp mitt resesällskap men några telefonsamtal, varken ingående eller utgående finns reggade i hennes telefon. Enligt Tre beror fakturan på att någon har ringt till min telefonsvarare och då är det jag som får betala för detta. Jag kontrade så klart med att telefonen saknade simkort och att telefonen därför inte borde kunna tala om var den befinner sig. Som sagt. Pengarna bryr jag mig inte om men jag skulle gärna vilja ha en förklaring till hur detta kan ske. Det enda jag över huvud taget kan tänka mig är att telefonen i panik (eller på grund av bugg) ringde och tog emot ett samtal i samband med att jag plockade ut simkortet. Telefonen var nämligen på när jag tog ut det eftersom jag en gång såg att personalen gjorde så en i Teliabutik. Vad tror ni? Och hur ska jag göra för att vinna kampen mot Tre?
 14. Jag slog i går av MMS funktionen i min iphone i går, eftersom jag såg att ett av mina imessage hade gått iväg som MMS under januari månad. Kanske kan du göra det samma?
 15. Jag stänger alltid av mina macar, både hemma och på jobbet i tron att åtgärden ska belasta miljön och plånboken mindre. En annan orsak är att jag inte vill ha lysdioder som lyser i exempelvis sovrummet, samt att jag använder mina hemdatorer långt ifrån dagligen. Men tittar man på svaren så verkar jag vara relativt ensam om att alltid stänga av. En kul omröstning dock.
×
×
 • Skapa nytt...